tisdag 4 augusti 2009

Längtar

Och här står mitt olivträd och solar sig. Fast mestadels står det ute på balkongen och växer. Medan en annan sitter instängd på kontor hela dagarna och blickar med fuktiga längtansfyllda ögon ut genom fönstret och till den soliga, 25-gradiga dagen utanför.
Tur att man har saker att se fram emot - stor loppis på lördag och att det är ca 19 veckor kvar till julledigheten (men måste det vara vinter då? Kan det inte vara sommar över julen?)

Krukan till olivträdet är ett loppisfynd som jag kastade mig över. Jag gillar formen så och betongutseendet. Klart värt en tia!
Jag gillar ju att blanda in modernare saker bland de gamla och nötta, som lampan som hänger ovanför. Det måste få vara lite kontraster!



22 kommentarer:

Anonym sa...

Ja visst är det charmen med gamla saker. Snyggt att bryta mot nyare och mordernare saker.
Ingen sol här i dag heller. Blir så avis på dig.
kram kram

Mjuka sa...

vadå SOL, ingen här bara regn, fy!
Kram Malin

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Det blir ofta snyggt när man blandar modernt och gammalt (om det är snygga grejer...). Det blir en bra balans.

Hoppas du har en fin dag!

Sanna sa...

Vilken fin kruka och olivträd. Jag måste nog också åka och köpa mig ett olivträd någon dag. :)
Kram Sanna

Grodmamman sa...

Sol och 25 grader??? Här har vi 18 grader och regn!:) Det blir nog fortsatt storstädning idag.
Gillar också att blanda gammalt och nytt, tycker att det gör att hemmet blir mer personligt. Kan tycka att det ser snyggt ut i kataloger, men jag skulle aldrig vilja ha det så hemma. Det är charmigt med lite gamla och nötta möbler blandat med nya.
Skulle vilja ha ett litet träd jag också, men jag tror inte att jag skulle få det att överleva hemma hos mig!:)
Kram

StrandviksVillan sa...

Jaadu, bläää för att vara på jobbet!! Själv jobbar jag 13-21 den här veckan, men SEN är jag ledig FEM dagar i sträck! Då blir det en liten utfärd med barnen.

Så fint ditt träd är!
Jag skulle kanske kunna satsa på ett konstgjort sånt...
Kram A-C

Madeleine Berglund sa...

Jag håller med dig, kontraster är ett måste! Du överlevde första arbetsdagen, bra jobbat! Hämtmat är aldrig fel, speciellt inte när man jobbar sin första dag.

Jag har jobbat nästan hela sommaren, vilket inte har gjort mig någonting. N fick också ställa in semestern och den får han ta igen senare. Vi var ju i Grekland en vecka, alltid något =)

Min sega förkylning som aldrig riktigt gav med sig har resulterat i att jag inte åkt och tränat om kvällen = mer tid till att vara produktiv med diverse pyssel i hemmet.

Igår la jag ut den blå duken på köksbordet, åå så hemtrevligt det blev. Nu stirrar jag bara på duken när jag är i köket. Typiskt mig när jag gjort något nytt. haha.
Nu läser jag näst sista Lottaboken, tråååkigt.. Kram Madeleine

Kristin sa...

Snyggelisnyggt! Fast några 25 grader och sol är det inte här när jag blickar ut från kontoret. Snarare 19 grader och molnigt. Nu är det snart lunch i alla fall (varför är man alltid så hungrig efter semestern??? Äter man verkligen så mycket när man är ledig????)

Jobba väl!
Kristin

Emma sa...

Jättefin kruka! Hela sommaren har jag funderat på att testa att gjuta i betong. Men det har inte blivit av än...Jag har ju 6 dagar kvar innan jag börjar jobba igen så kanske blir det av trots allt!

Tråkigt att du måste sitta inne och titta ut på sol och värme men det där med storloppis låter inte fel!

Håller med dig om att en blanding av inredningsdetaljer och möbler är det bästa!

Kra på dig

Monkan sa...

Ah, där kom det. Undrade varför inte jobbet nämndes igår, kanske du skolkade... Det får gärna vara sommar länge, men över julveckan vill jag nog allt ha lite mörkt och mysigt, och tänk på allt julpysslande man kan se fram emot :-)

Värmen fick vi igår, underbart! Och eftersom man vill komma till jobbet på måndag med en snygg solbränna :-) så måste man ju ut i solen, men inte sysslolös, en virkning får vara följeslagare, ett bra och "mobilt" pyssel m.a.o.

Aha, var det så du skulle göra med floran, jättefint! Och wow vilken lista! Hur många timmar har det gått på dina semesterdygn egentligen? Bara resorna har ju ätit en massa dyrbar tid. Smart att måla ljusstakarna, så slipper du putsa :-) Häftigt, det blir lite spöklik genomskinlig känsla, eftersom de liksom smälter in i väggen.

Jag var in på Emmaus en sväng i min jakt på en Gröna Anna-tallrik och där spanade jag in ett lakan med fin spets, men det känns fel att köpa virkat när jag kan göra det själv, och har en del på lager. Och även om spetsen var superfin, kul användning av min favoritruta (första bilden i det här inlägget) så tyckte jag att den var lite för klen liksom. Ja jag var imponerad av att nån virkat med så tunt garn (som sytråd, virknål 15 gissar jag, jag har iofs använt 13 men 10 är min "favorit"), men det blev lite sladdrigt .

Verkligen mysterium, mycket minus en del borde ju bli mindre = luft i köksskåpet. Testa att sätta tillbaks grejerna du rensade ur och se om de får plats igen :-)

Jag gjorde ett ganska våldsamt försök att ta bort etiketthållarna på Mackis men de satt som berget. Men jag har en plan, så klart :-)

När jag gjorde en efterforskning angående stämpeldynor såg jag att det finns särskilda stämpeldynor för tygtryck, däremot ingen som passade det som jag ville stämpla på. Men det hindrade inte mig ;-) kommer snart på bild.

Anonym sa...

Krukan var verkligen trevlig! förstår att du köpte den för hel 10 spänn!
Ha en toppen dag, vännen!
Kram Anna

Levindas Värld sa...

Hej!

Jasså är det en Moppebyrå jag har hittat, roligt att veta det, va det nu är...haha!

Tack för tipset om att vända på lådorna så jag kan sätta beslag på andra sidan, jag kanske ska göra så istället, en anledning att införskaffa vackra beslag *fniss*

Det där med att lämna massa kassar i hallen är precis så det allt som oftast ser ut vid min dörr också..haha! Just nu står där några blomlådor som ska ner i källaren, några kassar med grejer som jag ska åka till Biståndsgruppen med idag samt en påse sopor, inte värst snajsigt inte :(

Hoppas du har det bra på jobbet - och får njuta av sensommaren då du kommer hem. När sommaren har tagit helt slut får vi som sagt var längta till jul, men inte riktigt än vill jag tänka så långt, eller jo, det är ju iofs väldigt mysigt att tänka på julen...hihi!

Fröken Pyssel sa...

Vilken mysig sida du har! Blev inspirerad av dina saker du gjort i lera och bokstavsstämplar, tack!

Unknown sa...

Snyggt med kontraster. Gillar när nytt möter gammalt.
Avvis på ditt väder.. undrar varför inte vi här nere i värmland kan få ha sol och göttit väder
Kram Maria

Anonym sa...

Jag älskar betong!Superfin kruka. Jobb och slit även här tjyvtittar lite emellanåt på bloggar. Man kan ine slita ut sig helt efter 6 veckors ledighet, eller hur?

jennys hus sa...

Fina bilder. Vilket snyggt fynd den där blomkrukan var. Trodde det var betong:-)

Hannis sa...

19 veckor??!!
Känns som en evighet i dag.
Dag 2 av jobbande och jag är redan less...
Men det släpper väl snart.

Jag gillar dom där stolarna!
När du lessnar skickar du dom till Uppsala va?

Sigrid sa...

snyyygg kruka helt klart!
men att du kunde klämma in så många tråkiga ord nu i augusti det vete katten.. vinter och jul -det vill man ju inte tänka på nu!

Kram
Sigrid

Hanna sa...

Snyggt.
Hanna

Stjärnor & Champagne sa...

Fy sjutton, 19 veckor...Brrr du fick du mig att tänka på något trist hihi. Krukan är urfin. Lycka till på loppisen kan jag bara säga fniss fniss.

Kramkram Anne

Mari sa...

Mej bekommer det inte om det är jul eller inte för jag har ingen julledighet ändå men 7 semesterdagar finns det i bagaget som ska användas nu i höst när andan faller på.
Gött väder ni har och nu kommer det visst till oss oxå, tackar och bugar.

Snygg kombo olivträdet och krukan, 10 kr, japp! det kallar jag fynd.

Ha en bra dag!!!

Ingrid sa...

Visst är det härligt väder!!

På tal om olivträd så ska det bli intressant att se om jag lyckas ta död på mina två nu till vintern.

~Livet i byn