lördag 15 augusti 2009

Rensardags

Nu blir det uppföljning!
Jag införskaffade ny svart spray, denna gång matt och sprayade om urnan. Mycket bättre!!! Och finns det något mer som man kan spraya tro..?

Jag testade även att köpa Biltemas snickerifärg, eftersom den fanns i en fin ljusgrå färg till ett väldigt bra pris. Jag har lite lust att måla en del saker i grått nämligen. Jag återkommer med en utvärdering om färgen!

Nu ska jag fortsätta att städa, tvätta, rensa, dammsuga, torka och slänga en massa skrot. Pust!
Trevlig helg på er!

Och fortsätt gärna att tävla i inlägget nedan, det är jätteroligt att läsa era motiveringar :-) Ni behöver absolut inte känna att ni måste länka till min lilla tävling - jag vill bara hitta ett bättre hem till dessa fat än vad jag kan erbjuda (jag har ju upptäckt att rosa inte är min grej)



21 kommentarer:

Ensamma mamman/Ögonblick och Tankar sa...

Den vart jätte fin! Även om jag tyckte att den va snygg innan oxå.

Ska bli spännande att se vad du ska hitta på med den gråa färgen. Själv är jag på gång att köpa färg och måla mina projekt. De går inte direkt fort här... =)

Kram

Lina sa...

Jag som var så bombsäker på att den glansiga färgen var helt rätt. Måste erkänna att det blev bättre såhär:) Den ser tyngre och "järnigare" ut nu.
Hoppas du har det bra i röjningsruset!
/Lina

DRÖMHUSET sa...

Sååå snygg den blev i mattsvart! Spännande ha få höra din utvärdering om Biltemafärgen sen och vad du trollar fram för fint med den :-)

Kram Sofie

annashusidingtuna sa...

Hej!
Läste ditt inlägg från den 12 och sådana dagar är aldrig kul...konstigt att det alltid ska bli fler saker på en och samma gång...

Om du är inne på att testa biltemasprayfärger så kan jag tipsa om deras zinkspray, superduper till hur mycket som helst och fäster på det mesta, testa den!
Kram Anna

♥ Pia... sa...

Haha..det kom jag på oxå nu..att rosa inte är min färg..gick av bara farten där..och då rök chansen.... väl??:)...fin den svarta matta urnan blev..läckert när man kan förändra så ...jag har målat en del möbler och saker i en grå färg nu i sommar..har iofs gillat grått länge..men nu har det blivit en kick igen..en mörk grå och en ljusare grå har det blivit..supernöjd..ha en skön lördag..kram..Pia

Signe 1 sa...

Den är fin nu och den var fin förut!!:-) Ha en skön kväll, kramis Sofia

millandante sa...

Fin, finare, finast!!!
Jisses vilka morgonrutiner du har...
Kram

dagenskreativa sa...

Fint det blev. Är så kul med sprayfärg, blev lite ommålning för mig igår bland annat:)

Kram ANNA

Unknown sa...

Du hade rätt.. den var snyggare i matt färg :)
kram Maria

Jessica sa...

Hej Fröken Fräken,
första gången jag är inne på din blogg, den är verkligen mysig! Jag lägger dig i min blogglista så jag kan "hålla koll".
Läste om din "härliga" tisdag, suck såna dagar önskar man att man kunde dra täcket över huvudet och få somna om...

Må gott,
kram
Jessica

Grodmamman sa...

Tänkte nästan att du skulle måla om den!;) Tycker att den blev mycket bättre i matt färg.
Skönt att rensa också. Här åkte gamla IKEA-kataloger idag, den äldsta från 2001!!! Varför sparar man sådant?!?
Är inte med i din tävling för rosa är inte min färg. I blåa nyanser och jag hade varit med på stört!:) Å andra sidan hade du nog behållt dem själv då.
Och visst, för 25 år sedan var jag absolut inte född!!:))
Kram

Monkan sa...

Vad man hade tänkt göra och vad som blev gjort, ja de sakerna stämmer ju inte alltid överens... Det var ju en väldigt diger lista men misstag kan ju lätt ske, t.ex som att förväxla "blomma" med "blogga" och det kanske inte är hela världen? Ej omplanterade blommor kanske inte märks lika väl som utebliven smörgåstårta?

Bricksamling uppe på köksskåpet kan bli svårt, där finns liksom ingen ledig plats. Och lika fullt är det inne i själva skåpen och därmed är deltagande i tävlingen om de söta faten inte aktuell. Och där fanns redan flera bloggare som gett väldigt bra motiveringar som jag verkligen unnar att vinna. Min motivering var nämligen så enkel som att befria Fröken från rosa fat :-) och det uppnås ju oavsett vem som vinner!

När det gäller stämplarna så skulle jag nog vända på det och säga att det var en bonus att Clas O hade både stora och små bokstäver, verkligen inget man kan förvänta sig av alla tillverkare. Jag har inte bestämt mig än men det lutar åt att jag behåller dem, det är ju bara det att jag tyckte att "Clasans" är så fina just för att de har seriffer, men samtidigt har jag tyckt att de är lite små så och de här är ju större, ja velig som vanligt.

Jag köpte också mina stämplar i Västermalmsgallerian men just den butiken kanske jag inte ska gå till på ett tag, om jag skulle lämna tillbaks stämplarna t.ex. Jag var nog framme till tjejen i kassan sju gånger med frågor om snören, klart jobbig kund.

Jag har fått ett antal rapporter om stinkande snören. Och kartell eller maffia, nåt skumt är det i alla fall, de affärer som inte har kossasnöret har i stället steksnöret (doftfritt, tunt, vitt) från samma tillverkare. Vissa gör sig nog en hacka på "kossan", priset har nämligen varierat från 16 till 32 kronor!

Kanske är det bäst att jag testar med bomullssnöre eller nåt annat substitut innan jag jagar ihjäl mig efter Det Rätta Snöret. För det där du sa är ju sant, det som ser bra ut inne i ens eget huvud kanske inte riktigt alltid i färdigställt skick blir just så som man tänkt... Det kan mycket väl hända här, det kan sluta med att jag inser att snöre inte var en bra idé alls. Tack ändå för erbjudande om att skicka snöre men kanske det är snudd på dopning? :-) Fast om det verkligen krisar till sig så kanske jag kan återkomma och be Fröken posta en liten stump eller haha, om ex-pojkvännen är singel så skicka det till honom så kan jag bjuda honom på fika i Västermalmsgallerian mot överlämnande av snöre ;-)

Made in Persbo...Carina sa...

Slänga gamla resväskor! Det är ju kriminellt för sjutton!
...men du så fin urnan blev i mattsvart! Det är det lilla som gör det :)
Kram!

Sanna sa...

Så snyggt det blev! Inte för att det var något fel på färgen innan, men den är nog ännu snyggare nu!:)
Ha en skön fortsättning på helgen!
Kram Sanna

Vitt och Blått sa...

Vill önska en trevlig helg! Himla snyggt blev det! Kram E

Sigrid sa...

Mycket bättre, nu ser den ju ut som en gjutjärnspjäs! :)
Glöm inte bort att återkomma om den grå färgen bara, speciellt om den var till hyggligt pris!

Kram
Sigrid

Frida sa...

Hej!
Så snyggt det blev, jättefin kruka.
Kram Frida

Anki sa...

Jag tänkte bara titta in för att kolla om du hade nån idè jag kunde sno, hihi...Här är det fullständigt idéstillestånd, hmm...& du brukar ju bjuda godbitar, hihi...Aja, nån urna har jag inte, ej heller svart sprayfärg...så jag chansar väl på i morgon då *ler* Nu är det ju ändå natten!
Snyggig vart den iaf urnan, mer levande!

Kramelikram Anki

Mari sa...

Nu blev urnan bättre, köpte oxå matt färg på Biltema när jag ändå var förbi..bra att ha.

Bara att leta i skåpen så hittar man alltid nåt att rikta sprayburken mot.

Finns grå primer(spray)som du kan använda ist för grå färg ;-)om du inte känner för att ta fram penslen.

Feja och stå i...härligt!
Sitter på jobbet nu och kollar lite och det snarkas i rummet brevid, 24 timmars pass är avverkat kl 17 idag.

Ha det så gott!

Tidsmästarinnan sa...

Tjena fröken!
du är rena trollkarlen med sprayburken du... ska bli kul att se vad du hittar på med den grå färgen också!

Suck... ja rensa ut grejor skulle jag nog i princip kunna jobba halvtid med här hemma känns det som. Fast tyvärr skulle jag tjäna för dåligt :-)

Kram!

Jenni - Snickarsbacken sa...

Ser helt rätt ut tycker jag! Pamppig pch sober!

Kram Jenni