onsdag 12 augusti 2009

Sådana här dagar vill man stanna hemma

Nu ska här gnällas och klagas!

Först vaknar man redan kl. 05 för att det regnar så förbenat utanför. Omöjligt att somna om. Jag inser att om jag ska cykla till jobbet så måste jag hitta regnkläderna. Kvart över sex står jag nere i källarförråden och letar regnkläder. Det finns M Y C K E T grejer där. Faktiskt något av en hinderbana. Jag svär.
Här hör jag hur herr Fräken inflikar "Men du skulle ha gått ner i går kväll och letat efter dem så hade du sluppit det här!". Bah! För inte hittade jag dem inte.

Okej, var är då busskortet? En klappjakt på busskortet startar. Jag har inte använt det sedan tidigt i våras så det kan vara var som helst. Jag har ett svagt minne av att jag kan ha stoppat ner det någonstans - en mycket specifik beskrivning...
Inget busskort hittat heller.

Sedan hade jag planer på att fota den inte helt oävna kudde som förfärdigades igår. Jojo, det går ju verkligen bra när det är ett kompakt grått moln som täcker hela himlen.

Det blir att cykla in till jobbet, utan regnkläder. Såååå mysigt. Verkligen myyysigt.
Jag vill bara vara hemma, gå och lägga mig och somna om. Nu är jag både dödstrött och jättehungrig.

Förresten. Jag har läst att många bloggare tycker att det är skönt med att det snart är höst och att det ska bli skönt med rutiner. Vad sjutton menas med det? Ska detta bli en morgonrutin så betackar jag mig.

Argh.






Tur att man kunde passa på att utöka sin samling av ljusstakar i lördags då. De fattigmanssilvriga prutade jag ner till 30 kr för ett par.

P.S På förmiddagen ramlade jag dessutom i stentrappan på jobbet, och nu har jag ont som sjutton i sidan och på smalbenet. Toppendag, verkligen.

23 kommentarer:

Hannis sa...

Haha!
Stackars Fröken Fräken!
Vilken start på dagen!
Själv tog jag en dag ledigt för att ligga i solen men tji!

Det får bli vilken årstid det vill bara jag får vara ledig och göra vad jag vill!!
Kan du fixa det åt mig??

Ljusstakarna var ett klipp!
Billigt!

Pysselpralinen sa...

Uschligt låter det, riktigt uschligt!
Jag kan meddela att jag inte alls är redo för den där "hösten" än. Nix, nej, noop. Inte på långa vägar! Men jag vet var mina regnkläder är.
Eller...i alla fall jackan, den följde med till jobbet idag efter att jag huttrande tagit mig hem sent igår utan vare sig jacka eller värme kvar i kroppen.

Nu är det slutspurt på jobbet, eller i alla fall i mitt huvud. Och sen, ja vad händer sen...? Ingen har hittills ringt och sagt "JAAA, kom HIT och jobba hos oss!" Nä, det verkar inte bättre än att jag kommer bli hembiträde i smålands inland. Hm.
Fast hembiträden får sy. Det har jag hört. :-)

Ensamma mamman/Ögonblick och Tankar sa...

Men fy vilken fruktansvärd morgon! Jag förstår att du inte alls längtar efter höst och rutiner utan efter sängen och ett täcke att dra över huvudet. Eller möjligtvis semster och sol. Hoppas att din dag ändå är okej och att de blir bättre imorgon. Kram

Klankis sa...

Mitt tips: köp nya regnkläder. Det är roligare än att leta gamla.

Rutiner låter ju skittråkigt. Själv längtar jag till senhösten då man får åka till Thailand.

Annas Lycka sa...

Du är ju helt underbar!!! Stort skratt får du från mig här framför datorn.

Jag tror att det är något man säger bara...skönt med rutiner...Vad 17 har vi o välja på??? Inget tyvärr....Bäst att göra det så bra som man kan.

Jag hoppas att dina mornar framöver fylls med livslust,lugn glädje och flyt....Stor kram. Anna

Jo sa...

Ingen bra morgon, det där.. Hoppas att resten av dagen blev lite bättre iaf?
Min morgon började fint med att jag köpte en macka nere i kafeterian på väg upp till kontoret (var hungrig, vilket jag aldrig är annars!). Jag tar trapporna till mitt kontor som ligger på 4:e våningen (Höst, nya friska motionstag!). Tre steg från 4:e våningen flipprar jag till med smörgåsen som trillar hela vägen ner till källarplanet! Så det är bara att traska ner igen och hämta mackan och sedan upp FEM våningar. Jag anade hur denna dag skulle sluta....

anneli sa...

Usch vilken hemsk start på dagen! Men går det inte bara att köpa en lös bussbiljett om du inte hittar busskortet? Hoppas kvällen blir bättre då!

Grodmamman sa...

Hi, hi!:) Kan riktigt se dig leta regnkläder i förrådet!:) Här hänger regnkläderna alltid i skåpet i hallen eftersom vi alltid cyklar till jobbet.
Hoppas att dagen blev bättre än morgonen.
För mig är rutiner sköna för att jag får egentid på kvällarna. Nu går jag och barnen och lägger oss samtidigt!:) Jag är beroende av tid för mig själv och gillar att kura upp i soffan en stund innan läggdags. Men än vill jag inte ha höst!!:)
Kram

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Låter som en optimal morgon...
Själv längtar jag inte alls efter höst. Vi har ju knappt haft sommar! Och så har jag ju inte haft semester ännu. Så det kan omöjligt bli höst förrän jag haft semester och fått sol och värme. Alltså blir det inte höst förrän tidigast den 7 september. Om ens då...

Härlig samling ljusstakar!

Hanna sa...

vackra bilder.
Endel dagar ångrar man nästan att man gick ur sängen.
Hanna

Anonym sa...

Stackare...förstår att du inte vill att den morgonritualen ska bli till en rutin.
Hoppas du är torrare och varmare nu.
Kram Lina

Casa Loda sa...

När jag läser detta ler jag med hela ansiktet, jag förstår precis hur det kändes. Själv stod jag i morse och väntade på bussen i regn och nästan storm och undrar varför de inte har några busskurer dit jag flyttat!

Ljusstakarna passar så himla bra ihop!
Annika

Mitt skabbiga chica hus sa...

Du jag vinner idag, målade vår utetrapp som hittills har bestått av hemska terracotta klinkers. Målade den fiiint antracitgrå och trallade nöjt in sen och la Lillan i sovrummet. När jag kommer upp vräker regnet ner, så trapp helvetet är helt förstört. Kunde dra bort färgen i flagor. Så imorgon får jag börja om, då först med att ta bort all gammal färg *morr*

Hade gärna bytt med din dag;o)

Kramar!
Mia

Lantliga drömmar sa...

Vilken eländig start på dagen ;) hoppas den slutade bättre än den startade. Nilla

Malin sa...

Hahaha, vilket kul inlägg =)Skrattar ännu...
Visst såna morgnar du hade imorse vill man inte vara med om allför ofta men visst är det skönt med rutiner igen. Och hösten är ju underbar. Massa vackra färger ute och inne kan man mysa med massa ljus och filtar och kuddar =) Jag älskar sommaren men hösten är minst lika underbar =)

Kramar/Malin

homebylina sa...

Ibland blir det verkligen inte som man tänkt sig...hjälper inte i ditt fall heller att säga: vi hade i alla fall tur med vädret =)Men snygga stakar du fyndat i alla fall..=)Ha det gott! Kram Lina

StrandviksVillan sa...

Blääh, en sån där dag att radera ur kalendern...?

Men imorgon ska du få en riktigt fin dag, Fröken!

Anki sa...

Hihi...jaså dom förstår inte bloggvärlden...ja, då har dom missat nåt!!
Meen vilken morgon du haft, det är ju tur att du har ett glatt humör, hihi...Det får iaf jag när jag läser ditt inlägg, du är allt bra rolig du!
Men vilket kap ljusstakarna var...skitsnygga!

Ha en bätte dag imorgon! Kram Anki

Vårt hem på landet sa...

Aj då, det där lät ju inte så himla roligt! Men jag slår dig :) Blev magsjuk i går kväll så jag har haft en himla rolig natt... Inte. Värre när man inte är hemma heller.

Hoppas du slog tillbaka på stentrappen!

Massa loppisfynd som vanligt! Jag har inte hittat en enda bra loppis ännu :(

Sigrid sa...

JA fan vilken skitrutin i så fall. Nä våga vägra hösten!

Hoppas du låter bli att lacka de i silver och att du har en värmedyna till erfarenheten från stentrappan!

Det ska minsann vara sommar liiite till!

Kram
Sigrid

Bella sa...

Låter verligen inte som om detta varit din dag idag... Visst är det galet hur det mesta kan gå fel och då vill man bara hem och dra ett stort täcke över sig och somna gott och förhoppningsvis vakna upp till en bättre dag några timmar senare...

Håller tummarna för att din dag blir av det bättre slaget imorgon min vän!

Stor kram Bella

Nyanser av vitt sa...

Usch vilken start. Hittade din blogg idag av en slump. Den är superfin och du är superduktig.
Kram Agneta

Hagbacken sa...

Alla måste vi få gnälla emellanåt, annars vore vi omänskliga ;)

Jag ville bara tala om att jag länkat t dig från min blogg, då du inspirerar mig så....hoppas det var OK!!

Kram Linda