söndag 2 augusti 2009

Var det här allt?!



"Vem var det som sa att ett sommarlov är långt? Fel, alldeles fel! Ett sommarlov är så sorgligt, obarmhärtigt kort att man kan gråta åt det. De gyllene dagarna rinner undan en efter en. Det gäller att utnyttja varenda sekund."



Alla roliga saker tar slut alldeles för tidigt. Mitt när sommaren är som bäst, när man njuter så att det nästan gör ont inombords - min kärlek till sommaren är en kärlek som inte har någon gräns. Ja, då ska man börja jobba imorgon. Vilket påfund!



Semestern försvann, och vad hann man egentligen?
Hänga i Stockholm en vecka och besöka massor av butiker och sevärdheter,
ta en sväng till Ikea i Haparanda och Överskottslagret i Sangis,
rota på loppis i stort sett varenda ledig dag, måla om ett tv-skåp, måla ett oräkneligt antal ramar, bokstäver, ljusstakar, lådor, korgar och krukor, göra spetstavlor, harvat runt på brädgårdar inför byggprojekt, tryckt på kuddar med bokstäver, åkt till Morjärv och köpt tyger och hittat stängd loppis, målat skohylla, spegel och krokbräda, planterat och piffat på balkongen, trollat två skåpdörrar till franskinspirerande dörrar, plockat famnvis med schersminer och klätt in halva lägenheten med, legat i solstolen och somnat, målat skyltar, sytt gardiner och massor av kuddfodral, fyndat nya taklampor och nytt soffbord, ätit ett par kilo jordgubbar, upptäckt spraymålningens ädla konst, tagit sovmorgon nästan varje dag, tillverkat ljusstakar och fyllt år.

Och så lite till.

Tja, ganska nöjd kan man vara. Ganska.

40 kommentarer:

Helen sa...

Håller med om att semestern alltid känns för kort! Tycker att du har hunnit med mycket!

Sigrid sa...

Ja GANSKA nöjd får du nog allt känna dig! För tusan du har ju fått massor gjort. Viss underbart får alltid vara längre, men man kan väl inte säga annat än att du tagit tillvara på dina semesterdagar!

Kram
Sigrid

Vårt hem på landet sa...

Ganska nöjd?? Jag skulle vara glad om jag hinner med 1/10 av det du precis rabblade upp! Min semester börjar i morgon :)

Nettan sa...

Ganska nöjd sa du !? Skulle oxå vart glad om jag hade haft hälften av din energi & gjort all det som du hunnit med =)

Tycker du ska vara nöjd !
På semestern är det ju medningen att man ska vila ;)

Ha en skön start på jobbet !
Kram Nettan

Villa Carl Larsson sa...

Ja det är trist vad sommaren är kort och den bara smäller till så är den över. Det är inte heller säkert att den blir särskilt bra eller varm och då känns det ännu mer sorgligt.

Vad fint du skriver på din griffeltavla. Jag skrev på min griffeltavla med pennan från granit och det går tyvärr inte få bort så jag får väl dras med samma text.. hmm..

Ha en skön söndag.

Grodmamman sa...

Håller med dig om att sommaren är alldeles för kort!:)
Blev nästan lite svettig när jag läste allt du hade hunnit med under din semester! Hoppas att du även hunnit med att vila lite!;) Å andra sidan verkar du inte vara den som helst ligger i stolstolen på din semester heller! Du verkar vara en person som gärna har lite projekt på gång, eller har jag helt fel?!?:)
Kram

StrandviksVillan sa...

Åh nej, var den över nu semestern...? Vi som fått se så många fina inlägg, hoppas du fortfarande hinner sen du börjat jobba :)
Ditt tv-skåp blev superfint! Har själv fått ett skåp färdigmålat, men handtagen var mässingsfärgade, funderar på att spraya dom antingen svarta eller grå/silver, hur tror du det funkar?
Superfina kuddar också!! Får dåligt samvete över mitt stora tyglager som inte blir använt... Men snart är det ju höst och man får väl tillfälle att sitta inne och sy då :)

Ha en riktigt härlig sista semesterdag nu! Kram A-C

♥ Pia... sa...

Snacka om kreativt sommarlov..wow säger jag..inte dåligt vad du hunnit med..får man se mer av dessa ideér kanske??...ha det så gött ,,nu kommer värmen och sommaren ÄR inte slut än..minst en vecka till..kram..Pia

millandante sa...

Underbart är kort...
Men du har sannerligen fyllt den korta tid med det bästa!!
Kram

Hem och Lycka sa...

Jaaa, jag ska antagligen (ska ringa imorgon och höra) börja jobba på tisdag - efter 3 år här hemma.. Nervös? Bara förnamnet :-D

Ensamma mamman/Ögonblick och Tankar sa...

Men oj va du har hunnit mer! De ska du vara stolt och glad över tycker jag. Fast att sommaren är för kort tror jag att alla håller med om. Hoppas att de går bra att börja jobba nu efter semestern, att de inte är för tungt. Kram

Signe 1 sa...

Åhh håller med, men så är det, underbart är kort!! Jag har en vecka kvar och den ska njutas till fullo:-) Må gott! Sofia

Lina sa...

O tiden är alldeles för kort. Det är därför man måste skaffa sig en sysselsättning som inte känns som arbete och trivas med all sin tid. Hur lätt det nu må vara:)
Var på auktion idag och folk var som galna i sådana där lådor som du visar, hundratals kronor...
/Lina

Levindas Värld sa...

Men shit pommes!!

Har du haft semester överhuvudtaget?? Känns som att du har jobbat dig igenom hela semestern ;)

Visserligen jobbat med roligare saker men ändå, hoppas du tagit dig tid till lite vila och "bara vara" också för det behövs också även om det kan va svårt, jag vet :)

Jag har denna vecka kvar på semestern och börjar känna av stressen att börja jobba igen, hua! Men vad jag vet så brukar man komma in i lunket rätt omgående och tycker nog litegrann att det är skönt med lite rutiner igen, det brukar va så så jag hoppas det fortsätter så.

Jadu tänka sig att det inte blev nå shopping när jag var i Sthlm! Det var inte tänkt som en shoppingresa utan bara en koppla av resa och så blev det :)

Sen har jag ju shoppat en del med mamma och syster på vår husbilstripp och i veckan som kommer väntas en loppisutflykt till Leksand och runt där samt en tur till Västerås centrum samt Nisses som ligger där :)

Så där har jag planerat in min shopping...hihi!

kram!

Mitt skabbiga chica hus sa...

ja du, jäklar vad snabbt de där sekunderna gick:o(

Men du snart är det helg:o) Och jag tycker du ska vara riktigt nöjd med det du presterat.

Idag är det exakt ett år tills jag ska börja jobba igen efter mammaledigheten, har redan ångest;o)

Kram Mia

Jo sa...

Du verkar ha fått en hel del gjort under semestern iallafall! Här känns det som om vi bara har småpillat med saker och ting och liksom inte kommit någon vart. Vilket vi säkert har, om man tänker efter ordentligt... Nu har jag bara en endaste kort liten vecka kvar på semestern, uj, vad det gick fort!
Jag är inte alls avis på dig som måste börja jobba imorgon, stackare!
Hoppas att du har en bra sista semesterdag iallafall!

Lilla huset på prärien sa...

Oj vad du har hunnit med! Jag har nog inte hunnit hälften av vad du har... fast jag har ju lite ledighet kvar att hinna lite på innan det är dags för hösten och jobb igen... :)

Vilken vacker liten särk och skolplansch!

Kram J

Mjuka sa...

Aktiv semester kan man ju kalla din VÄnnen!

Aratorps Lena sa...

Underbar tennurna! I love! Nu får du njuta av härliga kvällar efter jobbet! Kram!

2BarnsMamman sa...

Ja, tänk när man var liten kändes ett sommarlov oändligt långt nu känns det alldeles för kort! Det låter ändå som du hunnit med en hel del :) Njut av din sista kväll av semesterledighet och ha en bra dag på jobbet! Kram

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Det låter onekligen som en rätt härlig semester!

Hoppas du har haft en fin helg.

isabels värld sa...

Låter som en härlig semester!!! Jag njuter av de sista veckorna som mammaledig. Snart är man tillbaka till verkligheten. Hoppas helgen varit mysig! kram Pernilla

Sanna sa...

Ja, äsch så då var den semestern slut då. Du hann ju nog med massor verkade det som. Sommarn är ju inte riktigt slut ännu. Ljusa sommarkvällar och helger är ju inte så dumt det heller, men jag vet nog vad du menar.. :)
Kram Sanna

Anonym sa...

Allt underbart är kort! Du har även lyckats sparka igång mig och säkert många fler som läst dina härliga inlägg i sommar. Det kan du lägga till på listan. Men nu kör vi,imorgon får man kavla upp ärmarna och njuta av kvällar och helger.

Tulipa sa...

Vad du har hunnit med!
Men visst borde man ha dubbelt så lång semester, den räcker aldrig till!

Sommaren som var en evighet, den har man förlorat för länge sedan!

Ha det riktigt fint ändå, med arbete och allt! Sommaren finns ju ändå kvar!

Mariette

Frida sa...

Oj vad du har hunnit med mycket saker på din semester. Jag börjar också jobba i morgon men det känns ganska bra tycker jag.
Vilken fin margarinlåda.
Hoppas du får en bra vecka!
Kram Frida

Inspiration i vitt sa...

Vilken oerhört kreativ och energisk kvinna du är, förstår att du inte vill börja jobba när du är så inne i ditt skapande och pysslande hihi. Själv skulle jag kunnat gett vadsom helst för att slippa gå till jobbet efter fem veckors semester, det kändes så kort i år av någon anledning.
Kram på dig/Ingela.

promenader på landet sa...

Åh vilka vackra bilder! Jag ger inte upp jag hoppas på sommar och sol fortfarande men visst går ledigheten fort! Kram från Maria

Vitt och Blått sa...

Oj, nu var det ett tag sedan jag bloggade sist! märker jag Missat några inlägg här! Det har jobbats mer här hemma och bloggats mindre! :) Vad mycket du hunnit med! DUKTIG! Jag har jobbat på mitt sommarlov och när jag tänkte vara lite ledig går jag och får nytt jobb som börjar en vecka tidigare! Typiskt! :) Hihi, men det känns kul och pirrigt! Men vips så är det väl höstlov, eller vad säger du? Ha en bra vecka!

Kram E

Liljas Corner sa...

Jag tycker det är ganska duktigt att hinna med allt det där på en semester! Ha det bra på jobbet nu!

En liten smula sa...

Hej! Du har ju hunnit med massor!! Men jag förstår känslan, det skulle alltid få finnas mer tid :/ Jag har ännu inte haft någon semester, jag hade två dagar plus en helg i början av juli så det känns som att det behövs nu. Förra sommaren hade vi ingen alls. Men nu, imorrn faktiskt ska jag och barnen dra iväg söderut en dryg vecka! Jag hoppas att vi ska hinna med några loppisar i Småland :) Det ska väl finnas en uppsjö av såna kring Kalmar/Öland har jag förstått så det blir nog bra!

Hoppas att det känns ok såhär första arbetsdagen för dig! Tack vare dig så samlar jag på sommarkänslor och intryck överallt jag går så fort vi har en ledig stund, jag hoppas att de ska räcka hela långa vintern!

/Sara

Vikeskärs hem och vardag sa...

Hoppas nu första dagen på jobbet är bra. Du har många kvällar och helger att se fram emot :) Förhoppningsvis är det varmt lång tid framöver.
Kram

Madeleine Berglund sa...

Hej! Nu är du på jobbet, kämpa på, snart är helgen här och då inbjuds det till nya loppisar och nya pysseläventyr. Jösses, vad du har hunnit med. Ju längre ner jag läste insåg jag att jag hamnade i underläge när det kommer till att vara produktiv. Haha. Fast jag har inte haft semester. ;) Du har hunnit med mycket och det har blivit otroligt snyggt. Inte nog ed det, du har inspirerat mig i varenda inlägg. Affischen bakom den ursöta lilla klänningen är ju fullständigt klockren.

Jag håller på att måla en låda som jag snickrat i träslöjden för många år sedan. Den är ganska liten men väldigt fin. Den var träfärjad och med färgglada bokstäver stod det: "BellaDonna" och sen hade jag målat många små orangefärgade morötter. I den lådan förvarade jag sele och borste till min söta lilla kanin BellaDonna.

Tvättstugen väntar, pust!
Kram Madeleine

Emma sa...

Nog har du hunnit med en hel del! Du verkar vara en aktiv böna!
Men nog känns ledighet alltid för kort...för normala människor. Själv har jag svårt att vara ledig men det är nog något fel från födseln skulle jag tro! :-)

Kram

Mari sa...

Ja du det var allt för denna gången, stackar oss men vi har ju fått lite gjort iaf....

Härliga bilder du har jämt!

Ha en bra arbetsdag, min har inte börjat ännu.

EN INREDOHOLIC sa...

Jag hoppas ändå du får en fin start på din jobbevecka! Underbara bilder du visar.

KRam Jannice

Nettan sa...

Jaa du, underbart ä kort! Min arbetsvecka har oxå börjat..fast med ledig dag..gäller att mjukstarta lite;-)
Finfina bilder, å gillar din ljusstakssamling skarpt!!
Kram Nettan

Hanna sa...

Mycket fina bilder.
Du har ju hunnit massor, men visst vill man alltid vara ledig lite till.
Hanna

Jenny sa...

Hej!
Vilka vackra bilder, speciellt den sista:)

Du har ju hunnit med en hel del på din semester, hihi!

Sitter själv första dagen på jobbet..fy vad tråkigt!

Ha en bra vecka,
Kramis Jenny

Anki sa...

Semester vännen...har du verkligen haft det?? Huuur mycket hinner du egentligen?
Jisses, det skulle ta mig ett år att hinna allt du gjort på några veckor, hihi...
Jaha, å du är väl tillbaks i gruvan idag då!? Men du vet, du kan vara nöjd...du har gjort såå mycket fint! & tack för att du delat med dig! Ett o annat har man ju snott 'fniss'

Hoppas du har det fint stora kramen! Anki