tisdag 11 augusti 2009

Varde ljus igen

I början av sommaren brukar jag ställa undan de flesta bords- och myslampor. Det är ljust jämt så man hinner ändå aldrig tända dem. Nu har jag, med förfäran, insett att det är dags att plocka fram lamporna igen om man inte ska sitta där i kvällsmörkret och kisa (Men det är sommar fortfarande - inget höstmys! Bara så att vi har det klart!)

Denna tjusiga lampfot har jag haft turen att få alldeles gratis efter ännu en av rensning i bekantskapskretsen. Gjuten och tung som attan, och lite Tine K över den, inbillar jag mig. Dock är det inte helt lätt att hitta en passande lampskärm, detta är en tillfällig lösning. Har ni några tips?



28 kommentarer:

Emelie sa...

Snygg lampfot och mysigt med små lampor NÄR hösten kommer...
Du får väl prova dig på att göra en egen skärm såklart, pysselfia!
Skulle inte det kunna vara något att prova, så kan du få den precis som du vill...

Lina sa...

Jätte fin fot! Antingen fortsätter du med det runda och mjuka i skärmen eller skapar en kontrast men raka linjer.
Ha en bra dag!
/Lina

♥ Pia... sa...

Snyggt..men du..sy en lampskärm vettja..eller en kjol:)..tycker det inte är så tokig ide´..annars är det inte alls höst än..bara lite senaresommar..ha de gött..kram..Pia

Lilla huset på prärien sa...

Ahh men jag gillar ju den där lilla vita skärmen till den foten - det tycker jag är snyggt! Det känns lite "lättare" och fräckare med en liten mindre skärm tycker jag. Och visst är det Tine K känsla över det hela!

Kram Jenny

Hanna sa...

Fin lampfot.
Hanna

Signe 1 sa...

Kanonfin lampfot, och jag håller med dig, lite Tine K över den! Och jag tycker lampskärmen passar som smäck:-) Må gott!

Jo sa...

App-app! Inte höstmysa ännu! ;) Snygg lampfot, men just det där med skärmar är verkligen svårt!

Igår när jag stickade i soffan hemma, fick jag tända lampan bakom mig för att se ordentligt. Det är inte skoj alls! Visst, klockan var inte 18 direkt, men ändå! Jag vill verkligen inte ha höst ännu. Jag gillar höstmyset, men det är inte dags riktigt ännu, jag vill ha mer sommar först. Allra helst mer semester också, men den är obönhörligen slut. Jag ska nog ta en vecka senare i höst, men annars är det ju slut med sötebrödsdagarna!

Mjuka sa...

Åh vilken fin lampfot!! Tycker också att det är lite Tine K över den!!
Ha en fin dag
kram M

Helena Dovier sa...

Kanonsnygg lampfot! Jag har ett tips på en lampskärm i aluminium som jag tror skulle passa och som dessutom är på rea. Se här: http://www.anyhow.se/visa_produkt.asp?id=119&t=LAMPSK%C4RM+I+ALUMINIUM&lang=sv

Här i Göteborg är det som en höstdag i dag med mörker och spöregn...

Kram från Helena

Unknown sa...

Åh.. vilken vacker lampfot.
Snygg som attan tycker jag.
Kanske kan fixa till en lampskärm själv..?
En rak skärm kanske som kontrast till foten.
Kram Maria

Mari sa...

Nu är det riktigt mörkt om kvällarna här ner i denna delen av Sverige iaf. Vilken härlig lampfot, rejäl sak. Hade skärmen varit ett snäpp större så hade den varit jättebra, passar i stilen.

Ha en bra dag!!

Jenny sa...

Hej!
Vilken snygg lampfot! Helt klart Tine K stuk över den;)

Tycker den skärmen du har till nu är fin!

Ha en bra dag,
kram Jenny

StrandviksVillan sa...

Vilken cool lampfot!
Du som är flitig loppisbesökare kan väl leta efter en gammal skärmstomme och pyssla ihop en ny fin skärm? Fast jag tycker att den kunde vara lite större/vidare än den som är på nu för en bättre balans.
Ser fram emot resultat ;)

Sigrid sa...

Har inte IKEA lite större varianter? Annars får fröken loppis hitta en snygg lamskärm till formen och helt sonika klä om den :) Jag är helt övertygad om att du löser det!
Kram
Sigrid

Grodmamman sa...

Höst?!? Nej inte än, inte förrän i september!:)
Fin lampa du har hittat också. Säger som flera andra, du får väl fixa en egen om du inte hittar någon bra!
Sambon har jobbat i veckan som gått, så han har faktiskt hållt sig lugn ända sedan förra helgen!:) Men nu är det full fart igen!
Kram

Anonym sa...

Hejsan! Snubblade över din blogg för någon dag sedan och tycker verkligen om den!
Tycker med att en större skärm skulle passa lite bättre till den jättefina lampfoten, och av den uppfattning jag fått av dig från din blogg så lyckas du nog hitta på en egendesignad skärm :) Ha det så bra! /Liz

Madeleine Berglund sa...

Hej! Oj vilka fina fynd. Stolen blev kanon, snyggt tyg också. =)
Tvätta i en kvav tvättstuga är så sådär.

Jag tvättar vid sju på morgonen. Då är det fortfarande en någorlunda överkomlig värme i tvättstugan plus att diverse alkisar fortfarande sover ruset av sig. Man får tvättstugan för sig själv helt enkelt! Lovely!

Det går för övrigt inget vidare med mina stämplar. Kan jag använda mina stämplar från panduro till att stämpla på en trälåda?

Kram Madeleine

Ladylox sa...

Vet att jag besökt din blogg tidigare och har nu hittat hit igen av en slump.

Du har en jättehärlig blogg! Jag har hittat massor med inspiration och nya pysselidéer så för att inte tappa bort din blogg igen har jag länkat till din blogg från min om det är ok...

//Marie

millandante sa...

Du har då valt rätt bekantskapskrets!!! Kanonfin! Behövde du inte ens spraya den???
Tyckte lampskärmen var jättefin till, ser så fräscht ut!
Kram i SOMMARvärmen!!

Casa Loda sa...

Lampfoten är ju jättefin, precis som du säger; lite Tine K. Den skulle nog passa till min nya lampskärm från Watt och veke :)
Kram Annika

Compact Garden sa...

Jättesnygg lampfot..undrar om någon i min bekantskapskrets har tänkt ha lite rensning :)..men jag tror inte på ett sådant fint fynd..

Ha en skön kvöll/Anne

Anonym sa...

Läcker, lite större skärm kanske. Men det fixar du plättlätt.Ps.Ljusstaken som var av kaffefat är gjorda av Lill Sjöberg (designtorget). Såg dem i nya alltihemmet.

Frida sa...

Hej!
En sydd lampkjol hade nog varit snyggt. Men jag tycker det är snyggt som det är med.
Kram Frida

Mitt skabbiga chica hus sa...

Fiiin! Jag tycker du ska kolla in bild nr 6 och 7 i det här inlägget om det danska inspirationshemmet
http://myshabbychichouse.blogspot.com/2007/12/det-danska-drmhemmet.html

Tror båda de lampskärmarna skulle vara fina. Du som är så pysslig skulle ju lätt kunna fixa den på bild 6 med lite pärlemor tingel tangel eller nåt.

Ja, det känns nästan som att gud ska komma hit, och jag känner mig inte alls redo för att ta emot honom;o) Du vet säkert också att det finns en verklighet bakom alla vackra bilder och nu ska nån komma hit och syna det i skarvarna. Hjääälp;o)

Kram!
Mia

Anonym sa...

Ja men nu ser jag det, förlåt jag hade glömt. Läser en del bloggar och blir förvirrad.(ang.kaffefat)

Anki sa...

Guud vilken snygging! Du är ju en finurlig tjej så du fixar nog skärmen *ler*

Kramis Anki

Monkan sa...

Men Fröken! Inte behöver ni vinka! Redan när jag läste "inte hittar" så var jag på väg :-) Men... de har ju stängt så här dags så klart. Åh tänk om jag hade tjuvläst bloggen på jobbet idag, då kunde jag redan ha haft ett svar. Jag gick förbi Granit idag utan att gå in, för jag hade ju siktet inställt på Ö&B, som bara hade kossa-snöret. Är hela stan full av kossor?!

Jag vet inte hur du lyckats se att Granit har de där snörena, deras websida var ju minst sagt... osökbar. Men jag såg i alla fall en pappersetikett med tillhörande snörstump, är det bra snöre så får jag slå till på två såna i värsta fall. Märkligt med stämplarna, inget pris och länken går till Pennor. Där fanns visserligen en stämpel, hjärta, men usel prisinfo "29-49 kr", man kan väl gissa att det lägre priset är för stämpeldynan.

Lampskärmar är svårt. Jag tycker det är fint med, hmm vad det nu kan heta, men i alla fall hopsydd tygbit som man rynkar ihop lite, ja om du förstår. Men hur som helst, sån passar nog inte på en sån bastant rackare till lampfot... men jag tror nog att det ska vara en lite större, alltså vidare, skärm. Grå kanske? Tine K... har jag aldrig hört talas om, så det måste väl vara en blomma ;-)

Inser att du har rätt i att det hänt nåt med världen utanför, det är inte längre ljust kl 10 på kvällen! Hmmm, var kanske i midsomras det vände... Jag måste nog ta och justera timern till mina fönsterlampor, åt Fel håll.

rustik charm sa...

Men så fin lampfot. Jag gillar dock skärmen till, superfint:)
Ha en bra dag.
Kram Kristina