lördag 19 november 2011

När man är i sällskap av herr Åberg

Jag vet inte hur ni tror att en typisk helg ser ut hos Fröken Fräken?

Att jag är uppe med tuppen, alert som en mört? Målar bord, stolar och väggar samtidigt som jag syr ett par kuddar och stöper egna ljus? Jag sitter inte still en sekund och att steget mellan tanke och handling mäts i hundradelar? Och att det ständigt är välstädat här?

Då ska jag tala om att jag förmodligen är segast i stan på morgonen, och ligger gärna och drar mig ett tag till. Jag har många planer om att sy nya gardiner till sovrummet, men ska bara kolla lite på längdskidåkning på tv först. Och att den där lådan med kronljus har nu stått på köksbordet i två veckor utan att jag har idats plocka bort den. Istället för att städa i ordning bland tidigare fynd så åker´jag på loppis och hittar monogramprydda tallrikar från Rörstrand (och få kramp i armen från att ha kånkat runt på sagda tallrikar).

Men ganska så snart ska jag ta tag i de där gardinerna. När som helst. Jag ska bara.


Tänk vilken lyx! Att kunna få sina initialer på sitt porslin.

10 kommentarer:

Jo sa...

Nä, det där känner jag inte alls igen. Jag gör alltid allt direkt, på en gång.
Eller så tar jag mig inte ur sängen förrän runt 12 om jag inte tvunget ska iväg någonstans...
Idag var jag uppe innan tuppen för att åka till rucklet, men något säger mig att jag kommer att sova lääänge imorgon :)

Grodmamman sa...

Skönt att höra att det inte bara är jag som är seg på morgonen!;) Jag hade ambitionen att gå upp kl 9 idag för att hinna måla en gång, åka fram på stan och sedan äta lunch innan grabbarna skulle iväg på bandy kl 14. Kan ju säga att jag inte kom upp kl 9 och den där turen på stan kunde jag glömma, men det börjar bli vitt i förrådet och det är huvudsaken!:)
Kram

Anonym sa...

Visst är det skönt när man kan göra som man vill!? För hur det än blir så blir det mesta gjort ändå!
B

Fröken Grön sa...

Här har du en till som lever efter "Jag-ska-bara"-filosofin. Jag menar, varför göra idag det man kan göra imorgon?
Må så gott!
/Anna-Karin

Smultron på ett strå sa...

Nämen, jag trodde mer det var den första fröken Fräken du beskrev som var den rätta?!? Men, jag känner totalt igen mej i den andra! //kram maria

Bella sa...

Skönt att höra att pyssel-fröken är som alla oss andra och inte alltid får tummen ur att göra det man egentligen både borde och vill.

Fina tallrikar du hittat, och gardinerna går ju faktiskt att sy sen eller en annan dag :)

Hoppas du får en fortsatt bra helg!

Kramar Bella

Nyanser av vitt sa...

Åh nej bor han hos dig också vår gode Alfons :O)

Suz sa...

Skönt att känna igen sig;) Även när man har listan full av sånt man vill göra är det skönt att slappa i soffan! Och det är ofta där ännu fler idéer poppar upp i skallen ... jag känner att det är dags för en liten lista, så jag inte glömmer bort allt roligt jag vill göra! Tack för att du släpper in oss i ditt liv. Det duggar tätt av tidningsartiklar nu, som berättar allt vi ska göra nu fram till jul ... befriande att läsa en blogg som din :)

Agata sa...

Det där är så rackarns fint porslin! Jag köper också sånt när jag hittar det, och misstänker starkt att det kommer från olika vårdinrättningar. Men jag kan ha fel! Har du någon aning?

Modebyulle sa...

Gud vilka fina tallrikar:) Jag gillar dom skarpt. Kika gärna in på min blogg och kolla min byrå jag fyndade på loppis och gjorde i ordning!ha en mysig kväll...!