lördag 5 oktober 2013

Ikea, Trendig och jag

Idag passade jag på att ta en sväng till Ikea. För det är ju så kul att trängas där en lördag liksom!
För första gången tänkte jag att NU ska jag äntligen vara på plats när de släpper en ny kollektion, för alla andra gånger har jag missat allt snyggt. Denna gång fanns massor kvar från kollektionen Trendig som säljs under en begränsad tid (nej det heter inte limiterad på svenska!!!) Dessutom hade de även börjat ta fram julgrejer...hm...

Men nja, kollektion Trendig? Jag blev himla kär i den här serveringsvagnen när jag såg den på bild:


Men i verkligheten var den ju jätteliten! (okej, de angivna måtten kanske borde ha sagt mig något, men jag hade en bild i huvudet av hur jag skulle vilja att den såg ut..) och de där runda hjulen? Såg ut som något man sågat ut i träslöjden, och alldeles för tunna.

De små skålarna var okej, men ingen wow-känsla. Och efter att i sommar rensat ut hur många skålar som helst kände jag att jag inte behövde fler hyllvärmare, så fick dessa också vara kvar. Vaserna nedan var okej i formen, men alltså.. när jag tittade närmare, en vas med ett pingisracket på? Nej.
Men två saker ur kollektionen blev det i alla fall. En trio lådor (som dock var lite dyra..) och ett fint tyg (det i mitten). Guldfiskar på kuddar är väl en toppenidé?
 

 
 
 
Sedan var det ju baaaara en timmes kö när jag kom till kassan. (ja, det kan ju hända att jag köpte lite andra saker också. Kan hända alltså) Och nu är det dags för tvättstugan efter 12 mils hemresa.
Det är glamouröst hos Fröken Fräken just nu, let me tell you.
 

6 kommentarer:

Jo sa...

Vad synd att vagnen inte var så snygg, den tittade jag också lite på. Helst vill jag ju egentligen ha en i teak från 50- eller 60-talet men hade kanske kunnat köpa en ny om den var snygg. Men det var den alltså inte. Nähäpp, då får jag fortsätta gå på auktioner då. Stackars mig! ;)

Anonym sa...

Var där i går och kikade och mitt intryck var väl ungefär som ditt: lite väl mycket pingis över en del saker! Gillade skåpet men har ingen plats för det så det blev askarna för mig med och några av de allra minsta skålarna.

Grodmamman sa...

Ibland är det tur att man tar sig en titt på sakerna i verkliga livet innan man slår till!:)
Kram

Felix sa...

Tänk att bilder kan luras... ;-) Bra att du inte beställde på postorder då. De få gånger jag åker till IKEA brukar jag passa på någon vardagskväll, speciellt fredagar är det inte så många andra där... Ett litet tips bara. ;-)

Guldfiskar är helt ok! Fast vi har dem i dammen...

Hösthälsningar
Elisabet

Karin A sa...

Jag är mest sugen på att spana in Ranarp - såg du den? Askarna ser finfina ut. Åkte förbi Ikea idag och det fanns inte en enda plats på parkeringen. Nöjd att jag inte skulle dit. :) Önskar dig en fin söndag!

Ester sa...

Alltid lika spännande med IKEA-besök - man kommer alltid hem med tusen saker även fast man bara skulle köpa 5. ;) (Och jag gillar din lilla notis om att de har börjat sälja julsaker, julgalen som jag är) :)