söndag 21 december 2008

En glimma ljus på fjärde advent

Trevlig fjärde advent på er! Fullt upp i stugorna?

Här pågår fortfarande lite städande (nu låter det ju som att jag har fruktansvärt stökigt, men så är det inte. Jag håller bara på och flyttar om grejer och arrangerar samtidigt som jag städar och då tar det himla lång tid att bli klar) parallelllt med att rimstugan kört igång. Inte herr Fräkens största glädje under julen, men här håller jag hårt på traditionerna!

Sostrene Grene i Malmö, det var allt en trevlig butik. Jag förstår inte själva färgsättningen på stället - mörbrunt på väggar och tak? - och tittade man in genom skyltfönstret kändes inte butiken särskilt rolig. Men oj vad här fanns saker! Jag köpte fina glas som jag hade tänkt ha till hyacinter, men de var på vippen för små. Så de får agera ljusstakar eller så kanske en liten suckulent kan trivas här?


22 kommentarer:

Vitudden sa...

Jag vill bara önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Ulrika

Malin sa...

Rim kommer inte på tal här hemma.
Jag är urusel och dessutom gillar jag inte att veta vad som är i paketet jag ska öppna.
Hii, jag är som en treåring när det gäller paket. Det ska vara en överraskning helt enkelt!

Verkar som den där återvinningen du ständigt besöker är ett himmelrike.
Tänk om vi hade nåt sånt här i Gbg.
Oj, jag hade varit bosatt där. =)
Ska iofs besöka en ny loppis i jan. får se om det är så bra som jag hört.
Får egentligen inte plats med fler möbler nu men en liiten byrå till skadar nog inte. Eller en stor spegel, det hade verkligen inte suttit helt fel!=)

Ha en fn och mysig 4:e advent. Lycka till med rimstugan!!!

Kram

Lärarbostaden i grönskan sa...

Söta små glas och väldigt söt minigran i zinkkrukan! Ditt prat om rimsuga fick mig att börja fundera på detsamma... hmm, lite kul och lite ångest:)

Stor julkram

Nettan sa...

Visste inte att den affären fanns i Malmö..har bara varit i den i Köpenhamn..å fyndat, mkt småroliga saker nästan gratis! De små glasen var ju jättesöta..taklökar hade nog varit fint!!
Kram Nettan

Grodmamman sa...

I den affären var jag i somras och det var nog tur att jag inte hade mer pengar den dagen!=) Vi hade innan varit i "Fideli och konungen" och där fanns det mycket fint, men det kostade mer också!
Kram

Hannis sa...

Här är allt klappat klart!
Ska nu luta mig tillbaka och käka julgodis.

Du dom var fina dom där glasen!
Tror dom blir perfekta som ljuslyktor=))

Vi hade samma tanke du och jag..
Om jalusidörren.
Olivträdet står nu nyduschat och väntar på att stolen ska bli klar=))

Hörru Fröken Fräken,
Ha nu en superfin jul!

jennys hus sa...

Här är det fullt upp. Känns som att jag har hur mycket som helst kvar att göra....det försvann ju också en vecka p.g.a sjukdom.

Därför så tar jag ett litet jullov från bloggen nu.

Önskar dig en riktigt god jul!
Kram/jenn

Anonym sa...

Ja de var ju hur söta som helst, inga problem för dig att hitta ett annat användningsområde för dem kan jag tro...

Ja gud vilken tid det tar när man flyttar om o samtidigt städar lite, dan bara rullar på. VI har inte ens ätit middag än, o det är mörkt ute. Ingen (varken jag eller maken) var särskilt kockvilliga idag, till slut tog maken saken i egna händer o står vid spisen nu....låter bra va?

Ha en mysig 4:e advent, kramar

Madeleine Berglund sa...

Hm, jag tycks känna igen det där. Pyssla, fixa och flytta på saker medan man städar. Min käresta blir lite virrig, han tycker bara jag flyttar allt hela tiden. "Blir du aldrig nöjd?" frågar han. Jag är mest nöjd hela tiden, men det är charmigt att kunna flytta, byta ut och ordna nytt hela tiden. Att få gå på loppis med en annan entusiast är alltid kul. Helst ska man inte ha samma stil då blir man lite stressad över att den andre ska hitta de fina sakerna först. Nåväl, jag och mina lyxproblem som vanligt. Mycket fina glas du har för övrigt. Snygg bild i loggan som är ny! Kram Madeleine

Jo sa...

Fjärde advent? Det hade jag helt glömt av! Vi har ganska nyligen landat ute på ön och orkar inte greja just nu, men imorgon, då ska det pyntas! :D

Systrarna Greene, det är en skojig butik, det! Fast det är lite olika huruvida jag hittar nåt, kring jul brukar jag dock hitta en massa fint! Nu var det ett tag sedan jag var där, men jag vill dit igen iaf! :)

Ha en mysig 4:e advent!

Desirée sa...

Sostrene Grene har fina saker. Brukar titta in där när jag är i KÖpenhamn.

Ja, denna helgen har det nog fixats en del i stugorna. SJälv är jag helt matt...

Kram!

Mia sa...

Jag vill också ha en traditionell jul men rimma det kan jag bara inte! Är du duktig på det?
Kanske kan skicka en förteckning över vad jag köpt så kunde du fixa några snygga rim till dem. :)

Vi har fått upp granen nu och genast känns det så fridfullt. Ska krypa upp i soffan o läsa Åsa Larsson och äta julgodis. Härligt härligt!

Kram Mia

Helen sa...

Visst har systrana Grene mycket fint, jag önskar att de fanns på närmare håll. Jag har bara besökt dem i Danmark. Fast jag håller med om den konstiga färgsättningen.
Trevlig fjärde advent!

Anonym sa...

Å vad fin din header har blivit! Jag har verkligen nollkoll på hur man gör sånt.

Jag skulle också behöva städa men jag sitter med hemtenta istället.. eller med bloggar kanske föresten (just nu iaf).
Trevlig fjärde advent (det lilla som är kvar)

Från koja till slott sa...

Hej vännen! Ville kika in och önska God jul! Och tack för tipset ang. vår lilla hall där uppe! Nu tror jag att jag vet hur jag vill ha det!

Kram Pernilla

Mjuka sa...

Åh vi har sjukstuga här hemma, då lillkillen är sjuk. Hinner ingenting för tillfället. Granen har iaf kommit in och den är nästan klädd- Måste göra små justeringar efter att barnen har hängt 17 hjärtan på samma gren " fniss".
Ha en jättefin måndag
kramar Malin

Monkan sa...

Fjärde advent, det tänkte jag inte på! Det kändes liksom inte som söndag idag, det var nåt som var fel, solen sken! Och så satt jag på fel plats vid köksbordet när jag åt frukost (pga pysselhögarna...) så adventsljusstaken var liksom ur fokus... Imorron får jag säkert söndagsfeeling för nu ikväll kom det regn igen.

Julrim gillar jag :-) Men sen många år tillbaks ger vi bara julklappar till barnen = systers två och först tyckte jag att de var lite små för att fatta och nu... vill de ju bara ha pengar i julklapp och hur kul kan det vara att rimma på det? Ja, jag ska ju i alla fall göra många olika paket så jag kanske ska testa med rim ändå...

"Räddningen" är annars att jag och vännen I ger varandra julklappar så där får jag rimma i alla fall.

De små glasen var söta men vad synd att de var för små då. jus kan bli bra, kanske värmeljus?

Vad händer när du har hyacinter i glas sådär, välter de inte sen när den tunga blomman slår ut? Det är ju så fint att slippa jordklumpen.

Imorron startar julgodisfabriken här :-) så ifall jag inte hinner med nåt mer bloggande innan jul så vill jag passa på nu att önska dig en riktigt God Jul!!!

Myownhome sa...

Haha av någon anledning finns det alltid en himla massa andra saker som är väldigt viktiga att göra just när man städar.. :P

Fin blogg du har!
God jul
kram //Johanna

Britt sa...

Va mysigt! Jag har också rimmen kvar, det är nästan det roligaste...
Nåt vitsigt utan att avslöja vad det är. :-)

Ha en bra dag, själv ska jag jobba in i det sista.

Britt

Anonym sa...

Kikar mest in för att önska God Jul... Åhh Systrarna Grene ja förträffligt trevlig butik. Kan hålla med dig, ser inte mycket ut för världen i skylten men skenet kan bedra. Billigt är där oxå. Ha en härlig vecka och hoppas att du njuter av julen...

Anonym sa...

Vilka söta små glas! Systrana Grene besökte jag vid vårt sommarbesök i Malmö, där fanns mycket smått & gott!

svartataket sa...

Ville bara ösnka dig en riktigt god jul!!
KRAM