torsdag 18 december 2008

Jag vill ha mer pysssel, ge mig mer pyssel...

Lite enkelt sista minuten pyssel inför julen?
Dessa gjorde jag förra året, och då de inte klarade sig så bra i förvaringen så får jag göra nya i år. Inte mig emot.



Pyssel 1:
Skriv ut julhälsningar på olika språk eller julord i snygga typsnitt. Snyggast blir det om man sedan klistrar fast det på kartong så det blir lite stadga. Klipp till dem till snygga etiketter. Gör hål med hålslagare och knyt fast etiketterna på papperssnöre (mitt rödvita kommer från Village).
Man kan ju även använda sig av bokstavsstämplar, men urvalet av snygga typsnitt minskas ju då drastiskt!! Här hängde jag upp min girlang på en tavellist.



Pyssel 2: En avantgardistisk julgardin eller helt enkelt bara en kul dekoration. Jag kallar det ”Pumlor på tråd”. Här behöver man olika snygga papper, tapetrester är idealiskt eftersom de är ganska kraftiga och man får lite stadga. Klipp ut rundlar i massor, det går åt fler än man tror. Klistra antingen ihop dem med snöre/tråd emellan eller klistra ihop rundlarna först och använd sedan nål och tråd efteråt för att sy ihop.

19 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Suck... tror du inte jag har kommit på massor med pyssel som kräver en skrivare just nu då vår är utan färg... Aaarrrgh!
Annars är jag sååååå sugen på decoupage (skrivs det så?) men har inte skaffat material ännu.

Tjingeling, kram A-C

Nettan sa...

Å va kreativ du är..har oxå en massa pyssel kvar på att göra listan..frågan är bara när?;-)
Kram Nettan

segsliten sa...

Jättefina grejor du gjort! Och tack för tipsen.

S o F sa...

Du är duktig du! Jag njuter av all din kreativitet.

Varma hälsningar!

Mjuka sa...

Du har pyssel helt i min smak!! Har gjort rådjur i tapetrester och satt upp i mina pojkars rum. Kan vara där hela året. Mycket skogstema i pojkarnas rum
kram Malin

Lilla huset på prärien sa...

Jättefint pyssel! Du är så himla kreativ! Är jag nog också egentligen men just nu blir jag bara avbruten i mina tankar gång på gång... så tankarna börjar ge upp... Bättre att sätta på autopiloten; välling, kaffe, laga mat, byta blöjor, städa undan i köket, släng in en tvätt... osv. Men det är skönt att se andra göra så fina saker... att titta är också att njuta *ler*

Kram Jenny

Anonym sa...

Snyggt, du hittar då på alla möjliga pysselgrejs...o fint som snus blev det...

Vet inte men jag är inte lika pysselbenägen i år som förra året, fattar inte varför, har inte den där julhetskänslan heller, utan även fast jag inte är helt klar med klapparna känns det som jag har det under kontroll...Det blir ju jul i alla fall, o det brukar bli så bra så...

Ha de så fint, många kramar på dig

Sara sa...

Var får du allt ifrån? Du är så himla bra på att komma på bra, snygga, roligt pyssel.
Ha det så fint!
Kram Sara

Anonym sa...

Girlangen blev supersnygg... tänk kom man kunde ha hälften av ditt pysslande... Kram Anna

Britt sa...

Tack för tipsen! Ska nog göra julklappsetiketter med julhälsningar i olika typsnitt.

Britt

Malin sa...

Du är i gång ser jag fröken!!!

Här är det så mkt pyssel att jag faktiskt har lämnat över lite till sambon=)
Hinner inte med när jag jobbar så sent om kvällarna.

Hittade en liten ful byrå på Tradera i går som jag ska förvandla från odjuret till skönheten själv. Släpade det lilla stycket på busssen och kände mig som en soptant men vem bryr sig, inte jag=)
Nu är grundningen klar, knopparna kastade. Nu väntas det på att jag ska hitta snygga knoppar i vitt och silver..
sambon får måla byrån i morgon, det är han lott i livet..haha!!!

Kram

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Kul pyssel! Tänk om dygnet hade fler timmar!

Kram!

Hannis sa...

Bra ideér!!
Ja..Varför ska man sitta still?
Här drog jag i gång en massa målarprojekt mitt i allt annat.
Men jag trivs när det rör på sig!

Moahahaha,en halv dag kvar att jobba.
Jag vet att jag tjatar men så skönt.Eller hur=))

Mia sa...

Ja men åh, det var gulligt! Jag har pyntat lite här med idag men usch vad det är mycket som ska hinnas med innan Kalle o co. Julstress ditt namn är Mia. :)
Ska du också få upp granen i helgen?

Kram Mia

Iris // Alla dagars kaos sa...

Vilka söta pyssel, får se om man hinner med innan jul :)

ha det bra! Kram /Iris

In my house sa...

Du är en riktig liten pysselpralin,,, en heldag du och jag,,, då hade de blivit mycket gjort!!! eller så kunde vi gått med nåt rengöringspray och trasa,,, städat som tokar!!! hehe!!

Kram på dig! j
(har du provat, tvättmedel? eller vad tyckte du isåfall)

Monkan sa...

Gardinproblem, låter inte roligt! Ska du testa med att måla nåt fint "tyg" på fönstret kanske? Som kroppsmålning fast på fönster ;-) Julgodis innehåller socker, närmare bestämt 23 dl, om jag ska göra allt det godis som jag planerat... Knäck gånger fyra blir 8 dl och sen var det nån fransk nougat som jag tänkte testa att göra och den skulle ha 5 dl. Jisses.

Lågskor?! Men Fröken då! Man kan ju nästan tro att hon är stockholmare! ;-) Ähum, jag tror jag börjar ana hur alla dessa förkylningar börjar... Åh, jag skulle vilja ha lite av den där kylan, så att jag kan plockar ur frysen och ställa ut, så att jag kan frosta av.

Jag, näe nu höll jag ju på att ljuga! Skulle skriva att jag inte glitterlimmade men det gjorde jag ju! Fast diskret, bara för att fästa lite delar, inte som "fristående" dekoration. Hur räknas det då? Mycket av tiden går åt till att stirra på Materialet och försöka få det att Tala Till Mig, men det bara stirrar tillbaks. Sen öppnar jag "verktygslådan" (en skokartong med stansar, wellpappsveckare, knivar, stämplar etc) och försöker få lite support, då brukar Materialet vekna.

Jag hade tänkt använda fotohörn till vissa delar men kunde inte hitta paketet, och orkade inte leta, istället blev det kuddar och underbart smidiga små limrollers i miniformat. Yes I love Panduro! :-) Nu när jag kikar tillbaks på gamla kort så fastnade mina ögon också på decoupage-varianten, jisses vad färgmatchat jag gjorde :-) men huga för glitterlimmet! Silver känns väl ok, men guldet och det röda… näe. Ah, förra året var ju faktiskt helt utan glitterlim. Jag ser fram emot att se dina sen, ooh, du har väl dokumenterat?!

Superstiliga juletiketter på ditt julrandiga snöre. Om du skulle vilja att de ska klara förvaringen till nästa jul så skulle du kanske kunna laminera? Clas Ohlson (och kanske andra) har små självlaminerande plastfickor som är till för visitkort. Jag har köpt men inte testat, de ska vara till en grej som jag funderat på.

Liljas Corner sa...

Jag är heeelt slut nu då jag äntligen fått julledigt, men ett sånt där snöre kanske jag skulle orka knåpa ihop..? Fast javisstja, vår skrivare sa *puff* och gav ifrån sej ett rökmoln då maken skulle starta den efter flytten...

Pysselprinsessan sa...

Ah, vilka fina tips du bjuder på! Min pysselprilliga hjärna blir nu nästan heöt överhettad!! :D

Men hallå! Bokstäver på Tiger! Här har man varit på Tiger både i Akureyri och Reykjavik, men inga bokstäver!!! Vilken skandal! Fast kanske bra för resväskan... För den höll på spricka på hemvägen... :) Tyvärr inte på grund av shopping, utan kläderna måste ha svällt!! ;P

Fräna ljuslyktor. Ser ljuvliga ut trots belysningsproblematik! Det där med att fota julgranen är ju inte helt lätt har jag märkt... Tänkte fota min nya julgransmatta i stjärnform, men det var riktigt svårt...

I övrigt har jag hunnit sy nya kuddar till soffan, nya gardiner till vardagsrummet samt klippa ut ettusenen tyghjärtan till granen! :) Å det kommer mera! Jag tror nog jag måste sjukskriva mig på riktigt snart... ;D