lördag 20 december 2008

Putsa, damma, städa...



Bara så att vi alla har det klart för oss! Jag bloggar inte, jag håller på och städar!! Även om det är lite svårt att se just nu...

När jag rensar, vilket inkluderar både det som ska slängas och det som ska bäras ned för förvaring i källaren, så samlar jag allt i påsar i hallen. Detta innebär att de påsarna oftast snabbt kommer därifrån eftersom jag blir så less på att snubbla över dem. Just nu tänker jag inte ens räkna hur mycket som har parkerat i hallen...

Har ni något fiffigt knep för städningen? Det bästa vore ju att alltid städa undan efter sig, plocka och inte låta saker ligga framme. Men det fungerar ju inte alltid... speciellt inte med olika pyssel- och måleriprojekt på gång.

Jag har hunnit en sväng även på Återvinningen! Tre gamla metallbrickor, som nog ska målas om, samt en finfin spegel för 30 kr. Den hade ram i björkfaner och en rosett högst upp i svart, och själva spegelglaset var med fasettslipad kant. Spegeln ser ut att vara från 40-talet. Den var av det större slaget så jag var tvungen att ringa hämtservice.. ;-)

19 kommentarer:

Grodmamman sa...

Här har det också städats idag! Nu ska jag bara bädda iordning barnens sängar så är jag klar för idag. Imorgon ska jag byta i våra sängar.
Här funderar jag på att göra en rensning nu när jag är julledig. Gå igenom rum för rum. Vi får se hur det blir!=)
Nu ikväll ska vi klä granen. Sonen väntar, men dottern är inte hemma från sitt kalas än så han får inte börja utan henne. Vad gör man inte för att hålla konflikterna borta!=)
Kram

Helen sa...

Självklart märks det att du städar! Har tyvärr inga bra städtips skulle behöva några sådana själv också!

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad duktig du är! Själv har jag gått här och surat hela dagen för jag tycker att alla sakerna springer fram av sig själv... och mannen bara ligger på soffan och glor :(

Nu har han i alla fall tagit två av barnen och åkt o handlat... alltid någonting. Men det hjälper ju inte stöket här hemma. Måste ta tag i det!

Kram Jenny

Majas skafferi sa...

Hej!Det städas även här idag!
Har inga städtips..mer än att det är bra att vara lite lagom irriterad!Det går lite snabbare då!
Ska ta tag i vardagsrummet nu..God Jul till dig! Spegeln du köpte låter intressant,du visar den väl sen?/L

Linda -Galleri Palla sa...

Herregud, människa du måste ha stamgästkort på Återvinningen! :)

Städa... skulle vi också gjort idag, men så var vi på julbord igår... Åsså blev det som det blev.

Sara sa...

Hejsan
Här hemma tvättas det idag, städar gör jag i morgon.Angående krukorna så är de nedgrävda i rabatten fram till våren, vi får se hur de ser ut då.
Kram Sara

Kristin sa...

Hej hej! Nja, jag är inte alls så himla förtjust i att städa så jag är inte expert på det direkt. Men eftersom jag ogillar att hålla på att damma, dammsuga, svabba etc så brukar jag ta lite åt gången. Det går t ex utmärkt att hinna med att göra rent handfatet och speglarna på toaletten medan man borstar tänderna, och så häller man rengöringsmedel i toan och låter det stå tills nästa gång man går dit. Och vips är toan städad. Likadant med köket, jag brukar ta och göra rent t ex hyllor i kylen någon kväll när jag ändå ställer in kvällsmaten. Dammsugning gör jag dock allt på en gång, annars får man ju med sig grus och annat från ena rummet till det andra om inte allt är städat på en och samma gång (det är speciellt jobbigt här då vi bor på landet = lerigt, och har hund = hårigt).

Annars är väl bästa tipset att inte låta det gro igen för mycket, för då blir det jobbigare att göra det rent.

Kan tipsa om boken "Städa" av Estrid Bengtsdotter. Om du inte har den så köp den, brukar finnas på Tradera emellanåt till billig penning. Hon förespråkar belöningar efter städning och det kör jag hårt med! Nu i juletider innebär det praliner och hej vad mycket trevligare det blev att städa då! Hon tycker också man ska använda fina städprodukter, så då var det ju toppen att jag köpte den där sprayen från Isabella Smith! :-)

Hoppas du överlever städningen. Jag hatar som sagt just själva städmomenten men älskar att ha det rent och fint så det är bara att se fram emot den känslan när man är klar... (dvs när man tuggar i sig pralinen!).

Kram till dig och GOD JUL vännen!!!!

/Kristin

Hem och Lycka sa...

Åå, har du också den där ljuslyktan som jag letat efter så.. Den med hjärtan (eller stjärnor) på.. Var har du köpt den?

Ja, jag har också börjat att unna mig lite extra lyxprodukter när jag städar eftersom det är så himla trist..

kram

Anonym sa...

Fiffiga knep till städning? Nej inte som fixar allt som ett trollspö... Synd! Det är bara att gneta och slita!
Så datorn gillar inte Utube? Har du testat videogoogle.com? Det fungerar på jobbet även om Utube inte vill. Förövrigt var det Ratata och Frida "Så länge vi har varann". Sen var det ju som sagt inte sååå länge sen vi stod och trallade den framför spegelväggen... Testa videogoogle och skriv Wham!!! Så blir herr Fräken lite små tokig! Kram Anna

Lilla huset på prärien sa...

Ja - Fafner hette den (heter)! Jag hade verkligen ingen aning och köpte den bara för att den är söt... vilket fynd! Blå är den. Har sett nu att de finns i en ännu mindre variant också. Så söta! 10 spänn... och har sett nu att de kostar över 300 kr - helt galet!

:) Ibland ska man ha tur. Men nu måste jag ju hitta en matchande stol någonstans... vill ju ha två *ler*

Kram Jenny

Nettan sa...

Har tyvärr inget fiffigt städartips..tillhör inte favorit sysselsättningarna..jusst nu dammsuger maken på nedervåningen..det är iof ett bra tips;-)
Spegeln låter ju som ett riktigt fynd! Hoppas vi får se den snart!!
Kram Nettan

Britt sa...

Mitt bästa städtips är nog min man! han dammsuger och torkar golven och jag tar badrummen, dammar och vattnar blommor.

Julrosen ska tydligen kunna stå inne men inte i fönstret utan lite svalare.
Vi får väl se hur länge den överlever...

Ha en skön kväll

Britt

Christine sa...

Läs "Rensa i föran med feng shui"..
Men varning: Läs den inte på kvällen.. Då städar du hela natten ;)

Hem och Lycka sa...

Tack för tipset om lyktorna, jag får nog bara konstatera att det är kört att få tag i dem...

kram

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Ska bli spännande att få se den där spegeln. Är det en väldigt vågad gissning att den kommer att målas?

Porslinspumlor! Det var länge sedan jag hörde ordet "pumlor" :-D

Hoppas nu att du får en riktigt God Jul!

Gårdsromantik sa...

Städning är INTE min starka sida!

jag får något ryck då och då när man måste vada fram...visst är det konstigt ... när man skall städa slutar det alltid med att man hamnar framför datron?

Kram Maud

Zizzi sa...

Visst vore det SÅ mycket enklare om man plockade undan efter sig direkt, eller la posten där den skulle ligga.
Kram cissi

Monkan sa...

Mitt städtips är att stöka till så mycket som möjligt innan så att det blir en stor skillnad efteråt :-) På köksbordet har jag nu staplat pysselmaterial och verktyg som jag drog fram för att fixa julkorten, och så är det en lite tom plätt där man kan få plats med sin tallrik när det är mat- eller fikadags... Måleri, ja det ska jag nog också göra under julledigheten.

Dina industrichica ljuslyktor var läckra, men kan zinkplåtsställningen verkligen vara Cult? Ja jag har ju förhållandevis kort "karriär" som Cult-fantast så jag är ju inte en helt tillförlitlig källa iofs.

Anonym sa...

Oj! Vad du fixar och står i, själv är jag skittrött på allt.
Fast är nog jobbandet som suger musten ur mej just nu. Ska iväg och jobba journatt i kväll vid 20 och samma sak i morgon eftermiddag då börjar jag redan 14,30.

Inte lätt att städa och sortera när du kommer hem med nya fynd hela tiden.......

Ha en bra 4:de advent och kram!!