fredag 2 januari 2009

Grenar istället för granar

Ojoj! Nu skulle ni bara veta vilken partystämning som råder.
Jag håller på att avfrosta frysen. Jippie, så skojigt... Eftersom utetermometern visade på -15 grader, var det bra läge för detta så att man kan ha frysvarorna ute på balkongen.

Annat som vädret fört med sig, är att det blåst ner grenar (och ett och annat träd) under stormen på nyårsafton. Då kan man passa på att plocka in avbrutna grenar från lärkträd. Ska göra något slags arrangemang med dem, men har inte bestämt hur än. När snart de populära minigranarna åker ut kanske det är dags för något mer vårigt? T ex att ta in björkkvistar och ställa i vatten, och hoppas på lövsprickning och vårkänsla? (Min minigran verkar dock trivas ypperligt, den har fått nya ljusgröna skott och det känns som tortyr att då göra sig av med den..)

Den vita krukan med reliefmönster är köpt på Åhlens mellandagsrea. Precis min stil!


22 kommentarer:

Anonym sa...

halloj,
Vill man dessutom att avfrostningen ska gå snabbt, ställer man in några byttor kokande vatten i frysen och vips så är det avfrostat. Brukar koka några kannor i tekokarn - snabbt och behändigt!

Ett riktigt gott nytt år till dig, ser framemot att få följa dina ideer oxå under 09 :)

Anonym sa...

Ser här bredvid att du varit månadens bloggtips i lantliv!
Hjärligt grattis, där passar du!!

Har ännu inte fått tag i tidningen här österöver...

Grodmamman sa...

Åh, vad jag är glad över min "frostfria" frys när jag hör sådant här!:) Det är den bästa saken i köket för närvarande, tror jag. Näst efter vattenkokaren!:)
Jag skulle också vilja ha tag i lärkträdsgrenar, de är så fina.
Snygg kruka du köpt också.
Kram

Helen sa...

Vilket dåligt samvete jag får, jag borde ju också frosta av frysen. men jag är väldigt bra på att glömma sådana saker. Kanske efter lunch om jag inte ska ta min promenad då. Undanflykter, undanflykter.

Mjuka sa...

Du är duktig du!! Håller med Ruffa att det går jättesnabbt att frosta av med kokande vatten. SÅ grattis till Lantlivnotisen.
vinterkram Malin

Kristin sa...

Hej du! NEJ!!!! Nu fick jag dåligt samvete för att jag också borde frosta av frysen, vi har också kallt idag (-9 någonting tror jag). Men nix jag vägrar idag åtminstone.

Lärkgrenar är så fina!!! Jag har tagit in lite blåbärsris, det är ju också fint när det sedan spricker ut och blir skirt och ljusgrönt... och det är fint att bland in i tulpanbuketter tycker jag. Förra året tog jag in äppelkvistar tidigt. Fast det är väl svårare att hitta såklart om man inte har det på sin egen tomt...

Ja, den där medicinlådan var verkligen fin och ibland blir man ju riktigt förvånad över vad "billighetskedjor" som Rusta, Jysk, Clas Ohlson, Ica, Coop etc tar in i sitt sortiment. Det kan vara hur fina saker som helst! Fast det är ju inte vansinnigt tätt mellan guldkornen så det gäller ju att ha tur.

Vilken söt kruka du hade hittat också! Men nu är jag nyfiken på gardinerna - för visst har du inte visat de nya kreationerna???

/Kristin

Liljas Corner sa...

Jag tycker också om lärkträd med sina små knölar på kvistarna. Jag såg en gång hjärtan gjorda av lärkträdskvistar. Du vet, du tar ett knippe kvistar och snurrar ihop dem med järntråd och delar sedan på knippet, fortsätter snurra och formar till ett hjärta. Oj, vilken bra beskrivning... ;)

Grattis till utnämningen i lantliv! Hoppas du får ett fint 2009!

Vardagstugg sa...

Grattis till månadens blogg i Lantliv! Så kul!
God fortsättning på det nya året!
Annelie

Anonym sa...

Självklart! Det är ju det jag ska göra! Avfrosta frysen! Tack för att du påminde mig, vännen! Vi har sett allt från -9 till -22 när vi körde från Malå. Här är det -16 och passar som du säger det toppen bra att avfrosta den över fyllda frysen. Kram anna

Madeleine Berglund sa...

AAAAhhhhhh du är med i Lantliv som månadens blogg. Jag blev såg glad när jag såg att du blev det. Grattis grattis grattis! Det måste du ju bara fira med att köpa en fin inredningspresent till dig själv. Eller hur? Jag har också tagit in kvistar. Jag har en minigran kvar, känns himla trist att ta bort de små raringarna. Nåväl, skönt med förändring här hemma.Kram Madeleine

Anonym sa...

Vilka fina grenar du tagit in!
Här har vi inte plockat bort nåt juligt än (nåja, dom halvruttna hyacinterna har fått ryka), men det blir säkert vilken dag som helst.

Nettan sa...

Åja vilken snygg kruka!! Den gillade jag..måste genast rusa dit å se om det finns några kvar!! Tack för tipset!!
Kram Nettan

Villa Hemma sa...

Grattis grattis till bloggtipset! Verkligen välförtjänt, du är full med ideér :D

kram

Pysselprinsessan sa...

Fin kvist! För mig blev det ju ingen Isländsk lärkkvist! Lite bitter är jag allt! :P

Congrats till omnämningen i Lantliv! Bra jobbar Fröken!! Jag var tvungen att (för första gången) införskaffa tidningen som faktiskt var bra!

Vad fin korgen blev! Jag gillar antingen vita eller mörka korgar! Vanlig korgfärg år så tråkig!

Vilken fin förbandslåda du hittat! Bra fyndat!

Oj! Nu är reklampausen slut! :)

Kramar

Tulipa sa...

Hallå i kvällsmörkret!
Nu blev vi nog många som tänkte...jag borde också avfrosta...speciellt när det är så kallt!
Jag beundrar ditt A.
Attans att jag inte köpte ett M när jag sprang på det!
Kram Tulipa

Penseldraget sa...

HEJ
grattis till att bli månadens blogg vad kul =) ja du...hur man ska måla är ju ett ständigt övervägande =) synd du bor så långt bort annars kunde jag komma o hjälpa till =) hoppas du visar skåpet när du bestämt dig..
kramar pia

Frida sa...

Vilka vackra bilder!
Jag vill inte heller göra mig av med min minigran men man kan ju inte ha kvar den hur länge som helst. Nu vill jag ha tulpaner i stället. Mina gardiner sitter på en stång som jag har fäst i taket med hjälp av skruvkrokar. Jag har snedtak i mitt rum så jag tyckte det passade bra med gardiner där. Det är ett bra sett att avgränsa reseten av rummet. Nu får jag nästan en känsla av att det är två rum i stället för ett.
Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!
Kram Frida

Lyktor och Tyg sa...

Låter inte så kul med avfrostning!

Läste om dig i Lantliv, jättekul.
Snygg kruka.

kram Kristina

majsan sa...

Hej! Riktigt rolig blogg som jag ramlat in på :D Massa massa inspiration!! Har länkat till dej.

God fortsättning på det nya året / majsansblogg.se

Vackrare vardag sa...

Så kul med månadens blogg! Det är du väl värd,pysselprinsessa där! Ser fram emot att fortsätta följa din idéer i år också.

Jättesnyggt blev det med grenarna! Stiligt som bara den.

Så duktig du är som frostar ur frysen! Jag kanske kan skylla på att vi inte haft så kallt här ännu på vår sida om viken;) Fast det borde verkligen göras...

Ha en riktigt skön helg!

Mjuka sa...

Förresten jag vill också ha lärkgrenar, har inte hittat det här!
Ha en bra dag
kram Malin

Lilla huset på prärien sa...

Hittade du något fint tygskåp nu då?? :)

Kram Jenny