tisdag 13 januari 2009

Skynda på våren

Eftersom det inte verkar fungera med att ställa sig utomhus med en hårtork för att försöka tina bort snön, får man lov att ordna vårtecken på andra sätt. Därav en björkrisbukett! Jag hoppas på knoppar som brister snart... Björkris och andra grenar är fina precis som de är, och det är härligt att få in lite natur.
Det flätade fatet är ett fynd för en femma, och som kanske snart hamnar på en vägg som dekoration.

29 kommentarer:

In my house sa...

Hej hej å godmorgon... Visst ä det enkelt å fint med bara en kvist.... Det enkla är det fina!!! och dom slår nog ut snabbt,,, nu när dom få gotta sig i värmen!!!

Kraam j

Lilla huset på prärien sa...

Så mysigt! Jag hittade precis en sådan fin glasburk på loppis i helgen, 15 kr fick jag ge. Gammalt handblåst glas... kanske ska ta in och sätta lite björkris i den då *ler*

Kram Jenny

HWITA DRÖMMAR sa...

God förmiddag! Jag håller helt med, man får göra vad man kan för att få lite vår inne hos sig! Fint du har gjort! Ha en härlig dag! Jag lägger in en länk till din finfina blogg förresten! Kram Maria

Mia sa...

Nämen är du månadens blogg? Det är ju big! Grattis!
Själv är jag gästkrönikör idag. Tillräckligt nervöst om jag säger så..:)

Usch jag gillar inte måndagar heller, därför jag började posta bilderna. Få en liten push i rätt riktning liksom...

Indiana Jones ville jag bli när jag var liten. Är inte rädd för ormar däremot råttor! Och katter!

Kram Mia

Mjuka sa...

Kul att du fixade det, trots besvär :-) Ha en fin dag
kram Malin

Jo sa...

Här är det fortfarande snö-brist, men tyvärr inte roligare för det. Det är grått, grått och grått. Och horisontalregn, ungefär som att bli sprutad med blomspruta i nyllet hela tiden.
Positiv? Vem? Jag? Nää, inte just nu.. ;) Jag kanske också skulle plocka mig lite björkris och hoppas på tidig vår inomhus?

millandante sa...

Javisst! Jag får vårkänslor bara av dina ord... Underbart!

Anonym sa...

Det är bra att du ger våren en knuff i rätt riktning. Minsann funkade det inte med hårfön ;) Hmm här nere skulle man behöva testa med någon mirakeltrasa med enorm uppsugningsförmåga, slask slask och åter slask.

Hur som helst så tyckte jag att det var härligt att se lite vårtecken iform av kvistar.
Kram Joanna

Villa Carl Larsson sa...

Jo tack du, man stressar allt upp sig inför tentor. Jag blir lika nervös oavsett tenta och jag försöker intala mig att det inte är någon fara men det hjälper tydligen aldrig. Jag hoppas det går vägen i morgon. Tack!

Okej.. jag ska testa måla inomhus jag med :)

Nettan sa...

Hejsan!! Gör samma sak plockar in allt jag kommer över..å köper hem en hel del tulpaner å lökar oxå förståss! Å vilket fint fat, du är en mästare på att fynda tror jag bestämt!!
Ett skoställ alltså..smart!
Kram Nettan

Vårt hem på landet sa...

Lite körsbärskvistar.... Mmm, längtar man till våren eller?? Pysselrum eller klädkammare? Svår fråga faktiskt. Kläder kanman ju alltid trycka in nånstans:) lite svårare att göra med pysselgrejerna. Jag har både och :P

Anonym sa...

Jag önskar man knde skynda på våren på riktigt. Jag är less på vintern nuuuuu...

~Livet i byn

Anonym sa...

Så vårlikt o fint med björkrisbukett, o vilket härligt annorlunda fat, jag undrade så vad det var gjort av, ser nästan ut som en massa mandlar ligger tätt tillsammans...men nu ser jag ju att det är flätat, fint är det i alla fall....
Igår var det riktig vårkänsla här hos oss, ja du vet torrt ute (o såklart ingen snö :( ), soligt o när bilarna körde förbi så riktigt dammade det om den, ja grusen yrde o det tycker jag är lite vårkänsla...ja jag är lite konstig kanske...hähä.
Ha en riktigt fin kväll, kramar

Anonym sa...

Visst har man vårdrömmar. Men kanske inte riktigt än... för mig i alla fall! kram Anna

Christine sa...

Åhh, det är så underbart med knoppar som brister..
Men ärligt talat så har jag inte ledsnat på vintern än! ;)

Sannas Drömmar sa...

Hej hej,

Fin o inspirerande blogg!, såg den i Lantliv och var bara tvungen att ta en titt inom, älskar inrednings-pyssel!

Ha en fin tisdag :)

chokladblomma sa...

Visst är det fint med kvistar! Jag kan tyvärr inte sätta de i vatten pga en allergisk sambo... Lite trist men man vänjer sig.
Stora krukor har jag gott om ute! De står framför huset på flatberget! Rätt så snyggt faktiskt! Det är ju inte alla som har sitt hus fastgjutet på berget...;-)
Ha det gott!
Kram

Hannis sa...

Hehe,fönen lär ju vara helt slut nu då=))
Snyggt arrangerat!
Och snygga bilder.
Och korgen..När du lessnar:
Skicka till Uppsala!

Här nere är det + grader och regnet hänger i luften.
Förvirrande väder men det hör väl till.
Vad passar då bättre än att rensa!
Vill ha fria ytor nu,ljus,ljus och ännu mera ljus.

Bollan sa...

Va snyggt med bara lite björkris, fick en jäkla inspiration av de och har nu en ide. Jo nu har jag gjort så att man kan anmäla sig på min blogg typ som bloggkoll. Vore roligt om du ville vara med eftersom jag följer din :-) Kramizzar

Anonym sa...

brukar ta in ris jag med, lagom till påsk men nändå :) ska iväg till blomsteraffären imorgon för nu är mina tulpaner ledsna, dags för lite nya :)

fint fat, skulle verkligen vara fint på väggen :)
stor kram sara

Sara sa...

Så vackert med fatet och vasen.
Kram Sara

Grodmamman sa...

Här tar jag också gärna in kvistar. Har blåbärsris på köksbordet som har fått knoppar, så mysigt!:)
Kram

Lyktor och Tyg sa...

Du ger sån härlig inspiration, så jag vet inte var jag ska göra ev den, köpa pensel och färg kanske.
kram Kristina

Pysselpralinen sa...

Jag håller med! Om inte våren visar sina goda avsikter att sätta igång och sprida lite sol och värme får man allt ta och sparka igång den lite. Ser fram emot att få se söta små ljusgröna musöron från norr inom kort!

Nu är snön borta här så nu är det mörkt och grått igen. Men det är ändå lite trevligare vinter här än i Göteborg, annat kan jag inte säga. Så jag hoppas överleva.

Ingen idé att jag längtar efter fluffigt hår, då skulle jag få stå och föna och puffa 3 timmar varje morgon. Ibland ser jag mer ut som Alfons Åbergs pappa än mig själv. Och de högklackade stilettosarna som de använder är ju bara helt galna. Nej, jag är mest ute efter sommarklänningarna, sommarvärmen, sommarlooken, brunbrända sommarben osv osv... Åh Neeew York!

Jag ska försöka få till lite foton men i helgen var det både för stökigt och alldeles för mörkt för att få till det. Men det går sakta framåt. Jag önskar att jag kunde ägna lite av min pendeltågstid till att fixa hemma. Stockholm är liksom lite stort, så det tar sin lilla tid att ta sig till jobbet. Inte som somliga andra som kan cykla, fast det kan man väl inte mitt i midvintern?

Alltså jag har ju inte skrivit här på himla länge, min senaste kommentar var jättebra men pang! så hade puckodatorn raderat den. Inte schysst. Jag tror inte ens att jag uttryckt min undertryckta avundsjuka över ditt tjusiga tygskåp. Kan man inte få se det från insidan? Och liksom längta lite...=)

Lime sa...

Jamen, det är ju klart! Att man ska ta in lite björkris.

Tack för tipset!

Anonym sa...

Vad mysigt! Fram för med vår! :)

Anonym sa...

Tack för en fin blogg! Tipsar om att ta in syrénkvistar. De har ganska stora knoppar nu, i alla fall i södra sverige, och mina som jag tog in för en vecka sedan har slagit ut med små roliga ljusgröna blad. Ljuvligt vårigt!

Hälsningar
Elisabet

Anonym sa...

Jättefint!

Fröken Fräken sa...

Kul att du gillar bloggen Elisabet! Tyvärr tror jag inte att syrenerna har hunnit lika långt här, det verkar lite för övermäktigt för dem med att sätta igång att knoppas när det är snö överallt och -19 grader. Men jag kanske ger mig på att pulsa ut i snön till helgen för att knipsa någon syrenkvist från busken till gården och se om de går att ta in..