tisdag 3 februari 2009

Ett annat vitt hörn

Här fortsätter nu den stora vardagsrumsvisningen. Och så uppföljning i frågan "Hur många fönster till dekoration kan man ha i ett rum?" Absolut minst två, skulle jag vilja säga!

Bredvid tv-bänken, som kanske blir utbytt om jag skulle ramla på något bättre, hittar man en vit stol och en modernare Ikea-lampa (som nu verkar finnas överallt, men jag gillar den ändå!). Jag gillar ju vitt, men det får inte blir för gulligt. Så jag gillar att blanda in lite stramare saker, och särskilt då lampor. Skomakarlampor med en virkad duk på fungerar inte för mig... Och denna lampa gillar jag av ännu en anledning - man ser inte glödlampan!

Både stol och fönster har jag fått, den rostiga kronan är inköpt på Syster Lycklig i Stockholm. Ljuslyktan är ett loppisfynd. Jag skulle gärna vilja dekorera den med någon form av text eller emblem. Jag har sett att det finns sådana med frostat utseende - men var kan man köpa dem?


28 kommentarer:

matilda sa...

vilken fin stol, precis såna jag gillar!
det är precis det du skriver som jag gillar med din inredning. mixen och att det inte får bli för gulligt, du lyckas balansera det hela så bra!

ha en fin dag!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Du kanske ska våga dig på att göra ett eget emblem? Vet att det finns färg/pennor på ex. Panduro, som ger ett "frostat glas". Men då bör det ju inte vara ett altför detaljerat emblem...

Men annars har jag nog sett emblem i olika nätbutiker, dock norska sådana. Men det borde ju gå att leta runt på de svenska. Hoppas någon annan kan ge lite klarare besked... ;-)

Ha det fint!

In my house sa...

Godmorgon Snäckan....

Håller med, virkad duk,,, kommer inte in här heller!!!! Sån rostig krona har jag exakt likadan, som står här i fönstret, gillar också när den få stå själv, å inte i en blomma, då blir det på nåt sätt för mycket,,, fast nja, fint ändå!! jaja, du vet vad jag menar!!!!
Sött å gulligt njääää, mer snyggt, wow och Åååå känsla - det är bättre!!!!

Stor kram j

Tidsmästarinnan sa...

Halloj där!
Ett MYCKET snyggt hörn tycker jag. Känns bra med en "gamla fönster-kvantitet per rum" på minst två, själv ligger jag tyvärr ännu så länge på noll där, i alla rum, men det kommer att ändras så fort jag kan lägga vantarna på ett. Ha!

Kram och ha en fin dag fröken!

Madeleine Berglund sa...

Hej! Vilka fina fynd.Jag gillar verkligen stolen. Jag är nog mer åt det gulliga hållet. Satt häromdagen och funderade på just skomarkarlampor (dock utan virkad duk). Var köper du alla dina tyger? I någon butikskedja som kanske finns i Stockholm också?? Kram Madeleine

Mjuka sa...

Allt helt i min smak!! Supefint verkligen
kram Malin

annashusidingtuna sa...

På panduro har de "färg" att frosta glas med, testade det på vårt badrumsfönster och det funkade hur bra som helst, använde en stöppelsvamp....
Fint hörn du har gjort och man kan absolut ha fler dekorativa fönster i samma rum, men två är nog ett lagom antal.
Kram Anna

Nettan sa...

Väldigt snyggt!! Håller med dig, man måste blanda upp det lite så det inte blir för puttenuttigt!!
Har köpt såna "stickers" i Borås...men där ä du kanske inte varje dag direkt!;-) Skulle jag springa på några kan jag skicka till dig!
Kram Nettan

DRÖMHUSET sa...

Så fina bilder! Får spunk när det blir för sött här hemma och då måste jag genast hitta något ruffigt att ha till :-)

Kika in hos mig vettja och tävla om en underbar degskål från GERBERA!

Kram Sofie

Cazandra sa...

Hej! Vilket fint vardagsrum du verkar ha.. tycker också det är såå fint med gamla fönster!

Tack för tipset med mitt lilla köks "problem" :) Ska nog försöka att tapetsera dem innan jag ger mig på med färg.. kanske skulle kunna ta samma randiga tapet som på väggen i köket.. hmm det får bli nästa projekt!

Måste säga att jag gillar din blogg starkt(men det har jag säkert redan sagt), såå fina bilder!

Ha det gott! Kram C

Tulipa sa...

Snyggt!
Två fönster håller jag med om att man kan ha!
Lampan som skymtar i det andra inlägget är bara så läcker! Där gjorde du ett kap!

Kram!

Vitt och Blått sa...

Va fint du har det i vardagsrummet. Fint med stolen och ramen. En liten duk och skomakarlampa funkar inte hos mig heller, har också spanat på den där lampan du har sedan den kom, men det har inte flyttat hit någon än och nu har jag ingen plats. :) Fin krona också.. Skulle passa i min trädgård! Ha en bra dag - kram Ewa

Hem och Lycka sa...

Jag är precis likadan, kan inte ha det för gulligt, det är liksom inte jag.

Men det där är precis lagom, kanonfint!

Vet tyvärr inte var det finns frostade lyktor..

kram

tina | pepparochvanilj.se sa...

Gillar detta hörn! Snyggt enkelt och inte en pinal för mycket :)

Jag funderar liote på var alla dina fina pysselprojekt tar vägen...ditt hem är ju absolut inte överöst med grejer (och helt i min smak, FÖR mycket pynt och piff blir så fel...) Ja menar du producerar ju en hel del Fröken... :)

K R A M // T i n a

Helen sa...

Jag är så imponerad att du kommer med nya fina bilder varje dag. Börjar känna att lusten att pyssla återvänder nu!

Kristin sa...

Hej du! Vad fint vardagsrum du har. Det är ljust och vilsamt, jag skulle garanterat trivas där! :-)

Har inte hunnit läsa mail eller kommentarer på datorn men nu är tv-skåpsprojektet klart så nu återgår livet till det vanliga igen (fniss). Äntligen hittade vi en lösning som var snygg ohc inte bara praktisk... tv och andra apparater är ju inte snygga att ha framme.

Jättekul att du visade lite mer helhetsbilder, jag är ju nyfiken på hur du har det! :-)

KRAM! /KRistin

Jo sa...

Virkade dukar kan jag gå med på, på rätt ställe, men på en skomakarlampa går det bort för min del.. :)

Våldshobby.. Det är när man äter, sover och bara lever i sin hobby. På ett sätt som får omgivningen att sucka när man säger: Vet du vad jag tänkte på?, för de VET att det handlar om trädgård, virkning eller båtar. Vad det nu är som är på tapaten för tillfället :) Jag har en förmåga att hitta sådana saker som jag brinner för intenstivt ett tag. Sen hoppar jag in på något annat. Jag återvänder oftast till sakerna, men jag växlar liksom mellan dem. Det är våldshobby. Förra året förvandlade jag arbetsrummet till en djungel med alla mina växter och små plantor, så jag anar att det kan bli en ny trädgårdsvåg här hemma inom kort! :)

Lina sa...

Ne inte för gulligt, annars blir det tantvarning!kram Lina

Vårt hem på landet sa...

Man får passa på att använda norr-ljuset till orkidéerna. Det gillar dem! Både köket och sovrummet vetter mot norr, men jag har inte så mycket emot det.

Himla fin blandning av gammalt och nytt! Det gillar jag oxå :) (Skomakarlampor är finast UTAN virkade dukar på. Mina hänger i köket...!)

Monkan sa...

Javisst, den lampan finns över allt, i mitt kök t.ex :-) Jag kan ine precisera så exakt som du varför jag har den, tycker den är charmig bara. Jag har iofs spanat in en ny, dyr och av nåt "fint" märke, men den blir extra dyrbar av att det krävs ett nytt köksbord för att matcha...

Stolen är superfin - har jag nog sagt förut men det kan väl inte sägas nog många gånger :-) Emblem med frostat utseende, har inte sett, eller så har jag det för jag förstår inte vad du menar...

Oj oj du, knappt hinner du tänka tanken klart "kanske rosa o grått" förrän du har kuddarna klara! :-) Jag älskar rosa men har aldrig haft det i inredningen, bara hur mycket som helst i garderoben... Grått o rosa är supersnyggt ihop. Fast jag trodde du skulle mixa med de mörkgrå, eller ahaaaa, är det de som blivit rosa nu? Jättefina, linne/linneaktiga?

Och se där, gamla tygskåpet har fått en ny uppgift, så bra :-)

Stjärnor & Champagne sa...

Jättefint...Den lampam är häftig. Har inte en aning om var man kan köpa text eller emblem med frostat utseende...

Kram Anne

Grodmamman sa...

Snyggt!
Här har jag flera små virkade dukar som min mormor gjort och även sambons farmor. Det är inte min grej heller, men funderar på att sy fast dem på kuddfodral. Det är för mycket minne i dem och jag tycker att de är fina på sitt sätt. Eftersom jag själv virkat en del på sistone vet jag också vilken tid det ligger bakom dem!:)
Kram

annalarssonphotography sa...

Jo... jag har någon plan förstår fröken om att eventuellt använda gamla gardiner jag har liggande som 'förhängen' för mina inte alls i ögonfallande BILLY-bokhyllor!
jag får se när projektet sätts igång bara.

Just nu är jag inne i ett kreativt flöde med min kamera och då känns det viktigt. Mycket jag vill göra. Och tankar som trängs och så blir det pannkaka av alltihopa.
Men då får man börja om med smeten från början igen och då smakar pannkakorna ÄN godare när de väl är klara! :)

Duktig du är som ligger i och målar! Jag väntar spänt på att få se resultatet :)
Ha en fin kväll vännen!

Hannis sa...

Fint i ditt vardagsrum!!
Gillar att det ser så avplockat rent ut.
Luftigt känns det som!
Sen är jag ju fortfarande impad av din tavla=))

Jag hoppar fram bland allt jag rivit runt...
Nu är det spacklat och maskerat.
Snart börjar målning!
Sen blir det kul igen=))

Liljas Corner sa...

Oj oj... när ska jag få det sådär fint och ombonat i mitt hus...

Jag tycker också om just det att det inte blir för gulligt.

Frida sa...

Vilken fin hörna du har fått till! Du kan verkligen konsten att blanda gammalt och nytt på ett snyggt sätt.
Vet dessvärre inte vara man kan få tag på sådana emblem hoppas det är någon annan som vet.
Kram Frida

Pysselpralinen sa...

Här bara trillar det fram den ena vardagsrums vyn finare, svalare, renare och lugnare än den andra. Ditt hem andas stillhet på ett hemtrevligt sätt tycker jag. Trevligt med inspirationsbilder. Och jag blir bara mer övertygad om att de flesta av mina möbler bör vara vita. Utom vissa loppisar som man ju inte får måla. =)

Själv hinner jag varken blogga eller surfa. Idag var det uppstigning före tuppen (före kl 4) för att hinna med ett flyg till Köpenhamn. Jag hade verkligen hoppats hinna ta mig en titt på söstrene grenes butik också, men det var bara att inse att tiden inte räckte till. Fräckt alltså, att vara oh så nära, men ändå så långt ifrån. Annars har jag ju bra inspiration från dig som hann med halva sthlm på en halvtimma. =)

Kul med ett sthlm:s besök i mars! Då bör ju de flesta viktiga butiker ha hunnit få in ännu mer vår-nyheter.
Nä, nu ska här sovas. Imorgon bär det av till Sveriges framsida! Götlaborg! (gud, jag har blivit nostalgi-lokalpatriot!) =)

Men, just det ja. Den där lampan, masrkosbollen, från ikea. Det var den enda i kollektionen som jag gillade. Men den var ju stor. Väldigt stor. Typ väntsals-stor, eller stadsbiblioteks-stor. Om de nu inte har en mindre modell också för den skulle jag gärna lägga vantarna på...

Anonym sa...

Å vad snyggt!Massor med härlig inspiration!

tina=)