tisdag 17 februari 2009

Någon gång...

När det är -20 grader ute, och det känns som om näsan håller på att förfrysa, är det tur att man har en somrig gammal skolplansch att hänga upp i sovrummet. Det gäller att hålla ut, någon gång blir det vår. Väl?






Japp, jag har även möblerat om i sovrummet sedan sist, sänggaveln (OCH sängen...) står nu mot en vägg och inte under fönstret. Omväxling förnöjer.

För er som undrade om skohyllan så är den inget loppisfynd utan har tidigare funnits hemma hos mina föräldrar. Misstänker ett hemmabygge men jag vet inte vem som snickrat ihop den en gång i tiden.

26 kommentarer:

En liten smula sa...

Det är alltid roligt att möblera om, känns varje gång som att man får ett nytt rum!

Jag hoppas verkligen att våren snart kommer, jag känner mig frusen inifrån och ut...

Emelie sa...

Verkligen en härlig känsla i den gamla skolplanchen! Med raggsockor på fötterna, en bok i ena handen och en kopp te i den andra och mysiga små ljusskällor - så tror jag man håller värmen...
Kram Em

Grodmamman sa...

Här möblerar vi i stort sett aldrig om!:) Beror nog mest på att vi är lite bekväma och inte orkar ta allt som kommer med en ommöblering. Du vet, urplockning av saker, städning...
Idag ska jag baka bullar, har t o m redan ställt fram assistenten så att den redan är framme när jag kommer hem!:) Slutar 13.00 idag!
Kram

HWITA DRÖMMAR sa...

Vilken fin skolplansch! Var har du hittat en sån goding? Omväxling är trevligt, kul att möblera om lite nu är det dags att bege sig mot föreläsning. Ha en bra dag! Kram M

Emma Clara sa...

så fin skol planch.....har ingen sån men skulle vilja ha en nånstans i huset....din gjorde sig väldigt bra vid din söffa!!!

Min lya och jag sa...

Visst blir det väl vår snart,får vi väl hoppas:-) Men just nu känns det väääääldigt länge dit.

Fin plansch! ha en bra dag. //Linda

Lilla huset på prärien sa...

Älskar verkligen gamla skolplancher - de är så dekorativa. I stort sett det enda jag kan tänka mig hänga upp på mina väggar faktiskt. Din är verkligen jättefin!

Kram Jenny

Nettan sa...

Lyckliga du som är ägare till en sån! Den var otroligt fin..å vårig! Kul å möblera om lite!!
Kram Nettan

StrandviksVillan sa...

Jättefint med de ljusgröna kuddarna till planschen, vååååårigt!

Lina sa...

Det är verkligen fint med gamla planscher! Dom skänkte ett gäng på min institution för ett tag sedan. Organ av olika slag, kanske inte lika lättsmält som blommor... Jag ville ha hjärtat men det var någon annan som hann före:(
/Lina

In my house sa...

ÄLSKAR dom tavlorna....
- MEN du,,,, när tror du att du kan komma???????? Behöver städhjälp å vi hade blivit ett perfekt team tror jag =) Köksreportage imon juh *Grrr, hmmm kul men nervöst!!!! Du är väl den ende som förstår att jag gnuggar och gnor överallt =) fniss


Kram j

Therese sa...

Så snyggt det blev med skolplanschen, tror jag måste plocka fram mina - jag har 7-10 st som står nere i källvaen som jag fyndade för mååååååånga år sedan men som jag inte riktigt vet var jag skall placera. Jag har dock inga på växter, endast djur. Men den på grodans utveckling, från ägg till vuxen, är inte så dum, dessutom "vårlig". Jag måste nog ner och se vad det är på de övriga plancherna...

Trevlig dag!

Kram Therese

Unknown sa...

Hej

Visst är det härligt men jobbigt att möblera om.

Man kanske ska göra det för att få lite mer inspiration, har lite torka på den fronten.

KRAM CARINA

Madeleine Berglund sa...

Men titta vilkan fin plansch. Det tycker vi om!!! Kram Madeleine

Kristin sa...

mmmm ja, våren får man just nu bara drömma om. Funderar allvarligt på att lyfta ner min skolplansch med en vitsippa på för att få lite vårkänning!

Så fint det blev i sängen med de nya grönrutiga kuddarna. Superfint. Jag skäms alltid över vår obäddade säng när jag ser hur fint du bäddar! *fniss*

Kram kram och ha det så bra!
/kristin

Villa Hemma sa...

Fiiint. Drömmer själv om en skolplansch med allt från fiskar eller svampar på :-D

kram

Anonym sa...

Skulle vilja ha ett helt gäng gamla skolplanscher på vårt landställe, skulle passa så bra där det är nära till naturen!

Kram
/Johanna

Stjärnor & Champagne sa...

Härlig skolplansch...Man får lite minnen som väcks till liv under skoltiden, hihi.

Kram Anne

Pysselpralinen sa...

Vad fint och vårigt! Lite kul att kunna möblera om, det förnöjer! Och skingrar tankarna lite, så att man glömmer hur lång tid det brukar ta för tjälen att gå ur marken. Men ett säkert vårtecken som jag tagit fasta vid här i hufvudstaden är att fåglarna börjat snacka som galningar med varandra. Det är inte bara vanligt normalt fågelkvitter, det tjattras och knorras och gnids. Idag satt två mesar och babblade i en buske när jag gick till jobbet. Trevligt tycker jag. Men citronfjärilen lär jag väl få vänta på.
Så även på pysseltid. Måste man verkligen jobba? Den frågan har jag funderat lite på idag.

Cecilia sa...

En jättebra idé!!! Själv håller jag fast vid veckans tulpanbukett som vårinspiration!

/Cecilia

Anonym sa...

Hej!
Skolplanscher är väl bara för härliga! din var riktigt somrig och fin.

Blev det något loppisbesök igår i kylan?

Har faktiskt himla tur med en karl som lärt sig min smak... han är ganska intresserad av heminredning han med... men det är inte alltid bra, för då vill ju han liksom lägga sig i det jag gör och ha en massa åsikter, vilket betyder att jag inte alltid får som JAG vill :)

Hoppas du haft en fin dag!

Anonym sa...

Åh! Gamla skolplanscher är så himla fina. Kram Kikan

Anonym sa...

Det är så fint med gamla skolplanscher. Man tänker tillbaka på den tiden, inte för att jag vill ha den tiden tillbaka.

Kram annica

Villa Carl Larsson sa...

Omväxling förnöjer helt klart! Och vad fin den gamla skolplanchen är!! Du har verkligen bra smak du!! Och du kombinerar ju allt så fint också. Det är minsann en konst.

Från koja till slott sa...

Hej! En sådan plansch hade vi i lågstadiet i vårat klassrum, väcker verkligen gamla minnen till liv! Sänggavel, fast inte mot sängen?? Ha ha,du är för rolig! Vilka idéer du får!

Här är det också väldigt kallt, varför kan det inte bli vår nu?? Men snart är det ju Mars, känns som Februari bata flugit iväg!

Kram på dig!

Sofie sa...

Lyllo du som har en sådan fin skolplanch! gjorde sig jättebra där ovanför sängen :) Kram, Sofie