fredag 13 februari 2009

"Stig-Helmer, livet är fullt av möjligheter!"

Ah, fredag!
Sällan har en helg känts så full av pysselmöjligheter som en helg då man åter är frisk! Jag planerar för nya gardiner i sovrum och kök (jag har haft tyget till köket i tre veckor och fortfarande inte hunnit sy! Skandal!), fiffa i hallen, sy kuddar, möblera om och en massa annat. Det känns härligt!



Mitt överkast är en annan sak som jag har sytt. Det består egentligen av två delar av ett kraftigt bomullstyg med vävt rosmönster, allt i vitt. Men ett vävt mönster så blir det mer av en struktur än ett mönster. Jag sydde ihop delarna, men skarven var inte snygg. Så jag sydde fler sömmar, både våg- och lodrätt så att det blev ett rutmönster och att det mer ser ut som ett lapptäcke. Så nu syns inte skarven och det ser ut som att det ska vara så här.

Sedan bäddar jag kanske på ett lite annat sätt. Det blir oftast inte så snyggt när man ska lägga överkastet över kuddarna man sover på. Så jag har vänt överkastet "andra vägen" så att överkastet blir för kort för att täcka kuddarna (mitt överkast är ca 180 x 250 cm). Jag viker in överkastet vid fotändan men låter det hänga fritt på sidorna. Kuddarna ställer jag upp istället.

Kuddar i givakt, och överkastet bara upp till kuddarna.



Här bakom stolen ser man hur jag brukar vika in överkastet.

28 kommentarer:

Unknown sa...

Hej

Vilket snyggt överkast.
Vart har du fått tag på tyget.
Jag har letat överkast till sängen i snart 1,5år och inte hittat något.
Ja de man har sett har kostat mur mycket som helst.

Ha en bra helg och unna dig något gott.
KRAM CARINA

Hannis sa...

Skönt att du mår bra!!
Din energi är underbar!

Kan du förklara för en odugling det där med sömmarna??
Ska ju för h..... försöka mig på att sy en "qvilt light" men det går inge bra!!!
Och det är just det där med sömmarna som inte blir bra när jag tränar...

Ha en kreativ helg!!
Önskar den tillfälliga gnällspiken=))

Maria sa...

Hej du! Kul att du gillade köket. bänkskivan är i laminat o kommer ifrån Ikea, fanns i vitt oxå.

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Är precis likadan, vill inte heller täcka kuddarna med överkast. Tycker inte det blir snyggt då. Själv brukar jag vika ner övre kanten. OCh så en filt lite "spontant" placerad vid fotändan.

Hoppas att du får en riktigt fin och pysslig helg!

matilda sa...

åh, du har sån energi! härligt!
och ditt inlägg passade perfekt för mig just idag, har prövat en massa olika bäddmöjligheter hit och dit. kuddarna är speciellt svårt att få bra tycker jag, vill ju att det ska se snyggt och spontant ut ;) nu ska jag testa på att bädda på ditt sätt, år se hur det går :)

ha en skön pysslig helg!

Unknown sa...

Jo, men färglöst behöver ju inte vara något negativt. Svart och vitt är ju ganska neutralt samtidigt som det är kontrastrikt! Klart var och en får välja vad de trivs bäst i. Frågan var vad just DU föredrog, i ditt hem :) Man kanske inte föredrar något av det... En blandning, möjligtvis? Alla har ju så olika smak. En del avskyr färg och en del älskar det. Andra tycker att svart/vitt är förskräckligt medan ytterligare några enbart inreder i sv/vitt. :)

Unknown sa...

Superfint överkast! Duktigt, som orkar sy en sådan sak... Jag hade nog drunknat i allt tyg och givit upp rätt snart ;) Lämnar sådana stora projekt till mamma, hon har liiite mer tålamod!

Ingela la la sa...

Vilket bra bäddningstips! För jag håller med, det blir ju inte snyggt med överkastet på kuddarna. Att jag inte har tänkt på det själv.. Roligt med en massa pyssel till helgen.
Trevlig helg!
Kram Ingela

Livet På Vintergatan sa...

Hej!

Snygg överkast! Vilken smart idé med bäddningen. Ska prova den här hemma. Jag har blivit knäpp på överkastet o bäddningen osv här hemma. Har resulterat i att jag slutat med överkast, blev bara så arg på det och inte snyggt blev det heller. Håller med dig, inte snyggt med kuddarna under överkastet - men du löste det smart!

Kram Emelie

Anonym sa...

Snyggt!
Bädda sängen? Vad är det? Usch jag måste skärpa mej! Blir inspirerad av din fina säng.
Kram A-S

Grodmamman sa...

Jätte snyggt överkast! Här har vi slutat med överkast, det var ändå bara jag som orkade lägga på det!:) Däremot har jag några prydnadskuddar som faktiskt oftast hamnar på rätt plats!:)
Kul med en helg då du är frisk och pysselsugen.
Kram

Katinka sa...

Så vackert! Överkastet och kuddarna är ljuvliga. Skulle bra gärna vilja göra om lite i mitt sovrum och köpa nya sängar och så, men det blir nog en fråga för nästa höst tror jag.

Kristin sa...

Hej du, tjusigt värre! Jättefint! Och kul att se sänggaveln lite mer också! Att bädda snyggt är en konst, tycker jag, det vill sig inte här. Får läsa på om proffsbäddning här, så det blir snyggt som hos dig!
Kram kram från Kristin

Ingrid sa...

Nä min blogg var inte så sugen på tårta, jag får pyssla om den lite istället.

Vad kul att du ska baka, kanske får vi se sedan vad det blev?

~Livet i byn

Stjärnor & Champagne sa...

Såå fint, smart bäddning. Så härligt meed den gröna färgen, vårigt..

Kram Anne

Vitt och Blått sa...

Vilken snygg bäddning! Ser otroligt inbjudande ut! Rena hotellbäddningen... :) Jag brukar också ställa upp kuddarna vi sover på och sedan två mindre framför, tycker det är så snyggt!

Härligt med en pysselhelg! Jag är solo och ska bara vara hemma och fixa! MYSIGT! Ha en skön helg - kram Ewa

Anonym sa...

Hej!
Vad smart att bädda så, mycket finare än att bädda på "vanligt vis" (skriver upp i idéboken).
Kul med massa pyssel som ligger och väntar inför helgen!
Jag måste jobba hela helgen jag *suck* har faktiskt inget pyssel på lut heller... måste jaga fler möbler!

Nej inte behöver det vara värstinglyxmat heller, men som du sa, det måste framför allt vara gott!
har precis mumsat pasta med frikadeller i tomatsås, med vitlöksbröd och avocadotomat sallad...mums!

Ska bli jättespännande att se resultatet efter ditt helgpysslande!

Hoppas du får en fin helg!

Britt sa...

Snyggt! tack för tipset. Hos oss är vi dåliga på att bädda med överkast. Jag köper snygga påslakan istället och mycket kudddar.
Förlåt att det tog så lång tid med svaret på färgkulören på skänken, hittade inte mina färgprover.
Den grå beiga färgen heter "Murbruk" och har nummer 177 (Alcro)

Ha en skön kväll.

Kram Britt

Anonym sa...

Så härlig bäddning, lite hotelllikt sådär. Jag gör ju något liknande o har väldigt svårt att lämna sängen obäddad, det ska väl vara bra för alla sängkvalsterna att låta den vara obäddad men jag har svårt för det.

Vad kul att du har fått tillbaka pyssellusten.

Jo dottern har väl börjat tjata lite om att hon vill vara smal, alltså jag kan ju inte bara skylla på Top model, men eftersom hon kikar på det så blir hon ju klart påverkad (sen tycker jag ju att hon är precis lagom). Svårt det där, sen tränar ju jag och är smalare än henne så då blir hon ju lite sne för det.

Ha en skön kväll, kramar

Anonym sa...

Du är så välkommen till mig och piffa till mitt trötta hem! Jag kommer aldrig att se mitt hem så vackert som du verkar ha det! Men jag älskar att komma in här och söka inspiration! Ha en trevlig kväll! kram Anna

Vitt och Blått sa...

Håller med! Liten egentid och så kan man pyssla och dona bäst man vill! :) Har tittat på Stolthet och fördom och sytt några små alla hjärtans hjärtan i rött filttyg och med langettstygn.

Kram Ewa

Frida sa...

Hej!
Vilket snyggt överkast du har sytt, så duktig du är!
Roligt att jag har inspirerat dig håller tummarna för att du hittar en hängare.
Önskar dig en trevlig helg och alla hjärtans dag!
Kram Frida

Monkan sa...

Ah, vilket bra bäddningstips du bjuder på, jättefint. Jag brukar lägga överkastet över kuddarna på "traditionellt" sätt, men jag har bara två kuddar. Om man har så många som du så förstår jag att det skulle kunna se lite konstigt ut. Och det vore ju faktiskt ett brott att gömma såna fina kuddar!

Vinterkräksjukan pratade de om på nyheterna på radion i morse, jag hörde en sån otrolig siffra, att en miljon i Sverige får det! Jag bara undrar, finns det nån chans att jag kan komma undan?! Jag har inte fått den förut så kanske är det min "tur" nu... eller kan jag peppar peppar vara immun?!

Så skönt att du är återställd nu så att det blir lite ordning och reda i världen. Det är inte bra för tyg- och loppisindustrin med en sjuk Fröken Fräken ;-) Hos mig är det datorn som varit sjuk... Det har varit slagsmål mellan olika program i datorn så att själva datorn lackade ur och vägrade kontakt med modemet. Och det drabbade ju då mig.

Nämen, har rosa kuddarna åkt ut, rackarns vad fort det gick. De var jättefina och det såg jättebra ut, men jag förstår dig. Jag älskar rosa, kläder, men det skulle kännas helt fel med rosa i inredningen.

Zizzi sa...

Kul att orken har kommit tillbaka! Jag behöver också sy nya gardiner! TIll vardagsrummet!
Macarons är som mandelmaräng med valfri smak på smörkräm emellan. Jag lägger ut receptet på söndag.
Kram cissi

Nettan sa...

Ahh du bäddar lite på amerikanskt vis..snyggt! Å va duktig du ä som sytt överkastet..jag försökte mig på det en gång...aldrig mer!
Härligt att vara lite "solo" å få lite pysslat!;-)
Maken i det här huset reser mkt i jobbet å jag får ofta frågan om jag inte tycker det ä trist...klart jag saknar honom, men oj vad mycket mer jag får gjort!;-)

Ha en riktigt mysig alla hjärtans dag!!
Kram Nettan

Anonym sa...

Så smart bäddat, ska härma dej minsann. Jag försökte att inte ha överkast men fick panik, ser ostädat ut tycker jag hos mej själv iaf men hos andra kan jag tycka det är läckert, konstigt va vilken vanemänniska man är.

Här blir det inte många knop i helgen....ska vila och rast hund och lite småfix om jag orkar.
Du har som vanligt många järn i elden....

Ha en mysig alla hjärtans dag och kram!

Anonym sa...

Skönt att du är frisk igen! Och vilken fin bäddning! Här funkar inte överkast... är för lat för att bädda med det, så det skulle bara bli liggandes, tyvärr.

Anonym sa...

Åh vad fint! Och visst är det härligt med en riktig pysselhelg! Hoppas att du får det riktigt mysigt. Kram Kikan