tisdag 30 juni 2009

Själv är bäste pysslare

Idag skyndade jag mig hem så fort som möjligt från jobbet för att jag skulle kunna gå alldeles själv och dona här hemma. Jag behöver verkligen de där stunderna för mig själv, och tycker om att vara själv. Om man inte uppskattar sitt eget sällskap måste man vara verkligt ensam...

Jag har hört en del klämkäckt säga att de "äääääälskar att träffa andra människor" och de tycker själva att de är "översociala". Sådana personer vill alltid få med mig på after work, drar igång fester på måndag kväll, vill ha sällskap runt omkring sig ständigt och jag är rädd att de en dag ska envisas med att jag inte får gå själv på toaletten..

Det behövs ju alla slags människor i vår värld, (även om jag är väldigt skeptisk till vad som Mugabe behövs till?) och jag är en sådan som vill gå hem på fredag kväll.

Mitt i värmen glömmer jag bort att det finns en hel del pyssel som jag inte hunnit visa er. Minns ni korgen från loppisen i maj?
Före:


Efter:



Äntligen har jag hittat en bra matt, vit färg där man kan ana träådringen under.
Bredvid står två vaser som köptes på Rosendals trädgård. Den med metallnät runtom ska hängas upp.

29 kommentarer:

Villa Carl Larsson sa...

De är så fina de där korgarna, speciellt när man målar dem vita :)

Jag känner mig också riktigt sugen på en tupplur. Jag tror det är värmen som suger musten ur en för jag är precis slut. Vi har 27 grader inomhus och det är inte direkt skönt. Finns ingenstans att svalka av sig. Värmen liksom fastnar i väggarna. Helt otroligt. Men man ska väl inte klaga. Jag tycker om solen och sommaren :)

Hem och Lycka sa...

Den blev grymt fin! Har en liknande korg som jag knyckte :-D från mamma och pappas garage där jag tyckte den inte skulle stå ;-) och målade den vit.

kram Mia

Två systrar sa...

jättefint!! Brädan var också jättefin..har du gjort den själv? Kram C&M

Grodmamman sa...

Har sagt det tidigare, vi är ganska lika!:) Jag tycker också om att vara själv och måste få ensamtid för att orka vara sambo och mamma. Har inga som helst problem med att vara själv överhuvudtaget vilket var en förutsättning då jag träffade sambon. Han har ett jobb med oregelbundna tider.
Så fin korgen var!
Kram

StrandviksVillan sa...

Jag är nog både nöjd med mitt eget sällskap och i andras sällskap.
Trivs bra ensam, faktum är att nu då jag tänker efter så saknar jag lite tid med "mig"...

Ha det jättebra i sommar!
Jag kommer inte kommentera så ofta, men tittar in ändå.
Kramar!!

Emelie sa...

Så fin korgen blev!
Det är tråkigt som tror att de missar livet i fall de stannar upp en stund i sitt eget sällskap och inte gör någonting...

Millan sa...

så fin korgen blev, tänk vad man kan göra med lite färg...

Lantliga drömmar sa...

Finns inget underbarare än att få njuta av lugnet innan stormen. Att bara få "puffa" runt och göra det man vill.

Stjärnor & Champagne sa...

Nej för sjutton nu får vi inte klaga på värmen jag skall ju ha semester på fredag. Blir tokig om det blir dåligt väder....Jag är precis som du, gillar att vara själv och fixa och dona. Vad fin korgen blev pysselfia där..
Kram till dig/ A

Fröken Tindra sa...

Vad fin korgen blev!! Och visst är det lite kul att shoppa nu när det är rea nästan överallt?! =0)
Ha en fortsatt skön vecka!

Jo sa...

Jag är likadan. Jag blir tokig om jag inte får ha ensamtid! Jag gillar att fixa fester och greja, men jag behöver fiffilura lite på egen hand också, annars blir jag stressad.

Fint pyssel du har fått till! Jag har varit och shoppat idag, bland annat ett fint tyg som ska bli en klänning när andan faller på :)

Anki sa...

Jag är oxå som du...vill gärna gå ensam o strosa! Visst är det kul att ha folk omkring sig o umgås...men inte alltid!
Jättefin spånkorgen blev med lite vit färg!

Ta hand om dig i värmen! Kramiz

Sigrid sa...

Korgen blev superfin! -Som alltid med det du tar dej för :)
Är av samma skrot och korn som du när det gäller det där att kunna njuta av sin ensamhet. För mig finns inget mer rogivande och med energiåtervinnande att vara själv, emsam göra saker eller göra ingenting alls.
Synd om dem som inte kan njuta av det!

Annas Lycka sa...

Snyggt som vanligt!! Du är så himla duktig...och du...jag tycker du gör rätt som gör det du vill och inte som någon annan. Kram Anna

Unknown sa...

Snyggt! Gillar de där korgarna, speciellt om de är vitmålade ;)

Tycker själv det är skönt att vara själv några stunder om dagen, hur skulle jag annars orka med.
Kram Maria

Aratorps Lena sa...

Godmorgon! Jag håller med dig. Trevligt med sällskap men viktigt att uppskatta ensamheten. Man har ju ingen som helt hänger med en i tankar och handling heller, eller hur?

Korgen blev så klart jättefin, lyktan/vasen som du kommer att hänga upp säljer jag i butiken, har en hemma också... Kram!

Mjuka sa...

Så fin din korg har blivit. Det där med vit färg är inte så lätt. Jag har provat allt från beckers, nordsjö, alcro till billigare på rusta och öb. Rustas vitfärg är superbra!! Bara ett tips då ekonomin inte tillåter de dyra. Hade en riktig skitdag i går. Har forfarande inte lärt mig mina begränsningar. Har satt igång projekt olja in hela terassen med vitolja. Kanske inte det bästa nu när jag inte är på topp. SKönt att få skriva av sig lite. Kramkram VÄnnen Malin

Unknown sa...

Hej

Vad snygg korgen blev.
Vad är det för färg?
Ha en underbar sommar.

Ingrid sa...

Vad snygg korgen blev!! Jag tycker rubriken skulle ha varit "Fröken Fräken är bästa pysslaren..." Det är vi nog många att skriva under på.

~Livet i byn

Made in Persbo...Carina sa...

Så snygg korgen blev efter makeovern! Tänk vad lite färg gör stor skillnad.
Här är en till som behöver egentid emellanåt för att överhuvudtaget fungera. Tid att låta tankarna flyga utan ständiga avbrott. Tid att andas och hämta kraft. Helst ute i naturen, sittandes vid en strand där man kan lyssna på havet och känna på släta stenar eller i en djup skog där bara fågelsång och vindens sus hörs. :)

Ha det gott!
Kram, Carina

Milla sa...

Är också i stort behov av egentid. försöker att hitta tid här och där för att bara vara... Ibland är det ju kul att umgås, men inte för mycket... Hoppas du får en fin dag! Kram Milla

Jenny sa...

Hej!
Vad lika vi är, det hade kunnat vara jag som skrivit det där om egen tid och att man hellre går hem på fredag kväll..jag är en riktig hemmakatt och behöver ganska så mycket egen tid annars blir jag bara grinig:)

Korgen blev superfin vit!

Ha en skön eftermiddag i solen,
Kram Jenny

Må Gott sa...

Hejsan!

Jag håller med till 100%!!! Skulle aldrig klara mig utan mina goa ensamstunder. Jag får lixom kli på kroppen om jag inte får vara ifred ibland med mina tankar och fnulerier. Men jag känner såna som fyller precis varje minut med samvaro. Precis som om de skulle vara rädda för sig själva...?

Du är himla duktig på att förvandla dina loppisfynd till riktigta skönheter! :-D

Ha en go dag med många kreativa stunder i rofylld ensamhet! :-)

Kram Anette

Klankis sa...

Oj, jag visste inte att du jobbade. Hur hinner du med allt?

Emelie sa...

Korgen blev ljuvlig! En sådan där som är precis som en korg ska vara :)

Emelie sa...

Förresten, klart att alla sorters människor behövs och ska finnas i vår värld, annars hade den ju varit så trist och platt. Dessutom, vem har sagt att du inte är social? Du har ju massor av konversationer här på bloggen! Själv hör jag av dig varje vecka ;) I vår moderna tid måste väl inte fysiskt umgänge vara det enda som räknas, så det så!

Ha en skön pysselhelg i det lugna!

Vackrare vardag sa...

Helt otroligt så fin den blev! Passar så fint med de andra sakerna på hyllan. Du har verkligen förmågan att se möjligheterna i föremål du:) Själv får jag nog jobba med min förmåga;)

lotta sa...

hej , allt väl? vad heter färgen du använder?? där man ser träådringenkram Lotta

Suzanne sa...

Tack för en mycket trevlig stund här. Jag har inte tittat på allt än, kommer tillbaka senare för mera inspiration. Det är så fint med allt det vita och jag ska ta fram målarburken nu. Tack!