lördag 11 september 2010

Dagens tavla

Förr, och då menar jag för 8-10 år sedan, var jag helt galen i tavelväggar.
Jag hängde alla mina tavlor i samling - antingen i formation, med rak överkant eller underkant. Visserligen tycker jag ju att det sättet är klart snyggast att hänga mindre tavlor, eftersom det bara blir rörigt att hänga en tavla här och en där.

Men jag blev lite trött på tavelväggar. Och de senaste åren har jag inte haft några traditionella tavlor på  väggen. Som ni vet har det varit mer skyltar och spetstavlor. De har oftast varit av modell större och hängt i ensam majestät.

Men kanske man skulle göra sig en tavelvägg igen. Eller snarare en ramvägg?
Så dagens loppisfynd blev en gammal tavla till kommande samling.

Fast. Hur tänker man om man ramar in en tjäder? (det är inte ens ett eget fotografi, utan ett utklipp från en tidning)

17 kommentarer:

Smultron på ett strå sa...

Hmmm, inramade tjädrar är inte riktigt min grej tror jag... inte heller gråtande barn. Men, jag måste säga att jag är nyfiken på vart du köpt ditt frostspray??? Dina glascylindrar blev ju hur fina som helst!//kram maria

Grodmamman sa...

Lustigt det där! Jag och min kusin satt tidigare idag och diskuterade just tavelväggar, eller ja egentligen fotoväggar. Har en vägg i vardagsrummet där jag tänker sätta upp en del foton, men vet inte om jag ska sätta dem på våra fotolister eller lite hur som helst.
Ha en himla bra vecka nu, imorgon åker vi till Rhodos!;)
Kram

Hem och Harmoni Marie sa...

jaa....helt klart udda motiv men ramen var ju jättefin! ;)

Allt gott, kram Marie

Svarta tassar i vit soffa sa...

Hej!
Älskar sådana där ramar!
Tavel/ramväggar är riktigt fina. Tyvärr så har jag aldrig lyckats få till det så det ser sådär spontant, oplanerat, planerat, vackert och fint ut. :(
Ha det gott!
Kram
Jenny

Anonym sa...

Tror inte att man tänker.
Hade man en budget som i n t e tillät (nutidens) tolixstolar, admanbetong, himlatextilier,... och var tvungna att fokusera på gårdens fortlevnad, barnens kläder, mat till familjen etc så är ju ett urklipp inte så konstigt!
Jag blir så trött på inredningssnack som raljerar över sånt som mina morföräldrar hade på väggen - just för att de tog vad de hade!! Varken mer eller mindre.
Samken är som röven - klöven!

Fröken Fräken sa...

Hej Anonym! Ramen är gammal, men urklippet är max tio år, det syns på baksidan. Så jag har svårt att tro att någon ramat in detta för att det var det enda som fanns. Jag antar att det mer rör sig om någon som tycker att tjädrar är snygga.. jag tycker dock inte att tjädrar är så snygga...

Om du läser mer i min blogg så har jag varken Himlatextilier eller Tolixstolar, utan är en varm förespråkare för att återanvända, hitta på eget kreativt som inte kostar massor och att dyra märken inte är allt.
Det var ju tråkigt att du uppfattade mig som raljerande. Men jag kommer att fortsätta att skriva på mitt sätt.

vitagavlar.blogspot.com sa...

Jag är inte heller mycket för vanliga traditionella tavlor. Här finns mest tapettavlor, spetstavlor (inspiration av en viss Fröken Frä...) och stämplade texter! Har precis sprejat en gammal krusidullig ram svart och det blev så fint! Har bara själva ramen uppsatt mot en mönstrad tapet, det räcker bra!
"Snygg" tjäder;-) men ramen var ju fin iallafall!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram Lisa

Anonym sa...

Har oxå haft en tavelvägg en gång men fick aldrig riktigt till den....den kändes inte bra helt enkelt.... Men vilken LJUVLIG ram! men tjäderna kan jag inte riktigt heller förstå...men det är ju mycket man inte förstår här i livet... ;)
Tänker du måla ramen måntro??

Stina sa...

Hahahaaa...men ramen var snygg :)

Kram Stina

Glasbitar, lådor och gamla spetsar sa...

Jamen ramen är snygg och det var nog den du föll för också(?)

Ha de´!

Jo sa...

:) Man tänkte nog att man gillar vilda fåglar. Tjädern är ju rätt tjusig med färger och allt!
I rucklet fanns det ett urklipp från typ Hemmets Journal med självaste Kronprinsessan på. Från 1993 eller så. Lite sött kan jag tycka. :)

Din ram var finfin, så du kan nog måla den och hitta ngt tjusigt att sätta i den :)

Nyanser av vitt sa...

Ja det kan man fråga sig men ramen är läcker. Dina sprayade vaser är jättefina. Jag tror på olika mönster i grupp.Lite randigt, rutigt och prickigt. Kan du ordna det :O)
Kram

Lilja's Corner sa...

Inte dum alls den ramen. Var själv och sökte ramar på loppis här om dan, men det fanns bara raka, tråkiga. Men en del hade faktiskt tidningsurklipp i sig. Hmm...

http://mysbella.blogg.se/ sa...

Hej sötaste fröken!:) Vilken tjusig ram du hittat..ska bli spännande å se vad du kommer hitta här näst..;-)

Ha en riktigt underbar söndag:)

Kraaam Izabell

milla-andante sa...

Hahaha... man tager vad man haver... om man nu inte är så fiffig som du och gör en ramvägg istället! Låter snyggt!
:)

Loppan Lorum sa...

En urklippt tjäder i en ram ser kanske märkligt ut, men tänk om den suttit på en tavelvägg ihop med andra fågelbilder i blandade ramar? Inte så tokigt alls! ;)

Anonym sa...

Jag gillar verkligen tjädern! Scrollade igenom kategorin Loppis och stannade till vid den här bilden just pga tjädern i kombination med ramen. Som Loppan Lorum skrev, tjädern i kombination med andra tavlor skulle kunna bli urkul!