torsdag 29 november 2012

Bryderi inför advent

Här har man lådor och påsar upp till öronen, och har helt glömt bort att man ju skulle ordna med en adventsljusstake också! Det vore himla bra om den var klar nu på söndag dessutom.

Menn det är lite si och så med inspirationen för just detta. Vad ska jag hitta på? Vad har ni för idéer?Seså, berätta nu och var inte buskablyga!

Jag gjorde en snabb inventering av tidigare års uppsättningar, och sådär spontant kanske det är dags för något annat än vita blockljus..?:


2011
Ja, det är ju fint med blockljus i en glasburk.
Men fyra blockljus i fyra glasburkar, modell större, tar väldigt mycket plats...

2010
Här fick jag tydligen ett anfall av shabby chic-het och duttade på med
egna etiketter gjorde i cernitlera, snöre, en vitmålad låda som jag sandpapprat,
dekorationer med näver..
Det blev för mycket.

2010
Fast att det var för mycket upptäckte jag direkt, och gjorde om i lite ruffare stil,
lagomt till andra advent. Men inte var det praktiskt med de där snörena inte!

2009
Stort vitt fat, med rödvita band, grovsalt och grankvistar som dekoration.
Ganska trevligt ändå.

10 kommentarer:

Linda.. sa...

Halloj!

Visst kan det bli dammigt med tegelvägg, men det är mest om man lutar sig emot den och gnuggar :)

Man kan ju också, mattlacka. Då dammar det inte alls.

Men hursom, så vägrar min sambo att riva garderoberna. Hur snyggt är det liksom med stora koppar rör längs väggen? Resonerar han. Skitsnyggt resonerar jag!

Hm.. min inspiration är som bortblåst för tillfället, så har inga tips till dig, tyvärr.

Jag använde fyra gamla flaskor ett år, som jag sprayade. Det gillade jag. Annars ett renhorn kanske? Med fyra ljushållare? Eller fyra stora muttrar?

Vad du än hittar på, blir det nog kanon! :)

Kram

Fint o Fult sa...

Jag pysslade till några adventsljus för några vecor sedan och då tog jag vanlig ståltråd och böjde till små siffror som jag sedan satte på ljusen. Jag slog på stort och pimpade både blockljus och vanliga kronljus. http://fintofult.blogspot.se/2012/11/lite-adventspyssel.html
Superenkelt och billigt och så får man trycka ner ljusen i nån adventsstake med mossa eller polkagrisar eller vad som helst som är lite juligt. Och snyggt förstås. Jag tog vit sand från finaste badviken här på ön, inte så "juligt" men väldigt fint.
Ha det gott, Monica

Anonym sa...

Du kan säkert pyssla till nåt snyggt av sådana träkulor som är så poppis nu. Tror Lagerhaus hade nån variant. Trevlig första advent!

Nenne sa...

Bor mitt i glasriket så jag har haft en handgjord julgran i glas (platt, ligger ner) m fyra vita ljus i. Inga manschetter inget alls. Sen tröttnade jag på den o köpte en vanlig vit. Std så att säga. Fyller med olika grejor varje år (ej mossa). Hasselnötter, polkagrisar etc. Iår får kanske glasgranen komma tillbaka. Har inte bestämt mig ännu.

Trevlig advent!

Grodmamman sa...

Här funderar jag på att använda en gammal rund kakform, oasis, lingonris, mossa och svarta ljushållare till vanliga stearinljus. Får se om jag blir nöjd i slutändan!:)
Kram

kungen o majkis sa...

Finfint med blockljus. Den varianten med de stora glasburkarna är ju hur snygg som helst. Jag har en ljusstake i betong som jag fick min far att gjuta till mig. Den har jag alla år. Gillar den fortfarande :-)!

Edith och Jag sa...

Jag har ingen inspiration alls till adventsljusstaken och börjar nästan känna mig lite stressad över det men tänker samtidigt att det kanske inte måste vara en ny variant varje år? Tänker på adventsljusstakarna från när jag var liten. Alltid samma mässingsljusstake, alltid vitmossa och röda flugsvampar ;)
Kram Maria

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Jag kör på det stora i år! Gillar blockljus bättre, förmodligen för att jag eldar så mycket :-)

Ha det gott!
Lina

Tekla sa...

Jag funderar på att måla med vanlig vattenfärg på mina ljus... målar man med vattenfärg med en pensel doppad i vanlig tvål går det prima!

Fröken Pyssel sa...

Vad roligt med inventeringen av tidigare arrangemang! Blockljus är ju väldigt fint ändå, tror min favorit är den i dom där zinkmojängenra. Själv har jag gjort en egen ljusstake av kopparrör i år.