fredag 26 september 2008

Blommande ljus

Så är det snart helg (kan aldrig gå fort nog enligt min uppfattning!) och med helgen kom visst regnet. Man får tydligen säga adjöss till stämningsfulla skogspromenader i solsken och cykelturer runt om i stan. Istället blir det inomhusliv. Och är det så mörkt som nu kan man behöva lite belysning. Och då kan man passa på att pynta till sin ljusslinga (sicken övergång det där blev då!)

Jag såg en bild på en ljusslinga med små blommor på i en tidning när jag låg hemma i värsta förkylningen i våras. Blev inspirerad och ritade upp och klippte ut små blommor. Genom att klippa ut sex kronblad kan man göra ett litet jack i två av dem och haka fast blombladen i varandra så att blomman sitter fast runt den lilla ljusdioden. Blomman är utklippt i arkitektpapper som är vitfrostat och lite vaxat.
På min ljusslinga är det inte vanliga glödlampor utan dioder som avger betydligt mindre värme, så jag kan inte tänka mig att detta skulle vara brandfarligt. Dessutom har jag inte slingan i soffan vanligtvis!


15 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Men vad smart och vad fin den blev! kram!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Vad fint det blev! Den idén stjäler jag nog... Såg nämligen är jättefin ljusslinga på Laura Ashely, i lite liknande stil. Men den kostade 500:-...lite väl saftigt. Men du ska jag fundera lite...kan någ fixa till en själv!

Ha en riktigt fin helg, trots regn...

Helen sa...

Vad snyggt det blev!

Liljas Corner sa...

Va fint! Tror bestämt jag ska sno idén. Speciellt då jag har haft värsta julkänslan hela förmiddagen. Vaddå bara september?! :)

Gillar annars din blogg jättemycket, såå många fina idéer och bilder!

Anonym sa...

Vad gulliga!
Kram Rebecka

Anonym sa...

Så näpna!

Tror inte det är någon fara med brandrisken, folk har ju såna slingor bakom sänggavlar och överallt.

Regn i helgen? Usch, vad trist, har inte kolla väderprognosen på hela veckan. Lika bra det kanske?

Ha en bra kväll!

Kram!

Grodmamman sa...

Fint det blev med blommorna på ljusslingan!
Kram

Sara sa...

Vad pysslig du är, mitt tålamod är lika med 0 så jag köper färdiga ljusslingor. Ha en fin helg.
Kram Sara

Mia sa...

Va ska det regna i helgen? Vi hade 17g här idag. Helt underbart, inte för att jag njöt av det, satt fastkedjad till skrivbordet med min hemtenta. Men ändå.

Hårdrock. Blä! Det har herr Fräken och jag ITNE gemensamt, vill han ha andra musiktips kan han få höra av sig. :) Brevbärare är ett trevligt folk, har fördomen att de är ett folk med superfysik. Allt det där cyklandet! Det är säkert därför min brevbärare är så energisk, han är liksom hög på adrenalin när han kommer inspringande med min post. Kan det va så tro?....

Hoppas du får en härlig helg med minimalt med regn.
Kram Mia

Monkan sa...

Ursnygg övergång ju :-) och slingan är så söt!

Ja visst är det härligt att titta på fina inredningsbilder och drömma lite... Inredning, att ”få till det”, ja det är ju ett problem. Jag gör också lite pyssel här o fixande där men nåt sammanhängande fint hem blir det aldrig, suck. På nåt sätt så tror jag inte att det ingår i normal inredning att det det ska vara pysselgrejer på gång här o var i hemmet… Det var länge sen jag såg hela mitt köksbord…

Aha, Stockholmsdags igen! Rekord är till för att slås, klart du ska göra ett försök :-) Det är en jobbresa va? Se till att du inte hinner med allt du ska av jobbdelen (inte skylla på shopping bara!) sen så bara måste du hit just mellan 9-12 oktober och fixa resten… så du kan gå på inredningsmässan! :-)

Mina topsburkar är ett resultat av många års sparande, faktum är att… det finns fler! T.ex några i hallbyrån fulla med småprylar. Man måste ju samla på lite diverse, rätt som det är kan man göra nåt av det :-) Efter fixandet i skåpet under diskbänken har jag väldigt bra plats till sånt.

Åh du vad fin minibyrån blev! Och vad skönt att den mår bra nu. Så du ska lyxa till och fixa insidan också, inte illa. Yes, nu fick jag en idé, insidan, där kan man testa saker innan man ger sig på utsidan. Tack! Men vad är det för skillnad på Beckers och Nordsjö då, på vad sätt är Beckers bättre? På min burk står det Alcro (vattenburen), var på skalan är den…? Den har varit snäll mot mig i alla fall :-)

Mjuka sa...

Oj, vad duktig du är!! De är verkligen så söta, underbara!
Önskar dig en trevlig helg
kramar M

StrandviksVillan sa...

Jaa du, om jag säger som så: Du kunde inte haft ett bättre bloggnamn :D. Önskar jag var lika aktiv som dig. Jättesöt blev ljusslingan!

Anonym sa...

Vad fint det blev med ljusslingan. Håller med om att det är både kallt och mörkt nu. Här regnar det i dag.

~Livet i byn

Villa Hemma sa...

Fiffigt värre!

Levindas Värld sa...

Men vilken underbart fiffig idé hörrö du!

Du har många bra ideér i skallen du, roligt att du delar med dig av dem :)

kram!