onsdag 3 september 2008

Röjt i trädgården?

I min inofficiella serie "Pyssla med vad du har hemma" (där del 1 kan sägas vara detta) har jag nu kommit till mitt pysseltips för en tavla som man lätt kan tillverka av grenar. Jag gillar ju lite mer ovanliga dekorationer på väggen, det behöver inte "bara" vara vanliga tavlor.

Till detta behövs grenar, så raka som möjligt, men det gör inget om de har några kvistar kvar. Fyra grenar ska vara lite kraftigare, det är dessa som utgör ramen. Sedan lägger man kvistarna som man vill ha dem. Här har jag fäst dem ganska glest.

Man kan antingen fästa grenarna i varandra med tunt snöre eller använda någon typ av lim. Jag använde limpistol senast, men jag tror att någon annan typ är bättre. Bara limmet blir osynligt. Ska man knyta fast grenarna bör man vänta tills de har torkat, annars krymper de och ramlar ut från "uppknytningen". Sedan har man en fin och annorlunda väggdekoration! Fiffigt nu när det är trendigt att dekorera med naturliga material och på trädtema.


16 kommentarer:

jennys hus sa...

men kolla så läckert!!! gillar skarpt:-) Kram/jenny

s.m.i.l.e sa...

Som vanligt är jag stum av beundran! Du lever verkligen upp till ditt bloggnamn! Idéer har jag också, men förmodligen inte lika stort tålamod som du... Jättekäckt! Ser redan fram emot ditt nästa projekt.

Anonym sa...

Vilken kul ide, du har så mycket ideer, önskar jag hade det också =)
Ha en bra dag!
Kram Rebecka

Maria sa...

Folk tycker att jag är påhittig och pysslig, men du är värre!!!

Vardagstugg sa...

Vad påhittigt du är det där blev ju rikitgt läckert!

Annelie

Mia sa...

Allvarligt talat, du borde söka till Ernst program. Han skulle älska dig! Så kunde ni gå barfota tillsammans och filosofera. :)

DK Delicious är det den med äpple? Klarar inte äppeldofter, har aldrig gjort men håller med dig om att det inte får vara tunga dofter. Huh!

Kram Mia

Helena sa...

Vilken rolig idé, blev ju jätte snyggt!
/ Helena

Sara sa...

Hur orkar du pyssla varje dag, jag är imponerad.Det blev ju superfint!
Kram Sara

Anonym sa...

Jisses va snyggt det blev! Vårt projekt ska vi inleda nästa helg först. Sambon jobbar denna helgen tyvärr! Men det har med trä att göra;) Jag hoppas kunna lägga ut bilder sedan när vi är klara!

Anonym sa...

Du är helt otrolig, finner inga ord. Hur 17 kommer du på allt+

Pysselpralinen sa...

Jag håller med om att det är roligt (och snyggt) att ha annat på väggarna än "bara" tavlor.
Sen gäller det ju att komma på grejerna också...och det är du imponerande bra på. Din mugg-boll är jag fortfarande fascinerad av.=)

Men det gäller att få inspiration någonstans ifrån, då kan det bli hur bra projekt som helst. Alla härliga inrednings-/pysselbloggar är verkligen suveräna inspirationskällor. På nåt sätt är nog den bästa utmaningen för mig när jag ser någon pryl/detalj som jag skulle kunna göra själv, alltså inte köpa en likadan utan skapa min egen variant. Då mår själen bra. =)

Haha, skydda en påse mot regnet. Vilken härlig syn! Men jag förstår, jag har faktiskt ställt upp en påse på en hylla vid skrivbordet bara för att den gör mig så glad. Prickig och söt är den.

Jag tror att om man har en tendens till att överdosera saker så är det nog ganska stor risk att man bara ersätter ett beroende med ett annat när man försöker trappa ner. Låter onekligen som att ditt tygberoende följt efter pappersberoendet. Är man knarkare så är man.
Just nu är jag inne i ett hårt pysselsug och måste liksom ha min dagliga dos för att må på topp!

Jag är nyfiken på bordet! Hoppas att det ploppar upp ett foto rätt som det är.

Just nu undrar jag hur min nya lya kommer vara. Om jag kommer få plats med lite nya bra möbler...?? Om jag fick önska skulle jag gärna hyra ett sovrum + ett pysselrum. Alla människor borde få ha ett eget pysselrum. Det borde stå i lagen.

Monkan sa...

Ja det var häftigt. Om det är svårt att få det att sitta ihop, kanske man kan fästa det på en tygtavla klädd i vitt eller nån diskret färg?

Postern verkade ha pinne nertill och förmodligen då även upptill, men det borde väl gå att ändra på :-)

En stråle som beamar skulle ju vara en variant. Jag har annars funderat på om man skulle dela av Sverige och göra tre lager/våningar, med rulltrappa mellan.

Min tanke med att tipsa om tävlingen var ju att om jag ändå inte vinner så vill jag ju gärna att nån av mina favoritbloggerskor vinner, och chansen till det ökar ju om ni är med och tävlar, alltså hintade jag om tävlingen. Förstår du logiken? :-)

Iskallt regn utan regnkläder, men neeeej. Stackare det är inte rättvist detta med ditt cyklande och oväder!

Sjuttsingen vad mysigt det var vid kolonilotten. Du kanske skulle lagt ett litet brev på stolarna och bett grannen höra av sig...?

StrandviksVillan sa...

Snyggt och annorlunda!!
Så mycket jag vill fixa men ingen tid...

Anonym sa...

Så snyggt...funkar nog att göra det av min pil va?? Där har jag raka grenar så det räcker o blir över...Du kommer med så kuliga tips...
Du är inte ensam, har inte heller sett de två andra filmerna du pratar om....så jag kanske följer med dig till månen...hihi
Det kan jag förstå att det inte var någon fröjd att cykla hem i det vädret....kramar på dig

In my house sa...

Nämen oj vad du har hunnit mycket sen ja va här sist =0)
- Såg din teak-stol med får-tyget,,, jädrans snyggt! jag är helt insnöad på grått och får.... hehe!!! jag är sån himla periodare, men de ä ju kul! vart hade dom billigt sånt tyg??? Ohlssons, va är de,, finns säkert inte nära mig... Jag köpte mitt på Stoft och stil.....

Älskar dina "kökshyllor" med de prickiga i bakgrunden,,, du ä piffig och duktig duuu......

- Jag hade oxå storstädning igår,,, källare och precis överallt, tom "flyttstädade toaletterna,, du vet, när man har flyttat ifrån olika lgh så har ju toaletterna riktigt gnistrat,,, av renhet... Så gjorde ja nu,,, uatn att behöva flytta =0)

Ha de gottit tjejen,,, hmmm redan Onsd tiden går fort!

Kram j

Pysselprinsessan sa...

I like alot! Inte en dum idé att ta in lite riktigt grenar istället för att bara satsa på textiliter med grenar och blad! Fast jag tror det måste vara lite både och! ;D

Hi hi! Svårt att skriva med killkompis! Då får vi se hur det går att skriva med sambo!!! :O Det är nämligen så att vi går i samma klass och det passade bäst att skriva tillsammans (ingen ville skriva själv) eftersom vi ska till Thailand i oktober! (Jippiee! Sol åt mig!!) Jaja, det ska gå! Vi pluggar inte hemifrån iaf, det skulle kunna bli lite kaosigt! :)

Fanns tyget i grönt! Attans det såg jag inte! Men det jag köpte var antagligen det sista ändå...

Hi hi! Ja det är ju lite sport att köpa saker och använda dem fel, fast ändå mer rätt! Jag tänkte på ditt soffbord! :) Visst får vi se sedan? När du fått tillbaka de manliga armarna, eller hittat några andra som kan ställföreträda!

Näe, nu ska jag ner på stan och kolla på en kamera! Kanske blir det ett inköp redan idag!! :D

Kramar