torsdag 25 september 2008

En fröjd för ögat


När jag behöver lite inspiration (alternativt få lite ångest över att jag inte har det så här renstädat) brukar jag titta in här. Så underbart!

Det kan behövas lite inspiration för just nu så får jag inte riktigt till helheten där hemma. Jag har energi och inspiration för diverse pysselprojekt men det går lite trögt att förvandla hela hemmet. Och gör jag något så blir det inte alls som det såg ut uppe i mitt huvud!

Några svar angående textkuddarna och brädorna:
Jag har använt mig av en textilpenna från Panduro på kuddarna. På brädorna ska man nog försöka att använda någon form av spritpenna, inte vanlig tuschpenna. Träet är strävt och kommer nog att trasa sönder spetsen på pennan till slut. Jag tycker att det är enklare att skriva med en rak, platt pennspets än en rund, särskilt om man vill få till en kursiv stil.

Vad gäller minibyrån så ska jag tapetsera insidan med tapetprover från Sandbergs tapeter. Utsidan hade jag ju som sagt länge problem med, eftersom träet blödde igenom. Efter mågna tips från er bloggare och ett par frågvisa samtal till färghandlare i stan, så provade jag med oljebaserad grundfärg för snickerier. Och det täckte helt! Min färg kom från Beckers som jag föredrar framför Nordsjö.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, där brukar jag själv kika in med. Gillar det enkla, rena o rätt billiga [mycket ikea] snyggt snyggt!
kram/ruffa

Linda -Galleri Palla sa...

Du vet väl att du kan beställa gratis tapetprover från Sandbergs???? Så du inte går och köper i onödan :)

Mia sa...

Ny sida för mig, får jag spana in lite mer!

Jaha är herr Fräken musikfrälst? Då skulle vi kanske ha en del gemensamt, vad för musik gillar han? Snälla säg inte punk.

Kram Mia

PS. Håller med dig om blandningen - jag är väldigt känslig för sockersöta och för perfekta miljöer.

Pysselprinsessan sa...

Puh! Det kostar på att ligga på topp och lite före, men samtidigt lite efter med uppsatsen! Det känns som jag inte gör något annat... Kanske för att jag inte gör det! Hi hi! Jaja, helgerna är iaf pluggfria, som det ska vara! :)

Se grejor jag missat (fast jag har ju i ärlighetens namn varit in å kikat utan att kommentera ;O

Fin kudde och bra citat! Själv ska jag nog trycka lite när Pandurobeställningen kommer. Men det tar sån tiiiiid! *Suck* :)

Å återigen! Jag gillar verkligen din textning! Snyggt! Å nu blev jag påmind att plocka fram drivveden igen! Snart... ;)

Minibyrån blev ju super! Skulle behöva något liknande till alla udda pryttlar och pappersskrot i hallen! Som en instans mellan rensing eller sopkorgen! :)

Kramar

Pysselpralinen sa...

Hörnu Fröken, nu behöver vi ju inte gå in på detaljer! Om trasorna håller för allt vatten..? Har jag ingen aning om! Sssscchhh! Don´t tell!
Fast jag tänkte faktiskt testa idag.=)Och jag har på känn att det går bra. Men man vet ju aldrig, det kanske blir texttryck över hela diskbänken, på mig och överallt annars.

Det var verkligen en viloplats för ögonen att kika in på länken från Visby. Mysigt ställe! Har du varit där till och med?

Ja, för mig brukar jag ju hinna betydligt mindre än jag tror när jag ska shoppa och har tajt om tid, men i Sthlm ligger butikerna ju rätt tätt så... 10 butiker på en timma måste va världsrekord!

Min tysk påstår att alla tyskar minsann har diskmaskin och att det är otrooooligt konstigt och jooobbigt att inte ha det. Fast han börjar lära sig nu. Hihi, och jag har ju inte tjatat, nej då...*vissel vissel*.

Jag vill ju inte snoka på nåt sätt, men nu har jag blivit lite nyfiken. Undrar om Herr Fräken liksom bor tillsammans med dig eller om han mest får komma hem på nåder ibland om han lovar att inte flytta för mycket saker, lägga choklad i soffan och låta disken stå och så..?

Anonym sa...

Ja det är inte lätt att få till helheten alltid, man kan vara så nöjd med vissa saker eller platser i hemmet men sen är själva helheten ändå inte som man vill....Kan ju bero på att man ändrar smak o tycke, men har inte riktigt ekonomi till att byta ut allt utan får ta lite då o då, o då kan det kännas lite halvdant....men jag försöker känna mig nöjd ändå, alla kan ju inte ha det som i inredningsmagasinen, kramar på dig

Hannis sa...

Dina brädor knockade mig!
Himmel så fina!!

Ja du,helheten.
Känns i bland som att man bara irrar runt lite här och lite där..
Känns inte som att jag får mycket gjort nu.
Eller i alla fall inte det som behöver bli gjort=))

Lilla byrån blev söt!
Tapetsera lådorna?!
Du gör grundliga jobb du!

Lilla huset på prärien sa...

Jag håller med dig helt och hållet kära vän! Håller mig också från allt vad höga lån och amorteringar heter. Då bor jag hellre litet... om än charmigt ;)

Kram Jenny

Anonym sa...

Ska definitivt kika in på sidan du länkar till - man kanske blir lika inspirerad som du, o får en massa gjort här hemma;) Det hade vart något!

Anonym sa...

Håller med, ibland vet man inte riktigt hur man vill ha det hemma.

Känner mej oxå lite velig just nu med datorrummet, funderade på mycket vitt men tror att jag ska ha ek där nu, blir bara vitt överallt annars och visst är det fint men blir rätt trist kan jag tycka fast det är där jag velar.
Vill ju ha vitt.........

Äsch! Får se vart jag hamnar....

Lisas inredningsblogg sa...

Beckers färg är fint! De använder jag också!
Du! Tjusig bild, känns verkligen som din stil! Have a nice evening!

Anonym sa...

Jag vet hur det är. Jag tar inte tag i mina idéer och skjuter dem framför mig. Fattar inte varför. Men jag misstänker att det beror på att det inte känns kul att lägga pengar på lägenheten då hyresvärden inte kan ge något tillbaka.
Hemskt o slitet golv i köket och massa annat smått som han struntar i.

Villa Hemma sa...

Hjääälp! Jag måste åka till Gotland!! Himmel vad fint... *grön av avund*

- jenny

Hem och Lycka sa...

Otroligt snyggt! Har sett det där stället förut och ska absolut bo där när vi ska till Gotland nån gång. Kanonfin blogg du har, kram!

Anonym sa...

Svar: Nä, Cooler såg bara förvånad ut och verkade säga "Jaså, är du också här?" Han heter ju inte Cooler för ro skull.

~Livet i byn

In my house sa...

Klart att du kommer att få till de,,, du är ju ett litet inrednings proffs....

- Guuud,,, gillar bilderna,,, så rena, enkla och harmoniska... Det är helt och hållet min smak...

Kramar j

StrandviksVillan sa...

Jodå, jag kikar på äldre inlägg då och då... Gillar ju dina bilder så mycket :)
Samma för mig just nu, vet ju hur jag vill ha det i vardagsrummet, men får inte till det där sista. Mest för att jag vill byta ut några möbler, men det kostar ju, eller måla om men tiden vill inte räcka... Skulle också placera möblerna annorlunda om det inte var för den eländes tv:n och att det behöver vara praktiskt för barnen.