lördag 13 september 2008

Grått är flott!

Det var dags för mina puffar att få en mer höstbetonad klädsel. Och sällan har det gått så snabbt mellan att jag hittat tyg och sedan sytt av det. Hittade två tyger, det ena i ljusgrått lin och det andra i ull på loppis. Inköpta på förmiddagen och omgjord på eftermiddagen. För 15 kr blev det en stor golvkudde (stoppningen i kudden utgörs av mitt gamla duntäcke, funkar fint!) och klädsel till bägge puffarna.
Hoppas att puffarna nu ska trivas med den nya soffan. Ikea verkar ha hört talas om mitt förestående köp för deras lagersaldo visar att de har 6 st Karlstadssoffor på fredagen, lördagen, söndagen men på måndag har de bara fem!
Idag ska jag vara duktig och ta och mäta i mina skåp och se vilka lådor som får plats på bästa sätt. Nu ska städskåpet struktureras upp!! (Sedan kan det hända att jag ska till Återvinningen också)

12 kommentarer:

Pysselprinsessan sa...

Hi hi! Jag förstod nästan att du skulle ha en kobratelefon! :) Jag funderar faktikst lite på Telias nyrealease som funkar med bredbandstelefon! Fast nu fick jag ju ett tips om en omkopplare så att analoga telefoner fungerar! (Fast den ger nog inte telefonen en signal! ;P ) Ska hålla dig underrättad! :)

Jag håller tummarna för att soffan finns! Åh vad härligt att organisera upp! Jag har städat i ett skåp så nya kameran och grejorna till kan stå där. Men det är så långt jag hunnit med kameran, jag har inte alls hunnit sätta mig in i fotograferandet än! Hrm... Men nu har jag ju hela helgen på mig! :D

Vilket fint tyg på kudden, har sett ett liknande brunt som jag kanske ska köpa idag... Ska ta en runda på ALLA tygaffärer idag! :)

Ska anta utmaningen idag oxå!! Kul!

Kramar
(Du har fått ett mail oxå.)

Mia sa...

Håller helt med - grått ÄR flott!

Busig konstnär! Haha, ja det kan nog stämma, kanske därför jag tycker så mycket om den.

Hur gick det med pappas vind då? Gjorde du några fynd? Vi har numera en regel när det gäller vår källare: (ingen vind, källare istället) att ska något in måste också något ut. Ganska sunt faktiskt.

Ha en härlig lördag i solen!
Kram Mia

Pysselprinsessan sa...

Hello igen!
Man kan ju tror att jag terroriserar dig idag! Å det gör jag! ;P Näe, men jag har en utmärkelse till dig!
Kramar

Anonym sa...

Snygga puffar, du är så händig att man nästa tippar av pinnen. Ny soffa, låter som en mycket bra idé även för oss ;0)

~Livet i byn

jennys hus sa...

sååå snyggt det blev. Smart att använda täcket som stoppning:-) Nu när du är klar med dina pallar kan du väll komma hit och sy till mina också ;-) behöver också nya överdrag till dom :-) Kram/jenny

Anonym sa...

Det blev jättesnyggt alltsammans! Finns inte ord för hur duktig du är!!! Ha en underbar helg, kram.

Grodmamman sa...

Snygga pallarna blev.
Om du har lite tid över så får du gärna komma hit och strukturera upp mina skåp och lådor!=)
Kram

Lisas inredningsblogg sa...

Så skoj med nya prylar! Tror sannerligen att pallarna passar med soffan.. hahaha ikea är inte bara bra, utan kanske t.o.m lite superba :D Mmmm återvinningen, hoppas du hittar ngt -fast det är nog inget att ta miste på! *ler*
Du! en utmaning till dig hos mig. KRAM

Levindas Värld sa...

Oj vad du pysslar å står i :)

Blev ju supersnyggt!! Kommer nog passa perfekt med soffan det där!

Kramis!

Anonym sa...

Ja det där med lagersaldo förstår jag mig inte på...hur kan de förutspå sådana saker...Sen är jag ju sur du vet över hur de "luras" med tygerna, ser så bra ut enligt lagersaldot, men sen när man kommer upp stämmer det inte riktigt, så jag vågar inte lita på det helt...
Vad fint du sytt, grått är flått, o jag vill ha nya kuddar till soffan...du vet de jag har däri har jag haft i många år, så är det, hittar jag något jag trivs med så kan det vara kvar läääänge, natti på dig, kramar

Monkan sa...

Ja grått är superflott, de är jättefina! Aha, så de har fått nya kläder igen, de måste vara gladaste puffarna i stan :-) Supersmart att använda duntäcket, jag gillar att återanvända. Jag tror att kuddarna och soffan kommer att supertrivas ihop.

Organisera städskåpet... ja det behöver jag också. Har du några revolutionerande idéer på gång? Jag har återanvänt del av ett gammalt tv-bord och överblivna plankor till extra hyllplan o en specialare. Jag ska se om det går att fota o visa, men först måste jag rensa...

Bara fem soffor kvar, oj. Behövde du flera? Bara skoja, jag förstår att det känns nervöst.

Okej skinnsoffa (nej egentligen inte), okej bullig (inte det heller egentligen), men gammelrosa??!! Längtansfullt??!! Han kanske hade en tvärtom-dag?

Nu såg jag din text om september. Jag är tack och lov skonad än så länge, har inte mist nån nära. Jag har alltid trott (velat tro) att tiden faktiskt läker alla sår men jag tror dig när du säger att det inte är så. Om det är sjukdom som är orsaken så tror man kanske att man ska vara förberedd, men det är förmodligen omöjligt att förbereda sig för.

Tsunamioffer och Anna Lindhs död är inte viktigare än t.ex din mamma men tidningarna skulle inte kunna skriva så att det berör så de behöver ”hjälp” av katastrofeffekten. Det du skrev om din mamma berörde mig oerhört, jag rös och läste om texten fler gånger. Jag förstår att du inte tycker om september. En del dör i förtid och andra blir ”hur gamla som helst”, ingen kan förklara hur det kan bli så. Idag när jag väntade på bussen så öppnade en gammal dam i mitt hus sitt fönstret och tittade ut, ropade till oss vid busshållplatsen att ”det är kallt ute idag”. Hon är 102 år.

Anonym sa...

Det var snabbt gjort, vad har du för symaskin, verkar vara trimmad eller så är du det????

Fint blev det iaf!!

Kram