måndag 18 oktober 2010

Bästa betsen?

Jo, så här var det.

Jag fyndade lite askar i korg på loppis - ja, jag gissar att de kommer från Ikea, men även nya grejer kan fyndas på loppis och få lite specialbehandling! - och tänkte att de där blir fina om jag betsar dem i grått. Ny typ av bets inhandlades (oljebets från Herdins i nyansen järnvitrol) och det penslades på, fort och lätt gick det!


Men, korgmaterialet sög inte upp betsen som det var tänkt, så jag vet inte om de blev som jag tänkt? Vad säger ni, dags att ta fram den svarta sprayfärgen? (i verkligheten ser de alltså drivvedsfärgade ut, och är inte flammiga, det framgår nog inte av fotot!)Dock ger ju det ena det andra, och vips rotade jag fram ett hyllplan i ek från förrådet (alltid bra att spara grejer för olika pysselinfall!), betsade det och målade om konsoler i svart, för nu ska hyllan i köket bytas ut. Så betsen kom ju till användning.

22 kommentarer:

Rester till middag sa...

Blir nog fina med svart spray färg.
Ser lite blekt ut med det grå, tycker jag ;)

kungen o majkis sa...

Åhå, jag tyckte de ser läckra ut nu jag :D! Jag är också sugen att betsa om en massa ek. Sjutton vad man köpte mycket ek. På den tiden det var inne.

Grodmamman sa...

Om jag inte känner dig helt fel, så kommer de där korgarna vara sprayfärgade inom kort!;) Tror inte att du kommer att klara av att ha dem i detta skick.
Kram

Pieni Lintu sa...

Spray tack! :)

Söta korgburkar!

Millas hem sa...

Tycker att det var en himla bra idé, och jätteläckra i färgen!=)

Kram Camilla

På landet vid havet sa...

Gissar också på att sprayburken åker fram!

Kul att du gillar min lampskärm! Jag har lagt ut en liten mini tutorial i inlägget.

Kram Mia

Nettan sa...

jamen visst är det smidigt att gå på upptäcksfärd i sina egna gömmor..man skall inte slänga något för vips kan de få ett nytt liv i en ny skepnad!!;-) Tror nog korgarna skulle bli väldans fina i svart!
Får vi se hyllan snart oxå hoppas jag!
Kram Nettan

Mjuka sa...

Måla inte svarta, skitsnyga i "drivvedsfärg" som du kallar det. Helt rätt!
Kram Malin

Therese sa...

Tycker ändå de är lite fina så där... men jag tror att jag själv skulle sprejat om dem ändå ;)

Vintage House sa...

Hej
Jag tycker de är fina som de är nu, ser så charmigt gamla ut..
Få se vad som händer?
kram
sandra

Vårt hem på landet sa...

Jag gillar ju din kökshylla som den är! Men lite nyfiken är jag allt på hur nya hyllan blir ;)

(Korgarna är väl redan sprayade?) :)

White cotton grass sa...

Visst kan vi kompromissa! ;)
Skicka snön norrut när den kommer!

/helena

Svarta tassar i vit soffa sa...

Hej!
Tycker dom ser lite charmiga ut i den där "drivvedsfärgen".
Kram
Jenny

Monkan sa...

Korgarna fick klart mer liv efter färgningen, så mycket liv att jag får associationer till ormtjuseri. Åh, tyckte det såg ut som att ett lock rörde sig! :) De blev fina med sin nya färg tycker jag.

Men vad är det för affärer du vandrat runt i?! Bara prislapparna kostar ju mer än man har råd med... Jag håller fullständigt med, Granit, där är man som hemma, och de där zinkkorgarna såg jag i helgen, hur fina som helst men ah, det finns inte plats.

Men alltså, här bor jag i Stockholm, i stan, men du Långväga Resenär hinner till alla nya ställen före mig! :) Jag hade ingen aning om att Illum öppnat, råkade se det i helgen bara, när de haft öppet i över en vecka. Fast jag brukar inte shoppa så långt ner på Hamngatan... Bromma känns lite avlägset, det är ju inte gångavstånd ;)

Nädå, ska snart dit. En kompis ville att vi skulle försöka ta Vällingby och Bromma efter nästa lön men det ser ut att bli en lång dag om vi ska hinna med båda samma dag, de verkar ju ha en hel del affärer där i "The Blocks".

Hannis sa...

Tycker färgen är skitsnygg och är nyfiken på hur den blir på trä!
Misstänker att du redan sprayat dom korgarna...

Själv sprayade jag hej vilt på balkongen i helgen!
Glömde i vanlig ordning bort grannarna,ops=))
Vad gör man inte för konsten?

My kids' Mom sa...

Hej, HIttade din blogg via Vackra Hem's blogg och hoppas du inte misstycker att jag kikar in. Du har en jatte fin blogg och har en fantastisk talang for inredning och detaljer som verkligen inspirerar. Tack.

Jag vill ocksa passa pa att saja att inlagget on "Ovannen pa axeln" var sa arligt och modigt skrivet. Jag tror att vi alla kanner sa dar ibland, och sa tror jag att man behover nog bara skrapa lite pa alla perfekta fasader som folk visar upp sa finner man nog att alla har sina egna jobbiga saker och tragedier. Alla har vi nagon borda att bara. Sa upp med hakan!! Du verkar jatteduktig. Lycka till!!

Mvh MK

Klankis sa...

Åååhhhh vad du är pysslig!! Önskar att jag var åtminstone en tiondel så pysslig som du!

Livet på Berget sa...

Jag gillar det där. Drivvedsfärgad är ju jätte snyggt. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig men det kan bli bra ändå.
Ha de gott!
Kram
/Sara

Anonym sa...

Är ju väldigt svag för drivvedsfärgat. Tycker det blir kanon!
Vad fint det nya sidhuvudet blev!
Kram
Helena

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Svart sprayfärg, det röstar jag för. :-)

Sofie sa...

Det blev riktigt snygga sådär! Jag gillar skarpt! INTE spraya svarta :)

Unknown sa...

Smaken är nog som baken, beror nog helt på vem du frågar om skall spray dem eller ej. Jag tycker dock att dom blev riktigt snygga, har aldrig tänkt på att man kan piffa dessa burakr på detta sett.