fredag 29 oktober 2010

En liten idé såhär på fredagskvällen

Här tänkte man fira fredagskvällens ankomst med att ta sig en lur i soffan (japp, så gammal är jag!) Men istället drabbades jag av en vision, en blixt från klar himmel, ett tillstånd då sanningen uppenbarade sig mitt framför mina ögon. Kanske att gårdagens omflyttningar satte spår.

Helt enkelt. Jag kom på precis hur jag skulle möblera om i mitt vardagsrum! Och ni vet ju att får man en sådan idé, så ska den göras NU. Det är inte alls mycket som  behöver flyttas - bara soffan, tv-skåpet, en byrå och så hänga om lite lampor.

Bara ett litet, litet problem. Hur säljer man in idéen att det är absolut livsnödvändigt att möblera om en fredagskväll till herr Fräken?


Finfina zinkkorgen från Granit! Snart bär det av till Stockholm igen...

17 kommentarer:

emblas-kanel sa...

Hehe! Du får si til han at dere skal ommøblere enten nå eller med en gang!
Ha en fin kveld!
Klem, eva

MårsArt sa...

Börja bara, så löser det sig nog...
Själv ska jag torka av nyinköpta "soffhöga" hyllor som står bakom soffan och flytta böckerna dit.
Sedan ska gamla bokhyllan UT!!!
Är väl helt rätt en fredagkväll.
Ha en skön helg.

Vita Falkens Lantliv sa...

Hahaha ja det kanske inte blir så lätt att få övertalat herrn i huset;)

Korgen var läcker!!

Ha en bra kväll, vad du nu gör;)

millandante sa...

Just det där kan ju vara den knepigaste biten... själv är jag tacksam att maken arbetar en del kvällar och håller tummarna att blixten slår ner just de kvällarna!;)
Annars får det bli ett tiiiidigt lördagsnöje! Klockan 04.30 kan väl tex inte vara för tidigt för en liten ommöblering... ;D
Ha det så roligt!!
KRAM

Hem och Harmoni Marie sa...

Kanske en något svårsåld idé... :)

Ha en fin helg! kram Marie

kungen o majkis sa...

Haha, tja börja dra lite i tvsoffan när han sitter i den...så ger han nog med sig till slut :-D! Jag älskar den där zinkkorgen :-)! Underbar!

Vitt och Blått sa...

Haha, jaaa du! Får se hur det går med flytten i vardagsrummet, om du lyckas övertyga mannen i huset att det är livsviktig! (en fredagskväll!) Lycka till med dina projekt. Kram Ewa

Grodmamman sa...

Lycka till med den övertalningen!:) Jag skulle inte lyckas få med mig maken på en sådan omflyttning en fredagkväll!
Kram

Ljuva Drömmar sa...

Kanske inte helt lätt men jag tror nog att du lyckas få honom att se det på ditt sätt...;)

Ska bli spännande att se hur det blev.

Lycka till!!

Kramar Maria

Annelie Johnsson sa...

Ha ha, jag förstår dilemmat precis... I söndags kväll fick jag samma ide om vårt vardagsrum, men jag fick minsann be RIKTIGT snällt, och titta med mina stora hundögon- sen fixade det sig, ha ha


Lycka till nu!!
Kram♥

Ewa`s Galleri sa...

Hoppas att du lyckades övertala herrn i huset och att vi får seresultatet på bloggen
Ha en skön helg

Liljas Corner sa...

Hahaa, där har du en utmaning! Mannen här i huset skulle åtminstone bara titta på mig som om jag vore galen och sedan återgå till datorn/tv:n/skinkmackan :)

Vet du, jag har aldrig varit in på Granit. Ännu mer sugen på att besöka stället blev jag då min mor var på resa till Stockholm, gick in på Granit och konstaterade att jepp, det här är en riktig Nina-butik... Blir nog att ta en Sverige-resa snart.

Ha en skön helg!

Mjuka sa...

It´s a tricky one :-) Skönt att du är precis som jag...måste också göra det precis här och nu.
Jag tror egentligen att vi inte är så lätta att leva med, our kind .-)
Klarade du av att sälja in idén???
Det vill man ju veta, ha, ha
kramar Malin

Kiiromi sa...

Vilken härlig blogg du har :)

/Mia

Monkan sa...

Men, möblera om precis exakt när andan faller på måste ju vara precis lika naturligt som att pausa i filmen för att fota ljusen, hur kan han inte förstå det? :)

Aha, Stockholm igen, när, och vad ska köpas den här gången då? :) Jag måste ju se till att röda mattan rullas ut nu. Och jag som trodde att jag hade en resa till Luleå på gång, men det blev ett möte över telefon istället - fast det verkar ju vara ett farligt ställe, med bombhot och elände!

Va, kan de blomma! Måste genast gå och ta ett snack med mina hjärtan.

Låter som att jag hade ganska rätt i hur länge den satt uppe :) fast jag tycker ju att den passade bra där. Bäst med gardinen var ju annars att få se vad jättefint du har det ovanpå skåpet :)

Cathrin sa...

Ja, hur gick det? För visst måste han väl förstått det livsnödvändiga med att följa en sådan vision? (Det gör dock inte mannen jag valt att dela bostad med, men ändå). Lyckades du måste jag få veta hur! ;)

Karin - Mina Rum sa...

Nej men snälla nån, det är ju en baggis! Nästan ingenting alls att flytta. Det går ju på nolltid. Hm, kanske inte. Lycka till med ommöbleringen!
Själv gjorde jag precis det du hade tänkt från början, nämligen somna i soffan. Men jag vaknade alldeles vimmelkantig och med ont i nacken, så det rekommenderas inte.
Ha en fin helg. Kram!