lördag 30 oktober 2010

Den märkliga dagen

Jag trodde att det skulle bli en dag av märkvärdigheter, men istället blev det en dag full av märkligheter. Idag var dagen för höstens stora loppis i en sporthall utanför stan. För min del blev det mer iakttaganden än fynd - även om jag så klart kom hem med ett par grejer!

De märkligt många inköpen av skidor. Folk var som galna i att handla skidor. För mig är det oerhört märkligt att folk vill vara ute i den där snön som snart anländer. Jättemärkligt.

Den märkliga uppfyllelsen. Innan jag åkte dit tänkte jag att jag verkligen skulle vilja hitta en viss stjärnljusstake som man hänger i fönstret. Och det gjorde jag också! Till prutat pris utan att jag behövde anstränga mig, dessutom. Trevligt märkligt!

Det märkliga försvinnandet av en påse: Jag grämer mig så, jag hade fyndat ett stort tråg och fått det i en påse. Men någonstans mellan inköp och ankomst till bilen försvann påsen! Ingen aning om hur eller var. Hur märkligt som helst. Sorgligt märkligt.

Den märkliga äppelkakan: Jag bakar ju inte ofta, men just nu står förvisso en äppelkaka på köksbänken och doftar ljuvligt, men ser en aning märklig ut.

Jag hoppas att kvällens tacos inte ska smaka märkligt.

Nej, jag har inte börjat julpynta!! Jag har bara hängt upp en väldigt fin stjärnljusstake, inget mer. Så det så..15 kommentarer:

Rut och Signe sa...

Synd på ditt borttappade fynd men du fick en sak med hem i alla fall. Söt lite glasstjärna. Ha en skön lördagskväll, Marie

Ljuva Drömmar sa...

Ibland är dagarna fulla av märkligt...;)

Tråkigt med ditt tråg men kul att du hittade en sån ljusstake som du ville ha!

Jag har också varit på loppis idag och som alltid kommer jag hem med nåt, idag ganska mycket.

Hoppas att tacosen smakar gott och att morgondagen blir mindre märklig ;)

Kramar Maria!

Liljas Corner sa...

Verkligen märkligt.
Jag har en sån stjärna, men turkos, från min turkosa period.

Hoppas äppelkakan smakade bra fast den såg märklig ut!

Anonym sa...

Ibland händer det kostiga saker...synd att förlora det du köpt, men grattis att du hittade den fina stjärnan. Hur gick det igår? Kunde du övertala mannen att möblera om? :) Jag måste övertala min man i morgon att vi ska skruva ihop nya köksbordet...Han lät inte alltför angelägen....""vi har ju ett bra bord så det är väl inge bråttom" ja det är ju klart! Jag kan ju inte slänga ut det gamla innan vi har satt ihop det nya....får se hur det går. :)
Ha en fortsatt bra helg! Kram Annika

Lizas Lantliv sa...

Vilken fin stjärnlykta o va märkligt att du hittade just en sån! =)

Mvh Liza

Grodmamman sa...

Ja, ibland är livet verkligen märkligt!:)
Fin stjärna och jag tycker att det är en sådan där man kan ha uppe jämt.
Kram

Helena, The Swenglish Home sa...

Nå, en sak är då inte ett endaste dugg märklig, och det är varför det är så jämrans trevligt att titta in hos dig... här finns nämligen underhållning på hög nivå, och jag lämnar - som vanligt - med ett leende på läpparna och ett beklagande till dig för det förlorade tråget. Må det dyka upp igen, om än under aldrig så märkliga förhållanden... ;-)

En trevlig söndag i vackert stjärnsken önskar
Helena, The Swenglish Home

Anonym sa...

Om det är en stjärna från Hemtex kan det vara bra att veta att de blev återkallade pga att de blev så varma att det exploderade....bara så att du vet...

Hannis sa...

Loppis!
Var precis in hos en annan bloggare som också hade fyndat.
Själv har jag inte loppat på vad som känns som 100 år!

Klart du inte har börjat julpynta!
Det är ju lååångt kvar.
Vi vill ju bara ha fina ljusstakar=))
Och det där är en sån!

Cathrin sa...

Låter härligt med loppis! Även om den var en smula märklig... Och Vinterpynt! Inte julpynt. Har någon talat om för mig. Stjärnlykta kan man dessutom ha nästan jämt. Bara för att den är fin.

Hanna sa...

Ha en bra söndag!
Kram
Hanna

Fröken Fräken sa...

Hej Anonym! Tack för varningen! Jag är dock ganska hundra på att denna lykta kommer från Indiska eftersom jag spanade in den så länge fastän jag inte köpte den när den fanns i butik. Jag är också uppmärksam på att kolla om lyktor är säkra så jag kontrollerade flera gånger att lyktan inte blev för varm igår. Så jag hoppas slippa explosioner av något slag!

http://frkerlandsson@blogger.com sa...

Hejsan!:)

Åh så gott med äppelkaka!:P

ha en skön söndag! :)

Kraam Izabell

Emma sa...

Stjärnan är helt otroligt fin. Blev riktigt sugen på att börja julpynta när jag såg bilderna :) Men men, får väl ge mig till tåls lite till...

Tänkte passa på att tipsa om en sida med fina skyltar som du kanske skulle gilla: http://www.ramsign.se

Ha en riktigt fin söndag!

Annette sa...

Du behöver inte vara rädd att stjärnan ska bli för varm! Jag har en exakt likadan (är från Indiska) och jag har haft den uppe under vintermånaderna i ca 10 år, och tänd varje kväll. Utan att det hänt något.