söndag 8 februari 2009

En liten lista


Jag har fått en utmaning från både Marits vita skrin och Zizzi. En utmaning som jag sent omsider tar tag i, men det passar ju bra nu när man inte har något eget alls att komma med.. Jag ska lista fem saker som jag inte klarar mig utan. Och då tolkar jag ordet bokstavligt, så då blir det alltså SAKER, inte personer.
So here I go....
* Böcker. Får jag inte läsa och förlora mig i litteratur så känns det som att min hjärna förtvinar...
* Tyger. Inte direkt en högoddsare när det gäller mig va?
* Coca cola. Vissa behöver kaffe, jag behöver cola. Inte light, jag föredrar socker framför aspartam...
* Mitt hem. Jag är ju en riktig hemmasittare, och skulle aldrig klara av att ge mig ut på luffen med bara en ryggsäck och inte ha någon fast bostad alls.
* Lypsyl. Torftigt men sant. Ja, Fröken Fräken är lypsylberoende.

Alla som känner för en utmaning såhär en söndag är välkomna att ta sig an den!

En liten observation förresten härifrån sjuksängen/soffan: Man ser bara fel överallt i sin omgivning, vill göra om allt och önskar man kunde genomföra en ordentlig städning. Allt som tidigare såg snyggt ut ifrågasätts. Det kommer att bli mycket att göra när jag blir frisk igen...

Sådärja soffan, nu kommer jag till dig igen!!

35 kommentarer:

DRÖMHUSET sa...

Hoppas att du känner dig lite bättre nu!
Roligt med lite info om dig, känner igen mig själv i några av dom *fniss*

Slit inte ut soffan nu och krya på dig ;-):-)

Kram Sofie ♥

Villa Carl Larsson sa...

Roligt att läsa lite om dig. Jag klarar mig inte heller utan lypsyl och är med andra ord också beroende. Hemskt men sant. Torra läppar är det värsta jag vet.

Hoppas du känner dig lite bättre. Soffan är en riktigt bra vän. Kram Josefin

Nettan sa...

Hoppas du piggat på dig! Känner igen mig i beroende av att konstant smörja läpparna, mitt problem är att för mig är det ultra creme som gäller..å de har slutat tillverka den..å jag har bara en burk kvar! Hur skall det gå?? Tror jag måste sakta men säkert försöka varava med ngt annat..kanske lypsyl...
Kram Nettan

Sara sa...

Hi hi jag ligger också nedbäddad i soffan. Ser på mamma mia filmen och tycker synd om mig själv (influensa)
Kram Sara

Emelie sa...

Hrm, känner igen det där med att ligga på soffan och se hur smutsigt och stökigt det är och hur det kliar i fingrarna för att man vill göra fint, jag behöver inte vara sjuk för at känna så, det räcker att man har bestämt sig för att ta det lugnt an söndag. Det slutar nästan alltid med att jag står och skrubbar någonstans eller möblerar om...nåja det är väl så det är när man gillar att pyssla ;)

Jag hoppas verkligen att du kryar på dig snart!

In my house sa...

Hej hej.... Jodå,,, vi har 3 rum till som jag inte har visat!!!!! fniss.....

Näää, skämtar lite, men jag hade gärna haft fler rum,,, fasen jag behöver ett större hus.......

- Håller helt med om Mello!!! liten besvikelse,,, men ändå bra lördags underhållning... men men!!!

- Jag har beställt tyger och tillbehör från Stoff & stil,,, längtar "vill ha dom nu" juh,,, suck!!! 7 dagars väntan!

Krya på dig,,, snart ska jag till kyrkan,, med mitt Gudbarn =) alla barn som döptes förra året är ingjudna på Tårta m,m. =)

Kram josse

♥ cloudberrie ♥ sa...

Nu har jag varit lite "off" med att kika runt i bloggar, så jag hade en massa fint att kika på hos dig. Du har det så vackert hemma hos dig! Så jag kan inte tänka mej kritiska ögon ;)

Hoppas du kryar på dig snabbt!

KRAM från Eva

Liljas Corner sa...

Hej på dej! Inne på en snabbvisit innan snöskottande och något kreativt tar vid. Sitter jag för länge vid datorn brukar jag bara dega ihop så...

Örk, att kräkas är något av det värsta som finns :/ Krya på dej, du verkar ju va på bättringsvägen!

In my house sa...

Glömde! Ang vårt sovrum,,, grr ja är inte bekväm med väggarna,,, som vi inte har målat eller grejat med än,,, och då får jag ingen rolig känsla där inne,,,!!! ska ta tag i det rummet i snart/ eller de dröjer nog ett tag! ska plocka fram sneda balkar från sneväggen (som jag tror finns där! m,m. Och dååå kommer de blir superfint!!!! jag har många större projekt och planer som jag vill göra,,, Grrrr! hur ska jag hinna och vart är min lotto vinst?????
- Vill oxå ha en Amerikansk Veranda "stor" vi få la se! det är ju iallafall ett sommar projekt!!!! ska räkna lite på de! plus att jag gärna hade renoverat garaget,,, och öppnat en butik --- Jaaaa, fröken *visst måste man drömma*

kram =) =)

Må Gott sa...

Ajajaj har du haft magsjukan din stackare? Jag har tydligen en gynnsam blodgrupp, så jag slipper den (peppar peppar). Fast såhär nära julfrosserierna så skulle det kanske vara välbehövligt med en riktig utrensning. Vem var det som sa "Jag är bara en magsjuka från min drömvikt" ;-)

Känner igen det där "inget-här-hemma-är-fint-syndromet". Man tittar sig omkring och ser bara skavankerna. Urk! Men rätt vad det är så har man fixat till det lite och så ser det rätt okej ut igen. Ett tag iallafall. :-D Och av de bilder jag sett här på din blogg så är det nog bara att invänta ordentlig hälsa, sen kommer du tycka att du bor i ett slott!
Krya på dig!
Kram Anette

Grodmamman sa...

Det är nog ett friskhetstecken det där att du börjar se saker som måste åtgärdas!:) Här har jag suttit i telefon med min gamla mormor, 88 år, och under tiden har jag granskat mitt vardagsrum och fått nya idéer på hur jag kan göra om där!:) Lite kul är det att en del ändringar inte kommer att kosta så mycket mer än tid och ork.
Kände igen mig i många av dina punkter. Här behövs det också cola istället för kaffe bl a!:)
Kram

Linda -Galleri Palla sa...

Ååå ännu en lypsyloman! Det är min största last.

Krya på sig, Fröken!

Anonym sa...

Det är ju dötrist att vara sjuk. Just då finns det hur mycket saker som helst att göra, då man inte kan.

Nu ska jag klä mig och ge mig ut i snöstormen till hästarna.

~Livet i byn

Mia sa...

Roligt! En liten inblick i människan bakom bloggen. Helt med dig om litteratur. Märker att jag t.o.m. sover sämre de perioder jag inte läser innan jag släcker nattlampan.
Dock dricker jag aspartamet - beroende som jag är!

Kram Mia

PS. Magen är lika orolig men det är bara att bita ihop. Tänkte försöka bota det med en bit choklad. Hur mår du själv?

chokladblomma sa...

Hmmm... jag är Nueva-beroende... samma sak. Kan inte gå utanför huset utan den. Fast det finns ju värre saker att vara beroende av!
Krya på dig nu!
Kram

Anonym sa...

Jag diggar också cola, men älskar det söta i aspartam...jag vet att det inte är bra, men ack så gott...
Hoppas att du tar det lugnt nu så du blir bättre... Kram anna

Anonym sa...

Hej Fröken Fräken!
Vill barra berätta att jag uppskattar din blogg jättemycket. Har precis börjat blogga själv och tycker att det är skitsvårt att få ordning på text och bilder. Dom lever ett eget liv:-)
Skönt att du börjar krya på dig!
Kram från Karin som har en blogg kallad Torparliv.

Vitt och Blått sa...

Klart att man ska fundera över kommande projekt och ibland blir jag lite förskräck över vad vi gett oss in på, när jag tänkte på allt som vi har kvar att göra här hemma. Men det är bara att tänka på "listan - att göra" på en tioårsperiod, eller ännu bättre - en livstid! :) Vår övervåning är inte fixad ett dugg, inte heller källaren, vi har dränerat om och rivit ner all äcklig panel från väggarna, men det ska putsas och klinkers på golvet. Nytt tak och ny panel + altan och sedan gärna ett garage och en ny entré... Jaa... kommer på tre tusen saker till, men som sagt - en livstid! :) Ha en skön söndag - kram Ewa

Unknown sa...

Hej

Du låter piggare.
Och visst är det så att man hittar massor att göra bara när man inte orkar på något vis ser man inte det när man är frisk.

Jag håller med dig att böcker, hemmet,coca cola, tyger, men lypsyl klarar jag mig utan men jag måste nog säga choklad. Jag tror inte jag klarar mig utan den.

Ha en trevlig vecka.

KRAM CARINA

annalarssonphotography sa...

Hoppas att du kan möta den nya veckan med förnyade krafter fröken!

Stor krya på sig kram
Anna

Stjärnor & Champagne sa...

Hoppas att du mår bättre. Har verkligen fobi för denna sjukdom...Mina stackars barn lever nu i en värld av spritning av händer under denna årstid. Vad lika vi är: är lypsyl beroende, coca-cola dock tyvärr light, böcker håller med och mitt hem...
Krya på dig...
Kram Anne

Tulipa sa...

Hoppas du repat dig lite...
Ja, det är farligt att bli sjuk och ligga och se sig omkring!

Kram!

Helena sa...

Usch! Vad jobbigt att vara sjuk...och även om det är trist så är det nog bara vila som gäller! Tänk så många nya ideér du ska hinna fundera ut nu medans du segar i soffan! Krya på dig/ kram Helena

Skomakartummen sa...

Det är märkligt hur man ser alla fel när man ligger och vilar.. Man hinnter göra lååååånga listor på allt man vill göra. Kram sari

Anonym sa...

skönt att du kommit ur sängen...min dotter ligger nu i flunsan..Huvaaa hoppas man inte blir smittad.Ha det Lotta

Stjärnor & Champagne sa...

Hallå tjejen! Har skickat en utmaning till dig.... Min allra första.

Kram Anne

Från koja till slott sa...

Hej vännen! Hoppas du snart blir frisk, drygt att vara sjuk ju!! Huvudsaken är att det går på rätt hål iaf!!

Ja gillar också det tyget supermycket, är så himla fint. Längtar tills det kommer upp!! Hade jag varit som du är så hade jag kunnat ta tag i det själv, men jag äger ju inte ens en symaskin! Får snällt vänta tills svärmor har tid!

Krya på dig nu!

Kramar Pernilla

Vackrare vardag sa...

Usch då! Läser att du drabbats av kräksjukan! Hoppas den börjar ge med sig nu och att du snabbt är på benen igen full av energi!

Krya på dig!
Kramisar

Anonym sa...

Ja ibland är det jobbigt att sitta o titta med lite kritiska ögon, då skulle man vilja ta ner o ut allt o börja om från börja, med möbler, tapeter, ja allt.....

Så du är krasslig forfarande, trist hoppas du kryar på dig.

Pepsimax är ju min last, kan inte dricka kaffe, tycker det är äckligt...men koffeinet behöver jag...
Borta bra men hemma bäst, ja så är det. Har varit iväg ikväll, bara några timmar men så skönt det är att komma hem o slänga sig i soffan, o vilken tur vi har, som har hem som vi trivs så bra i....

Kramar på dig vännen

Malin sa...

Hur går det för dig i sjukstugan, överlever du?
En utmaning kan ge lite extra energi så vi hoppas du är på benen snart!
Coca Cola har jag hört ska vara bra för magen, förmodar att du druckit en del nu då eller?
Fast då ska ju kolsyran vara borta förstås. Inte riktigt lika gott då kanske=)

Själv gav jag upp coladrickandet förra året och ersatte det mot Ramlösa. Det är väl en sårts läsk det med så jag ska inte banna nån=)

Krya på dig nu!!

Malin sa...

Hmm gillar inte felstavningar så jag bara måååste gå tillbaka och skriva att det ska vara SORTS..bara måste=)

Madeleine Berglund sa...

Hej! Jaa, nu händer det grejer. Fåtöljen är såld, soffan ska säljas och så bokhyllan. Det blir nytt nytt nytt!!! Ljust och fint ska det bli, mer avslöjar jag inte än.. Spännande va?? Hittade en ny tygaffär i sthlm och då tänkte jag på dig. Hoppas du blir friskare nu. Kram Madeleine

Anonym sa...

Skönt att höra att du börjar känan dig bättre!
Inte kul att vara sjuk så länge :(

God natt!
Kram

kardemumma sa...

Vad skönt att du börjar känna dig piggare! Det tråkigaste med att vara sjuk är att ingenting känns roligt och det mesta är fult,tyvärr.
Snart är du frisk och då kommer det mesta vara snyggt och roligt igen :)
Kramar C

Anonym sa...

Precis som du tycker jag om att kika in och se hur andra har det...jag och min man brukar vara ute o gå på kvällarna efter maten ...mörkt ...lättare att se in.Hi Hi. jag brukar säga...när man köpt ett hus o stajlat färdigt skulle det ALLTID varit öppen visning för alla.Eller hur..hi hi Kram LOtta