måndag 30 januari 2012

Du kan kalla mig Fröken Petig

Jag kan inte bestämma mig för om jag i hemlighet beundrar personer som säger att de önskar sig en ljusstake. Som inte har några övriga önskemål om färg, form eller storlek, utan ger givaren helt fria händer. Och som blir så nöjda för vad de än får.
Eller om jag tycker att de är helt galna. De kanske gillar att leva lite on the edge, att bli överraskade och få en utmaning i att placera en lila plastdrake som har en ljushållare i svansen och samtidigt kan spela "Flottarkärlek"?

För själv är jag mer typen som på minsta detaljnivå vet exakt vad jag tycker om och vill ha.
För om man är ute efter en gjutjärnssljustake så är det inte en massproducerad tvåarmad ljusstake i odefinerbar metall, med ryschiga ljusmanschetter och som samtidigt är en hållare för en vinflaska som man vill ha.
Det är den här ljusstaken nedan. Om man är Fröken Petig alltså.
Men är man Pappa Fräken tycker man att det är sak samma.


16 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Hehe! Du kan kalla mig detsamma!

Jenny @ Nilssonskahuset sa...

Du vet vad du vill bara, det är bra ju =)

Jättefin ljusstake - äkta liksom.

Ha e bra dag
Jenny

Otaliga projekt sa...

Vansinnigt fin! Å vad beträffar ljusstake/vinhållare så är det bland det minst fina som finns faktiskt. Minst fina, lindrigt uttryckt.

Rosor och ruiner sa...

*hihi* kan inte låta bli att le igenkännande...Nej, jag vågar inte önska mig "en ljusstake" ,jo kankse av några personer i min närhet, som jag vet har samma smak som jag, men annars, nej, jag besrkiver precis vilken det är och var den finns etc...

my white mess sa...

Känner igen mig så väl. Letar efter sandfärgat kakel till hall och kök. Mannen säger, att det köper han på vägen hem. Tror inte det:-)
Ljusstaken är jättefin!
Må så gott
kram Malin

Snickaregården sa...

Läcker ljusstake!

Är oxå petig... vet vad jag vill ha och inte. Vågar inte önska mig något om jag inte vet att de andra vet vad jag vill :)
Kram Maria

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Håller fullständigt med dig. Är livrädd att få något jag inte tycker om...iii. Har alltid en syn för ögat hur en viss sak skall se ut, så det så. Ja jag är nog petig jag med. Men detta var en JÄTTE snygg ljusstake. Önskar dig en fin vecka nu. Kram Maria

Camilla sa...

Hehe.. petig är väl bara ett förnamn?? Tror ingen i min närhet vågar köpa ngt i inrednings väg till mej.. om jag inte sagt exakt vad det är jag vi ha. Helst är jag själv med och inhandlar det som står på önskelistan, så blir det inga fel :D

Marie Clausén sa...

Ljusstaken är helt perfekt! Vem är det som smitt den?

Och jag är precis likadan - mina önskelistor till jul och födelsedag består av detaljerade listor på föremål med bifogad varukod, pris, rekommenderat inkopsställe, färg, storlek,och allt annat jag kan komma på.

Johanna Stålros sa...

Ja jag är extakt likadan;) noga ska det vara hihi Kram

Hanna sa...

Snygg ljusstake.
Ha en fin kväll!
Kram
Hanna

Majstess sa...

Jag förstår om man önskar sig precis en sån här ljusstake, för den är verkligen jättefin!!!

Grodmamman sa...

Petig kan man väl få vara!:) Och visst är det bättre att man får saker man verkligen vill ha än att få saker man aldrig tar fram eller man byter direkt?!?
Ljusstaken var jätte fin!
Dottern fick lite pengar av sonen som tack för hjälpen och nu tänker han köpa den sista lådan själv för att slippa sälja den!:)
Var väl värt att gå upp i lördags för det gick riktigt bra och snabbt för att vara jag och pigg blev jag också. Och då är jag också morgontrött...
Kram

Selma sa...

Hur snygg som helst!
Och jag håller med, jag vågar helt enkelt inte önska mig nåt, vill köpa själv. Vill inte riskera att få nåt jag inte vill ha. ;-)

Kram Petig Britt

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Önskelista med bilder är min grej. Tur då att mina nära och kära inte har något emot det och inte känner sig stötta över att jag inte litar på att de klarar det utan min hjälp... ;-)

Ha det gott!

Blan betong och gammeldags pioner sa...

Hej! Vilken läcker ljusstake..vad hade du hittat den?????? mvh Maja