söndag 8 januari 2012

Nattsvart och bildlös

Det här skulle bli ett inlägg dedikerat till hur eländigt det är att vara tvungen att släpa sig tillbaka till jobbet imorgon (alltså, personen som tyckte att det här med ledighet inte var nödvändigt skulle jag vilja ta ett allvarligt snack med)

Men det var alltså innan det USB-minne som jag har i stort sett alla foton sedan två år tillbaka på, gick sönder. Och när tekniska saker går sönder går de ju inte i bitar utan de bara slutar fungera på grund av någon teknisk obegriplighet. Så vad kan man göra?
Det känns nästan som om alla mina pysselprojekt har utplånats! Någon kunnig som kan reparera ett USB-minne med sin tankekraft?

Saker som inte hjälper: säga åt mig att jag skulle ha köpt en extern hårddisk, vilket var herr Fräkens bidrag.

11 kommentarer:

Ewa`s Galleri sa...

håller med herr fräken ,en extern hårdisk eller 2 är kanon,men det hjälper ju inte dig nu
Finns säkert någon data duktig som kan hjälpa dig
Lycka till

Marie - Metodbanken sa...

Usch så irriterande! Vi har skaffat Diino, så vi kan ladda upp våra bilder på nätet. Men det räcker ju inte, man måste ju GÖRA det oxå...
Vilken tur att du bloggar så att du har alla de bilderna kvar i alla fall..

Marie - Metodbanken sa...

Ähum, det är Marie från Systrarna som skriver, orkar inte logga ut och byta Googlekonto....

Helena sa...

Tur då att bloggen finns lite som en dagbok eller minnesbank.
Jag har varit förutseende o 'lagrat'mina bilder mest för att jag var orolig för att mina bilder/filmer tagna med min insmugglade kamera på U2 konserten sist på Ullevi skulle försvinna :-)
Men jag har på så vis räddat en del andra bilder :-)
KRAM från mig!

Johanna Stålros sa...

Nä åhh fy så trist!! Kram Johanna

Karin A sa...

Åh nej vad trist. Finns det en datorbutik/support där du bor? Kolla i så fall om de kan hjälpa dig! Så har jag fått hjälp när min dator kraschat.

Kram

Tiger sa...

Inte alls kul! Det blir ganska många bilder på ett par år. Hoppas att det ordnar sig och att det går att återställa dem.

Dags att återgå till vardagen... Förstår inte att det alltid känns som bara en vecka mellan jul och trettonhelgen. Måste vara någon som räknat fel, eller...?

Januarihälsningar
Elisabet

Jenny @ Nilssonskahuset sa...

Nää vad tråkigt. Hemskt faktiskt. Jag skall börja spara mina bilder på tre olika ställen (minst).

Lycka till
Jenny

Humlans Lott sa...

Förstår precis hur du känner... Hade inbrott för något år sedan och de tog min bärbara jobbdator där jag också hade privata kort i. Så där försvann ett helt års foton vilket var oerhört sorgligt. Öppnade efter det ett webkonto där man kan lägga upp sina foton på nätet samt skaffade en extern hårddisk.

... sorgligt... sorgligt - men, men ... man får bära med sig de bästa bilderna i hjärtat.

Lillakolonistugan sa...

Nämen Blä för bilder som är borta
:( hoppas att du får hjälp med att hitta dom igen..
Kramar Anne

Monkan sa...

Ooooh, sånt får ju inte hända! Och jag har faktiskt aldrig hört om nåt USB-minne som dött, fast det kanske är sånt som kan uppstå t.ex om man inte gör ”säker borttagning”? Men alltså, kan de gå sönder, jag säger bara, vem brukar inte spara på USB...? Jag t.ex, när jag är för slö för att hämta externa hårddisken. Fast min vanligaste ”backupmetod” är kameran :) är sämst i världen på att radera från minneskortet...

Och nuuu gör jag en liten paus i skrivandet för att plugga in externa hårddisken, har visst inte backat på en månad... De är ju därför det är så bra med små söta USB-minnen, de bara ligger och dräller och vips har man satt i ett och kopierat över bilder och sånt, men inte ens det har jag gjort på en månad. Nä men alltså, det känns totalt orättvist att ditt USB-minne har gått sönder! Det kan väl såna minnen göra som bara är kopior liksom, där man har bilder och filer kvar på datorn.

Din årskrönika får betyg MVG, de lila gardinerna var med så den känns helt komplett ;)