lördag 7 januari 2012

När man har det oförskämt irriterande

Här har jag i tre dagar (ja, inte hela tiden förstås) sytt nya gardiner till köket.
Och jag har kommit fram till att ingenting passar!

Den första varianten var en stram historia, slät gardinkappa med gråa vågräta linjer. Det blev för stramt.
Sedan gick jag åt motsatta hållet, vita veckade gardinkappor. Alldeles för fluffigt.
Sedan gjorde jag en variant där jag sydde ihop två olika vita tyger. Där förlorade jag tydligen synen för de blev för smala!
Så nu sitter jag här, högröd i ansiktet och fräsande. Har jag tappat stinget såhär på slutet av min ledighet?

Hade jag haft höga sekelskiftesfönster hade det här inte varit ett problem, så mycket vet jag i alla fall!

Höga vackra  fönster = inga gardiner = inga problem

Bilder från Hemnet. För från detta hem finns inget att visa!
Morr.

12 kommentarer:

Grodmamman sa...

Inte kul när det blir så där!
Hade jag haft sådana där fönster hade nog jag inte heller brytt mig om gardiner. Fast risken är att det ekar om man inte har några gardiner alls. Det märkte vi när vi bytte fönster i vardagsrum/kök. Var riktigt jobbigt!:(
Hoppas att du löser det med gardinerna, du brukar ju fixa till det mesta!:)
Kram

Johanna.B sa...

Jag lider verkligen med dig. Jag hoppas du hittar en lösning som fungerar. Kanske du kan lägga upp en bild? Vem vet, någon kanske kommer med världens superidé!

Hoppas du har en trevlig helg iallafall!
/Johanna

Nyanser av vitt sa...

Jag håller med föregående talare...lägg upp alla bilder så kanske du får någon bra idé från någon:O)

Annas vita hus sa...

Haha vad härlig du är! :)

Tycker också att du kan visa bilder så kan du få höra vad alla vi tycker, blir ju nyfiken på hur illa de andra kan ha sett ut egentligen! :D Tror nog att de var finfina, men jag förstår när det inte känns rätt!

Kramar

Lantmätarvillan sa...

Hm. Känner igen det där fast en annan syhistoria. Själv är jag mest högröd och fräsande åt skoteråkare här i byn.

Ninnis sa...

Ojoj inte kul...men lägg ifrån ditt projekt en stund och gör något annat så kommer lösningen till dig...=)

Bamse kramen!

/Ninni

Systrarna Hjertén sa...

Hahaha!! Sorry, men jag kunde inte låta bli att skratta! Jag förstår dock att det inte är kul när det blir sådär...morr! Hoppas du får ny inspiration såhär i sista pysselstund...för den här ledigheten vill säga!

Mvh
Frida

Rut och Signe sa...

Här kommer ett tips! Använd vitt eller naturfärgat sildukslinne. Klipp till en bit som är rektangulär och cirka 30 bred 50 hög och brodera lite vackra pärlor på samt sätt fast en vacker virkad duk någon stans eller lite spets. Hänger du upp den i fönstret där du tycker att den passar och struntar i gardin. Låt fönstret vara som en tavelram och bonaden en tavla i fönstret.

Kram Marie

Pysselpralinen sa...

Ibland går det baske mig inte. Och särskilt med gardiner kan jag tycka. Därför blev jag riktigt snopen häromdagen när jag bestämde mig för att ta byta ut mina oh så juliga (blå-vitrandiga) gardiner mot nya, fräscha vårgardiner i loppisfyndad spets. För det blev skitbra, direkt! Och jag behövde inte sy en centimeter, de passade perfekt.

Det där med löneförhandlingar är ju verkligen en historia för sig. Och särskilt när man jobbar i en bransch där det ständigt finns någon yngre och hungrigare förmåga som är redo att ta jobbet för en struntsumma. Jag har tur att i mitt nuvarande jobb ha en schysst chef. Det har jag verkligen inte alltid haft. Och då har det tidigare heller inte varit tal om löneförhandling. Men kanske var det för att jag hade det med mig i bagaget som gjorde att jag hade förberett mig lite extra och tuffade till mig lite i det mest kritiska ögonblocket - och fick det jag ville (nästan).
Att plötsligt ha en fast tjänst känns däremot ganska märkligt, "vadå kan man planera sin semester ett år i förväg?!!". Fast kanske snarare "Vadå, har jag betald semester?!!!"
Lycka till med lönesnacket! Be strong!

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Ett riktigt elände när sådant händer. Man blir väldigt frustrerad....morr. Men du löser nog det hela på sikt.
Må så gott från Maria

Edith och Jag sa...

Inte ska man skratta åt andras elände men du beskriver ditt gardinprojekt så roligt! Du hittar säkert någon fiffig lösning till slut. Här morras det också. Inte över gardiner utan över att ledigheten nu är slut ... Morr!
Kram Maria

Anonym sa...

Jag har preciiiiis samma jäkla sketna problem. Och tills jag löser det så är det inga gardiner. Jag har aldrig gillat gardiner. Om du kommer på nåt så tipsa mig, snälla! ;-)