måndag 2 januari 2012

Inte en lugn stund

Idag hade jag tänkt lämna hemmet för att utforska mellandagsreorna.

Men. Just nu viner snöstormen utanför fönstret, faktiskt så att man knappt ser ut. Och plötsligt verkar det mycket mer lockande att puffa till soffkuddarna, dra en filt över sig och fortsätta att läsa deckaren som höll mig vaken till efter ett i natt.

Naturligtvis ska jag fortsätta att städa också, nu ska varenda julgrej ned i kartongerna. Ja, om jag inte blir förhindrad av någon akututryckning förstås, som att plikttroget äta upp kvarvarande praliner eller bläddra i  en inredningstidning som det var länge sedan jag såg.

Jag känner på mig att det kommer att bli en riktigt stressig och fartfylld dag det här.Och visst hängde även ni på låset på närmaste affär igår för att kunna köpa nya symaskinsnålar, då den sista nålen gick sönder på nyårsafton och höll på att orsaka ett trauma?..nähä..?

11 kommentarer:

Karin A sa...

Åh vilket trauma. Efter en sådan grej kan du mycket väl ligga på soffan, bläddra i glassiga tidningar och käka praliner idag.:D

Själv har jag varit uppe och tvättat nu på morgonen. Idag ska här bäddas med fina nya linnelakan. Och sen ska jag försöka få klart kudden jag började sy i november!

Edith och Jag sa...

Oj vad du har mycket att stå i! Men snöstorm låter inte så kul. Du gör nog rätt i att hålla dig till filten och pralinerna.
Kram Maria

Ewa`s Galleri sa...

Med snöstorm utanför tycker jag du ska läsa klart deckaren
Har själv en ledig dag och den ägnas åt julgransplundring
Känns skönt att få ut aalting
Ha en riktigt bra dag

Helen sa...

En riktigt späckad dag för dig:) Låter som en klok prioritering att stanna i soffan när snöstormen yr utanför dörren. Här hade vi gärna tagit emot lite snö, tycker inte att det ska vara plusgrader i januari:( Hoppas att det nya året blir ett toppenår för dig!

Bella sa...

Gott nytt år!!

Låter som det är någon som haft fullt upp idag :)

Hoppas fortsättningen på 2012 blir toppen för din del!

Kramar Bella

Hem och Harmoni Marie sa...

Nje... inget sådant trauma här inte... men det kanske kommer.

Himla snygg lykta!

Fin fortsättning på 2012!
Marie

Helena sa...

NÄ vet du vad en annan har alltid nålar hemma det är faktist sant!
O så brukar jag köpa vit tråd ifall den skulla ta slut så det har jag många rullar av ;D
Jaddå jag skaaa pyssla men idag var jag på det STORA varuhuset som var ganska OK förrut men nu har de byggt ett nytt...större...mycke större vojne vojne jag gillar det inte :-( men lite ljus o servetter hittade jag då förstår du vilket det var :-)
Nä nu har jag inte tid längre ska 'pimpa'ett silver fat :-)fram med svamp o svartfärg!
KRAM från mig!

Enelid vitt och lantligt! sa...

Härligt att få vara ledig och göra lite som man vill!
Jag var och gjorde rea kap på stora varuhuset! Så nöjd! Jobba en dag till sen tänker jag också vara lite ledig och inte bry mig så mycket om vilken dag det är! Kram Carita

mammaxtre sa...

Har du snöstorm, dte lät nästan lite mysigt. Hemma hos mig har vi barmark....

God fortsättning

Pysselpralinen sa...

Jag tror att märkböckerna antingen ryker direkt när boet städas ut av den okänslig mekanikersonen med skitiga nagelband och snusprilla...
Eller...sparas ömt av en nostalgisk dotter med minnen av en broderande mamma, i lampljusets sken, med det avkalkerade monogrammet framför sig på broderibågens linneväv.
Typ.
Ment, med lite envishet och rätt känselspröt ute så går det faktiskt att hitta dem på loppisar. Mer än hälften av de jag har är ju faktiskt loppisfynd från året som gått.
Och jag tänker mig att för en superkommunikatör som du, med en viss förkärlek för teckensnitt (?) är märkböcker minst lika heta som senaste numret av tidningen Husdjur är för mjölkbonden!

Mina Stickor sa...

Vilken fantastiskt snygg ljuslykta! Älskar stilen :)