måndag 19 mars 2012

Bättre begagnat jobb bortbytes

Finnes:
Heltidsjobb inom stort företag. Jag kommer först och går sist, slänger i mig lunchen på 10 minuter, stänger dörren när andra fikar för att få jobba ifred. Jag jobbar med 10-15 projekt samtidigt, och tydligen är min åsikt värdefull för alltför många som vill få svar precis nu. Jag ska vara skärpt, kreativ, komma med nya idéer och tänka ut strategier samtidigt som jag gör grovgörat.

Bytes mot:
Lyxhustruliv, där jag kan dutta med egna kreativa projekt, resa kors och tvärs och köpa precis vad jag vill när helst jag vill utan att bekymra mig om pengar, eftersom någon annan tar hand om den montära situationen.

Finns det några hugade spekulanter? Seså, var inte blyga nu! (Ja, det är inte alltid så här, men just nu är mitt jobb väldigt väldigt billigt...)

Uppdatering:
Det verkar som att jag får påpeka att detta inlägg, liksom många andra, skrivits med en stor portion ironi. Naturligtvis är mitt jobb oftast mer positvt än negativt, men jag tror inte att det finns något jobb där allt alltid är frid och fröjd. Och jag hoppas verkligen att jag jobbar på en arbetsplats där det är tillräckligt högt i tak för att man ska kunna ta upp sådant som inte känns bra, för att kunna förändra det till det bättre. Inte att jag borde hålla tyst. Eftersom jag är näst intill mer än anonym, så pekar jag inte heller ut min arbetsplats i den här bloggen.

Så vad har jag då gjort i helgen?
Slagit till på dyrt tyg från Svenskt Tenn?


Nänä, sytt om en kökshanduk från Åhlens till kudde.

22 kommentarer:

Nyanser av vitt sa...

Det är bara ett jobb fröken. Så brukar jag tänka när jag ligger sömnlös för att det är för mycket. Angående lyxhustrujobbet så tror jag ärligt talat inte att det passar dig. Du har en alldeles för skarp hjärna för det :0)
Kram

Anonym sa...

Härlig vårkudde! Jag hade en gång en delad tjänst som var både kreativ och administrativ. Jag märkte dock ganska snart att den kreativa delen inte gick att stoppa ned i skrivbordslådan när arbetsdagen var slut. Den stal massor av tid och energi från min fritid och höll mig vaken på nätterna. Beslutet att enbart ha en administrativ tjänst har haft en enorm inverkan på mitt välmående: harmoniska arbetsdagar och fantastiskt mycket mer tid och energi till mitt eget liv. Visst, jag har inte lika flashigt jobb längre men för vems skull ska man ha det? Att leva för jobbet, eller att jobba för att leva, tror tyvärr att man måste välja. Tack för en fin blogg och lycka till med jobbet!

Anonym sa...

Gud vilken vacker kudde det blev sig av den där finfina handduken!!! Inspiration!! :)

Jenny sa...

Hej du! Nä ditt jobb lät lite väl stressigt/magsårigt/ensamt för mitt tycke. Du får nog locka med något mer säljande för att bli av med det. Jäkligt bra lön exempelvis?!

Lyxhustrulivet är jag dock också spekulant på. Det får vi allt slåss om =)

Fint, fint, fint tyg!

Helena sa...

Nähä du det låter inte lockande alls :-) Jag håller mig nog till mitt jobb på konditori faktist :-) desto mer man äter desto mer tjänar man är mitt motto ;-)
Lyxhustru det passar inte mig jag måste ut bland folk :-D
KRAM från mig!

Silverkant sa...

Du säljer ju inte ditt nuvarande jobb så där jättebra :-) Men jag kan förstå känslan. Lyxhustru kan kanske funka i nån vecka så där men sen tror jag det "riktiga" livet kallar. Håller även med Nyanser av vitt: din skarpa hjärna passar inte riktigt för lyxhustrulivet (ja, så ser mina fördomar ut om lyxhustrur)!

Vilken fin vårig kudde! Finns det copyright i textilmönstervärlden, förresten?

/Linda

Anonym sa...

Jag trodde att du hade bytt jobb nyligen?

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Känner på nåt sätt igen mig. Ibland kan man gladeligen skänka bort jobbet till första bästa idiot som råkar stå ivägen... ;-)

Snygg kudde har du iaf sytt dig. Härligt med lite glatt tyd nu när våren envisas med att inte riktigt komma. Vet att jag inte ska klaga, bor ju något längre söderut än dig, men det har snöat idag och det får mig alltid på uruselt humör.

Satsar på en bättre morgondag! :-)

Dagar hos mig sa...

Byter nog inte bort mitt jobb tyvärr, ja kanske mot ett lyxhustrujobb kanske;) Fin kudde var det i alla fall. Alltid något!

Grodmamman sa...

Visst känner man så där med sitt jobb emellanåt, det gör jag också, och jag önskar att jag visste vad jag skulle göra istället.
Snygg kudde i alla fall och jag hoppas att det känns bättre med jobbet snart.
Lyxhustru är nog kul ett tag, men jag tror att jag skulle tröttna på det också.
Kram

Edith och Jag sa...

Ditt jobb låter inte helt olikt mitt trots att jag förstår att vi jobbar i helt olika brancher. Jag undrar om det inte någonstans hänger på ambitionsnivån som ju kan variera väldigt på en arbetsplats. Av någon anledning verkar det vara just kreativa och duktiga människor som lägger så där mycket energi på sitt jobb.

Själv skulle jag gärna testa lyxhustrulivet ett tag men det kan nog vara så att det blir tråkigt efter ett tag. Men professionell pysslare kanske kunde vara något?

Kram Maria

Anonym sa...

Det var ju inte så länge sedan du bytte jobb? Var glad att du är behövd, men du kanske måste sätta gränser. Varför inte ta ett lugnt samtal med chefen och förklara din situation? Inte så "smart" kanske att gå ut i din blogg ang jobbet. Lycka till i alla fall. Sissi

4U2 sa...

Kom att tänka på låten " ... det finns bara en av dig och det är du ..."! ;)

Anonym sa...

Du kanske borde ta en timmas lunch? Och fika med de andra? Är det nån som tackar dig för att du sliter ut dig? Dax att säga nej och inte bara vara snäll flicka!! Fin kudde förresten! :)

Tiger sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tiger sa...

Åh, vilken snygg och vårfräsch kudde! Vill ha! Ser precis ut som dyrt tyg från Svenskt Tenn... ;-)

Glöm inte rasterna och lunchen, så att du inte sliter ut dig. Lyxhustru blir nog trist i längden.

Skickar en massa vårhälsningar till er i norr! Det är så här års det märks att vi bor i ett avlångt land. Men svanarna är snart på väg till er...

Vårhälsningar
Elisabet

evajohannas sa...

Du är själv manusskrivare i ditt liv, och även på ditt arbete. Fråga en kollega hur dem gör för att sänka kraven på sig själv i ert arbete.

Ett arbete ska ju vara roligt! Och det kan ju finnas ett arbete mellan ditt och lyxhustrun... :)

Hälsa&Kärlek <3

Cinis sa...

Du, akta dig! Tänk efter och sätt gränser kära du! Precis sådär kände jag mig 2010 och det slutade sådär....en sjukskrivning men resulterade i ny tjänst på helt annan avdelning på samma stora företag men där det fanns en mer jämn fördelad arbetsbörda. Jag älskade mitt förra jobb men var FÖR entusiastisk och kreativ och drivande att det drev mig in på fel vanor i livet. Jag knarkade mitt jobb till slut, utan att förstå det själv, korta luncher, skippa fika, jobba hemma....

Jag tycker du kan flytta till oss i Småland och öppna loppis och starta kreativa kurser, jag skulle bli kund både på din loppis och kurser. Våren kommer tididgare här och spraysäsongen är längre!!
Du skulle behövas här på min lilla ort!

CC

Anonym sa...

Hej, vilken fin kudde du har sytt. Ville gör en likadan men personalen på Åhlens kände inte igen tyget. Vilken Åhlens butik har du köpt handduken i?

Anna sa...

Men älskade kvinnor! Jag får nästan utslag på kommentarer som att "nöja sig" "vara tacksam", nej vet Du vad!! Hallå! Vem ska tänka på Dig själv om inte Du. Livet är alldeles för kort för att sitta av tid där man inte trivs. Kastade själv in handduken till livet som anställd och ekorrhjulet. Nu gör jag karriär samtidigt som mannen och hittat det alldeles perfekta arbetet i branchen, networkmarketing. Arbetar idag med att ge andra kvinnor samma möjlighet att skapa oberoende! Otroligt tillfredsställande. Men, detta är ju bara en väg att gå, jag är GLAD att jag tog steget och ångrar inte en dag - för nu bygger jag MIN EGEN dröm istället för att leva nånon annans. Tack för ordet! Om man vill bli inspirerad.. www.enext.se/anna

Fröken Fräken sa...

Tack för goda råd och tips!

Anonym som undrade på vilket Åhlensvaruhus som jag köpt handduken - jag har köpt den här i Luleå, men dock för flera år sedan. Vissa inköp måste ligga till sig innan man kommer på vad man ska göra med dem.

Enelid vitt och lantligt! sa...

Ha ha jag blir lite full i skratt!
Vem har inte någon gång tänkt att man skulle vilja byta ut sitt jobb,
men det behöver INTE betyda att man inte gillar sitt jobb.
Ja Lyxhustru livet skulle jag också kunna prova på och sen jobba när man vill och med vad man vill!:)

Kram på dig Fröken Fräken och fortsätt att skriva på ditt härliga sätt!