torsdag 22 mars 2012

I´m not gonna diss you on the internet, cause my mama taught me better than that


Jag försöker besöka alla som kommenterar hos mig och har en blogg, och lämna en kommentar hos dem. Det är inte alltid jag hinner, men jag försöker.
Det är inte heller alltid som vi lever samma sorts liv eller har samma smak, vilket ibland kan göra det svårt för mig att komma på vad jag ska skriva. När jag skriver en kommentar vill jag göra den personlig, ge beröm och glädja den som har bloggen. Min inställning är att aldrig lämna en negativ kommentar kring den blogg jag besöker. När jag skämtar eller är ironisk är det om mig själv.
Så tänker dock inte alla.

Ibland anklagas bloggar för att inte tillåta att man tycker olika, att man bara vill ha kommentarer som lovsjunger ens förträfflighet.
Så måste man alltid hålla med?
Nej, det måste man inte. Men vad vinner man på att tala om för någon att t ex kudden som bloggaren har sytt är ful?
Vad ska jag som bloggare göra med den synpunkten?
Tycker man att kudden är ful, finns det säkert annat mer positivt som man kan kommentera. Har man verkligen inget snällt att säga, bör man hålla tyst.
Man kan ha fel om fakta, men man kan faktiskt inte ha fel smak. Och, let´s face it, det här är en blogg om inredning, inte politik, jag försöker inte prångla ut samhällsomstörtande åsikter, så man behöver inte tala mig tillrätta.

Men när någon vill ha råd eller frågar om min åsikt?
Vi tycker alla olika, men vi kan tänka över hur vi formulerar oss så att ingen tar illa upp. Sedan kan man också fundera, om det är så att bara för att man kan säga allt, bör göra det? Är det jag säger uppmuntrande eller nedvärderande?

För det jag lärt mig av livet hittills är att ingen växer av elakhet.

19 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Hej!
Det där sista har du så fullkomligt rätt i, jag förstår inte överhuvudtaget varför man ska vara elak någonsin....
Jag brukar alltid gilla dina kuddar! Bara så att du vet!
Jag tänker lite som du också när jag skriver kommentarer, fokuserar på det jag tilltals av.
Kram Anna

Lisa sa...

Du är så klok.

Å sen är du min idol också. Dina ljus och dina vit-sprejade glas-ljudlyktor är to-die-for. Och ändå gillar jag normalt sett inte den vita inredningstilen alls i vanliga fall..... Men ändå hänger jag här dag efter dag....

Du är min idol helt enkelt.....

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så rätt, så rätt.
Min utgångspunkt är att jag ska vara mig själv, alltid. Även på internet. Och eftersom jag väldigt sällan går omkring och är elak mot människor "in person" finns det inte heller någon som helst anledning till att vara det på internet. Sen blir det ännu viktigare att tänka på vad man skriver när man lämnar kommentarer på andra bloggar, då det skrivna ordet blir väldigt konkret och lätt kan missuppfattas.

Att vi gillar olika är bara sunt, och att dissa någon annans smak bara för att de inte delar ens egen är väl rent ut sagt ganska så barnsligt.

Det är iaf mina åsikter... :-)

camilla sa...

Så bra skrivet. Det är tyvärr lätt att mobba/tala illa på nätet där man kan vara anonym. Förmodligen mår den som gör så, sämre än den som får läsa det.

alarnophotography sa...

Amen! Helt rätt! Som min lilla farmor på 90 år brukar muttra till min far: "Har man inget snällt att säga behöver man inte säga något alls bara för att truten den ska glappa!"
Jag gillar din blogg och din stil, du fick mig att börja köpa sprayburkar med vit färg som jag sedan gått bärsärkagång (nåja) med hemma till makens förtret.
Önskar dig en finfin dag!

Blan betong och gammeldags pioner sa...

hej håller med dig...det finns så många bittra avundsjuka människor ute i vår värld....tycker faktiskt man kan hålla elaka kommentarer för sig själv....jag tycker ialla fall du ha en underbart inspirerande blogg mvh maja

Grodmamman sa...

Så himla bra skrivet! Håller med dig till fullo!:)
Kram

Unknown sa...

Bra skrivet!
Håller med dig fullt ut. Att har man inget snällt att säga så ska man va tyst.
Kram Maria

Simons mamma Gunilla sa...

Detta var ett bra inlägg

Helena sa...

Man behöver inte säga nått bara för att man kan tycker jag...det är väl trevligt att hålla en positiv o peppande ton inom bloggeriet!

Jag uppskattar att du kommenterar hos mig fast du ingen trädgårdsnörd är!
Blir alltid glad när du tittat in hos mig ska du veta :-)
Det jag oxå uppskattar är att du kan skoja lite o tål samma mynt tillbaka så att säga :-)
Tror att jag visar lite mer hur jag är när jag tittar in o kommenterar...men försöker känna in så jag inte sårar med det jag skriver(hoppas jag inte gjort det,man kan ju känna fel oxå)
KRAM bästa Fröken från mig!

LyckligaPraliner sa...

Men herregud så sant skrivet! Tack för det känner jag för att säga faktiskt! Du har helt och hållet rätt. Varför i fridens namn ska man skriva något negativt. Då tycker jag att man kan låta bli. Givetvis kan man väl inte tycka samma om allt men det finns ju olika sätt att framföra sina åsikter på, om man nu måste det.

Och det sista du skriver är bland det klokaste och vackraste jag läst.

Ann-Louise

Hem och Harmoni Marie sa...

Bra skrivet! Har man inget vettigt att skriva eller snällt för den delen ska man låta bli.
Ingen blir som sagt gladare av att någon är elak.

Önskar dig en skön helg och hoppas ni får sol!
Marie

Helen sa...

Vilket klokt inlägg! Mycket handlar om hur vi säger saker och jag håller också med om att man inte behöver säga taskiga saker. Tycker man inte om bloggen behöver man inte kommentera alls tycker jag. Jag som inte har så många läsare har ändå hellre få läsare/kommentarer än taskiga kommentarer!

Jo sa...

Word! Det finns ingen anledning att sprida negativa tankar och synpunkter, då kan man lika gärna vara tyst. Om man gör ett blogginlägg som är en del i någon slags debatt, får man ju förvänta sig mothugg, men just inredning hör inte till den kategorin. Precis som du skriver: Det finns inte bra eller dålig stil, bara olika stilar. Den som tycker annat och bestämmer att hans/hennes stil är bättre är helt enkelt en sämre människa. Jag avskyr folk som pratar dålig eller bra stil. Bara man har en egen, så räcker väl det? Låt folk få vara som de är!

Och du, Fröken Fräken är bra! Våra hem ser HELT olika ut, men jag tycker att dina saker är fina och gillar din stil ändå. För det är DIN stil och du står för den. Och det är viktigast!

Anonym sa...

Någon kommer alltid att tycka något , hur bra man än är och du är fantastik både i bild och text , i min värld låter jag de negativa , tråkiga gå förbi mig , de är inte värda att ens lägga märke till och ta till mig av alla de goa , rara som vill mig något gott. Det ger positiv energi , medans de andra stjäl energi, kram

Madeleine Berglund sa...

Hej fröken!
Fredag, sol, ska till Hälsingland och jag slutar klockan två. Ja, livet känns faktiskt helt underbart.

Undrar om jag tycker detsamma på söndag kväll?

Nåväl, jag kan meddela att kolakakorna är precis sådär som du vill ha dom. Det är mer regel än undantag att man äter två i bara farten när man kommer hem. Ops!

Trevlig helg, njut!
Tjusgit tyg från Svenskt Tenn för övrigt. Jag skulle väldigt gärna vilja botanisera bland alla dina kuddfodral. Vilken fröjd!

Kram Madeleine

kungen o majkis sa...

Ja...ibland undrar man ju hur en del tänker. Varför de får ett plötsligt behov att klanka ner på andra. För att på något konstigt sätt försöka lyfta sig själva? Då biter de sig i svansen kan jag säga. Och rejält också.

Och till sist så tycker jag att du är himla beundransvärd som försöker kommentera inne hos alla dina läsare som kommenterar hos dig. Måste ju ta hur lång tid som helst!

Ha nu en himla go helg!

Systrarna Hjertén sa...

Fantastiskt skrivet! Håller med dig till fullo!

Hoppas du får en finfin söndag utan diss av något slag! :)

Mvh
Frida

LissenTo sa...

Kloka ord, så mycket bättre att se det fina och säga något positivt om det.

Ingen vinner på att trycka ner andra.

Ha en toppenmysig påsk helg med massor av pysselinspiration.

// Lissen