onsdag 10 september 2008

En ny soffa?

På söndag drar den här Fröken till IKEA. Och när det även kommer att ske i sällskap av ett släp så borde man ju verkligen passa på att slå till på den där soffan som man har tänkt köpa i ett par år.

Så, nu min testpanel har ni någon erfarenhet av Karlstadtygsoffor? Hur är de? Håller de sig bra? Åsikter välkomnas! Naturligtvis ska det bli vit klädsel, och eftersom den kan tvättas i 60 grader så låter det ju genomförbart.



Mental note: Kolla att soffan går in i lägenheten!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Va spännande med ny soffa. Jag har tyvärr ingen erfarenhet av dessa soffor. Har inte jättestor erfarenhet av soffor från IKEA överhuvudtaget. Fast å andra sidan har jag aldrig hört någonting negativt om dom heller! Jag hoppas att det är någon annan som kan komma med lite bra synpunkter!

Jag håller dock med om att den ska vara vit. Så snyggt och fräscht. Och går den att tvätta är det ju perfekt!

Kram
/Johanna

Ha en bra dag!

Pysselpralinen sa...

Haha, bra note där! Jag själv blev en smula nervös när bärhjälpgubbarna från ikea kom och skulle klämma in min gigantiska hörnsoffa, som minsann inte ens såg hälften så stor ut i butiken som när den närmade sig min dörr. Lyckligtvis kom den in.
Men sen gick det aldrig mer att möblera om. Tiderna och behovet förändras, de oändliga spelkvällarnas tid är förbi, det är bara att inse.
Trevlig onsdag önskas! =)

Anonym sa...

Inga erfarenheter tyvärr. men en riktigt skönhet är den. Men det borde ju funka om tyget går att tvätta.
Vaaa har du bott i "Nueva Estocholmo" va fuskigt, haha... Jodå Sällskapsresan har en del kommentarer som satt sig i minnet.

Jenny sa...

Hej! Har faktiskt själv en sån soffa och än har jag inget att klaga på. Har bara tvättat den en gång än så länge men det var inga problem. Grymt skön är den att ligga i och snygg är den.

Kram Jenny

svartataket sa...

Nä jag har ingen aning om soffor på IKEA. Hoppas du får massa svar :)

KRAAAM

Maria sa...

Lite hårdare än vad jag gillar, men annars är jag helnöjd med IKEAs soffor. Har själv en Göteborg som hängt med i många år och den är med lite nytt överdrag lika fin som ny. Kuddar och stumme är super! Tror det är samma med den du vill ha!

Pysselpralinen sa...

Jag har antagligen fått ta över ditt jobb då verkar det som. Tack tack.
Men alltså de startade väl på ny kula. Tänkte att "låt oss driva en till stackars ambitiös människa till vansinne och se hur länge hon behåller sitt vett".
Idag har jag dock äntligen gjort nåt kul och hållt en föreläsning som jag blev riktigt nöjd med. Inga katastrofer inträffade i alla fall.

Häva öl?!! När man kan gå på Panduro. Jag fattar inte..?

Men visst, smyginsamling av pysselmaterial är ju det bästa! Precis som smygshopping. Jag kände mig superhemlig när jag köpte pappröret till betonggjutning - utan att tala om vad jag skulle ha det till! Haha!

Jag tror bestämt det blir Ikea idag alltså, behovet är här och det är starkt!

J sa...

Jag har en! Den har hängt med i 8 år och håller sig fortfarande. Tycker modellen är tidlös. Och kvalitén är det inget fel på. Har tagit av klädseln och tvättat emellanåt - funkar finfint! Lycka till med inköpet! Och ja ...mäta att den kommer in är nog bra :)

Sara sa...

Hejsan
Vi har en Ektorp också tvättbar i 60 grader, jättefin och bra. Det är säkert bra kvalité, men mät den innan.
Kram Sara

Anonym sa...

Tyvärr min vän så har jag ingen erfarenhet av just den soffan...men Tomelilla från Ikea äger jag ju två stycken....o de är superba..går att köra i maskinen o är väldigt tåliga, har nog haft våra i en 6-7 år o den är inte skavd någonstans..o är såååå skön. Så jag tror visst du ska slå till på en sån fin soffa, perfekt när man kan tvätta den i maskinen...kramar

Hannis sa...

Min mamma har den soffan och hon är supernöjd!
Håller för hoppande barnbarn,katter och till och med vinspill=))

Hehe,kan ju vara bra att kolla måtten innan!

IKEA och släpkärra..
Ska bli kul att se vad som mer kommer med hem.

Anonym sa...

Hej hej! Jag har soffan, självklart i vitt ;) och jag är jättenöjd. Superlätt att tvätta överdraget, jag har gjort det flera gånger. Den enda nackdelen är att man måste dela på soffan för att tvätta armstödsöverdraget. Det orkar man inte göra. Så jag har lagt filtar där. Lycka till med ditt köp. Kram Cecilia

No.15 sa...

Hej! Har själv alltid velat ha en vit soffa men blivit helt nedröstad av resten av familjen. Men en dag...
Lycka till med köpet!

Lisas inredningsblogg sa...

Tror verkligen att en vit soffa skulle bli urtjusig hemma hos dig! :D
Ingen direkt aning, men jag ägde en vit soffa från IKEA innan och klädslen förblev vit tvätt efter tvätt så kör du på det! När ngn smutsig kommer hem till dig får du väl lägga en filt eller något.. se ännu ett köp att lägga till på listan *ler*
Sååå snygga tallrikarna är! Riktigt nice med kronorna ju!! KRAMKRAMKRAM

Levindas Värld sa...

Jasså du ska eventuellt köpa ny soffa, va roligt!!

Jag tror inte att jag någonsin kommer att göra mig av med mina 2 soffor i vardagsrummet, jag bara älskar dem! Men när jag får hus kan ju tänkas att de kanske hamnar i ett annat rum och jag köper nya till vardagsrummet nån gång :)

Jamenvisst är väl ändå vardagsrummet det rum där man är mest, iaf jag. Det kollas på tv, pysslas, läser tidningar och bara myser så det gäller att lägga krut på det rummet *fniss*

Kram

Hannis sa...

Tack för dina urgoa rader!!
Värmande och skönt att ta del av andras knep.

Nu är jag ju så nyfiken på ditt pyssel!!!

Vardagstugg sa...

inte heller någon erfarenhet av den soffan men jag tycker den var snygg och stilren! Slå till ;-)

Ha så kul på IKEA!

Annelie

Monkan sa...

Men men men, ny soffa??? Klädde du inte om din soffa (soffkuddar)? Har jag missförstått något eller...? Nej, jag har inte drömt, jag citerar "Idag var det ju dagen-efter, d v s dagen efter att jag sydde ny klädsel till mina soffdynor. Ett pillrigt och omständigt projekt, som inte direkt märks, eftersom man ju vill att de ska smälta in obemärkt." Får man byta soffa då, göra så mot sig själv? ;-)

Men om ni ska byta så verkar Karlstad bra, jättesnygg, rena fina linjer och ytterst lämplig att fylla med massa lösa egna kuddar :-) Jag har en Tomelilla och den är helt fel i den aspekten, den har mjuka fluffiga hopsjunkande (mysiga) kuddar istället för stadiga extrakuddvänliga ryggdynor. Jag har klädsel från Bemz på min soffa, det kan jag rekommendera om ni ska byta klädsel nån gång (men tveksamt om de har nåt med 60-tvätt).

Jag gillar Marabouchoklad och de flesta sorters lakrits, helst salt :-) och lakritssmaken var helt ok men chokladen smakade inte äkta Mmmm.

Jo du förstår, det fiffiga med att byta innehållet i garderoben är att det känns som att man får en helt ny garderob två gånger per år, om man bara är duktig nog och hämtar upp kläderna i tid, så man inte tänker att "oj jag har inga sommar/höstkläder, jag måste nog ut och shoppa". Jag tvekar lite om min absoluta favoritsommartopp, pastellrosa, kanske den ska få bli kvar i vintegarderoben. Men då kommer ju dess liv att förkortas avsevärt, om den ska tvättas året om.

Anonym sa...

Dottern köpte den i mörkgrått så vi har ju bara provsuttit den men den är superskön iaf. Vet en del som har vita och är supernöjda eftersom de går att tvätta i höga grader.