söndag 21 september 2008

Stök byts till ordning

Ibland har man en övertro på sin egen kapacitet. Man är full av energi och gör osannolika uppskattningar på hur lång tid en sak tar.
Detta var något som gällde igår. Efter sedvanlig tur till Återvinningen så tänkte jag att nu kan jag ägna en timme åt att städa och organisera om i mitt städskåp (modell större) och i det skåp där jag har pysselsaker. Sedan kan jag ägna mig åt det roliga pysslet!

Tillåt mig skratta!

Det tog ju hela eftermiddagen. Det var ju så mycket grejer som lagts in huller om buller och som skulle ordnas om, slängas, flyttas osv. Jag hade ju varit ordentlig och köpt rejäla och enhetliga plastlådor på IKEA, så det var en fröjd att få sätta in dem i skåpen. Men däremellan var det väldigt tråkigt städande...

Jag har kommit på och fått tips om många fina citat, och jag har åtminstone bestämt mig för två stycken.. ni får förhoppningsvis se imorgon vilka de blev!

ett grått collage:17 kommentarer:

Pysselprinsessan sa...

Hi hi! Ja, det brukar ofta bli så för mig oxå! Jag gillar ordning och reda, men jag brukar mest hålla det på ytan! Inte sälla trillar saker ut ur vårt städskåp när man öppnar det! Man får likson stå i försvarsställning när man ska städa! (En anledning att låta bli... Hi hi!)

Citat.. Hmm, jag nu verkar
du ju ha lite på lager hursom. Jag har iaf tänkt trycka "hem ljuva hem" på kökshanddukar med CO-stämplarna. Väntar bara på Pandurobeställningen! :) Sen har jag funderingar på en "..... mera" grej. Alltså typ älska mera, pyssla mera, baka mera osv. :) Utöver det så fastnade jag oxå på öltemat... Hi hi! Eller mitt favorittalessätt som svartklädd tonåring: "life´s a bitch then you die", (som jag nu bytt ut mot det lite mildare "njut medan det varar" och "kör ba'!").

Kul att du köpt julgrejor redan! Det har jag oxå gjort! Från Panduros rea! Det är ju dags att börja planera för hur julklapparna ska se ut! Hi hi!

Tygscouting i Thailand.. Tackar för förtroendet! Jag kommer absolut att ta mig an detta ärofyllda uppdrag! Hoppas att det finns intressanta tygaffärer dit vi ska! Isåfall kommer jag att komma hem med bara tyger som souvernirer! :D

Kramar

Levindas Värld sa...

Hejsan!

Ska bli roligt att se vad det är för citat du har valt ut :)

Hoppas att du får en härlig och solig söndag, här skiner solen!!

Kram

jennys hus sa...

man hinner samla på sig en hel del med tiden:-) Men det känns bra när man rensat och gjort fint.
Ska bli kul och få se vad det blir för ord:-)
Kram/jenny

Anonym sa...

Jag önskar innerligt att jag hade lite ork över för att organisera i skåp och lådor. Det är verklingen inte min starka sida, inte alls!! Men jag förstår att det blir fint.

~Livet i byn

StrandviksVillan sa...

Har faktiskt själv haft lust att ta itu med några skåp och gömmor, men den där tiden... lägger man oftast på det synliga istället för det "osynliga". Fast när man öppnar skåpdörrar och allt trillar ut blir det ju synligt, hmmmm....

Grodmamman sa...

Tråkigt att rensa, men så skönt när det är gjort!=)
Är det roliga saker så är det ju inte jobbigt att göra dem, det är ju alla måsten som tar musten ur en. Tvätt, städ mm.
Hoppas att du får tid för roliga saker idag nu!=)
Kram

Anonym sa...

Ja varför är det alltid så att man tror att allt ska gå så himla snabbt? Jag är också sån. Men iof så är det ju bättre att ha en positiv inställning än att man går in och tänker att: "usch va jobbigt detta kommer ju att ta en evighet".
Men trots att det tar sin lilla tid och är småtråkigt så är det alltid så gött när man är klar...
Hoppas att du hunnit pyssla lite också!

Anonym sa...

Hej där tjejen...
Jadu, har du oxå lätt för att hamna mitt i städet...sittandes o kolla i genom saker o ting....o så där..nä men där var ju den...o sen..osv, då taaaar det tiiiid...men visst är det skönt efteråt (som vanligt gäller det både städning o träning).
Fint grått tema, gillar ju dina textade lappar, snyggt...
O dina krukor på inlägget innan kommer bli super med blockljus i, har vita till mina blockljus fast dina var läckrare, ha en skön Söndag, kramisar

A home far away sa...

Tidsoptimist, javisst! Och sedan blir jag alltid besviken att jag spräcker "tidsbanken" att jag aldrig lär mig:-

Kram Gunilla i ett sömnigt Singapore

Helen sa...

Det brukar ta dubbelt så lång tid för mig, minst, att städa skåp och liknande. jag är hopplös på det, skulle behöva städa och röja i min pysselgarderob någon dag.

Hannis sa...

Eftersom att du är så rysligt duktig på att fixa med städning och skapa ordning i kaoset så tycker jag att du kan fixa mitt städskåp också=))
Bra idé va*garvar*

Nog är det en sån man gör ost i.
Den är så vacker så jag betalade 100:- för den!
Inte klokt med tanke på att jag gav 200:- för allt det andra..

Det är vackert med grått.
Funderar fortfarande på att måla mina korgar i grått för att få en fin kontrast.

Spännande med textandet!

Dicksonska våningen sa...

Ordning och reda - pengar på fredag! Vilket jobb! Men det måste kännas skönt efteråt.
Är Falugrönt mörk grön? Ska kolla upp detta nu. Jag hade kunnat tänka mig mörk grön men inte sambon tyvärr. Det blir något ganska ljust.
Kram Kram

Pysselpralinen sa...

Det tar ju en eeevig tid när man ska gå igenom och sortera sina prylar. Jag har insett att det är dags att samla, sortera och ordna mina pysselgrejer som är utspridda på tusen olika ställen i lägenheten. Men jag har inte riktigt vågat mig på det än. Behöver tid.

Idag har det varit en seeeg dag. Min kropp säger till mig att den inte är 20 år längre och att den föredrar att somna före tolv på lördagkvällar utan något glas vin för mycket i sig. Som tur är blev festen lyckad så nu kan jag flytta härifrån med ett kul avskedsminne. =)
Hittade en fin byrå på second hand i lördags och köpte färg i butiken bredvid så nu har jag lite att se fram emot i veckan. Det behövs för här har det varit pysseltorka alldeles för länge.
Hur går det själv, har du fått någon tid för pysslandet?

Jag har tänkt trycka lite mer på kuddar och kanske en påse. Jag hade några idéer, som ligger nedskrivna någonstans..?
Hade bla en tanke om att trycka ord på samma tema på en kudde, tex "skratta, leende, fnissa, gapskratt osv". Bara man hittar ett tema som passar kan man ju variera det i all oändlighet. Och testa sitt språksinne lite. =)
Hoppas du har en skön söndagkväll!

Villa Hemma sa...

Vaaa? Blev det inget öl-citat, det hade ju varit högklassigt :D

Väntar med spänning på bilder med rumsrena, kulturella citat :D

Mjuka sa...

Grått är flott!!! Fina bilder!! Har lagt till dig i min länklista nu, du får hojta om du inte tycker det är OK
kramkram M

Anonym sa...

Ska bli mycket spännande att se vad du valt för ord! Väntar med spänning...

Anonym sa...

Tror du inte bruden hittat en kakaburk i vångingar på kupan i västervik för bara 10 kr, o fasen vad jag blev grön av avund.
Själv hittad jag inte ett dugg.....

Vad du har jobbat på! Det var faktiskt superskönt att stänga dörren i fredag och åka i väg och slippa allt.

Kramen!!