onsdag 7 augusti 2013

Jomen det är faktiskt grå himmel och åska i luften så vad ska en stackars pysslare göra annars?

Ja, vad ska man tippa att jag ägnar mig åt såhär den sista semesterveckan?
Partyhänger på Ibiza?
Läser de stora klassikerna?
Pressar på Pite havsbad?
Rullar tummarna i soffan?

Nej, så klart har jag gripits av stora rensar- och röjarmanin (igen!) och har tömt och åter tömt skåp inne i lägenheten. Jag har skurat skafferi och kylskåp, sagt farväl till alldeles för många skålar jag aldrig använt, rensat i garderober, hittat skor jag inte visste att jag hade och insett att jag inte behöver köpa stearinljus på mycket länge. Det är inte klokt vad mycket saker jag hittar i diverse gömmor.

Och vet ni vad jag tänker göra nu? (paus för trumvirvel och vadslagning)

Jo, nu tänker jag kånka ner DAMMSUGAREN till källarförråden och djupstäda dem också (!!!) Detta alltså utan att jag ska flytta (=normal tidpunkt för dammsugning av förråd).

Herregud. Snart tar jag väl och frostar av frysen också.Okej, några saker bär jag hem från loppisar också!
Hittade denna porslinsbricka för några veckor sedan,
är det någon som vet OM det är en bricka och vem tillverkaren är?
Jag hittar varken stämplar eller etiketter.

9 kommentarer:

Cicci H sa...

Bricka eller inte - snygg är den i alla fall! Grejer du hittar finns ju inte här i södrare delen av landet

Villa Vinkelhaken sa...

Så fin! :)

Kram Jenny

Monkan sa...

Är det ens möjligt att dammsuga förrådet! Eluttag? Det här var ju märkligt, det måste vara nåt i luften. Jag kan ju inte skryta med att jag gjort såna makalösa insatser som Fröken :) men helt plötsligt idag fann jag mig i alla fall mitt i ett oplanerat rensande, röjande och organiserande.

Det började med att jag fick för mig att jag skulle installera scannern på en gammal bärbar dator, sen blev det dominoeffekten. För att få tag på installationsskivan måste jag röja undan en del saker som blockerade skåpet och slutligen kartongen där skivan fanns. En kasse med småkuddar fick krympa ihop sig i vacuumpåse och en trave kuddar som i månader ockuperat den Fula Fåtöljen fick slinka med samtidigt, ompackning av garn från hopplösa plastkassar till rejäl kasse med dragkedja och garn som låg framme helt hemlösa fick plats också, inscanning av de viktigaste sidorna i mina samlade julpysseltidningar i pärmar som stod i vägen, inscanning av diverse recept från andra pärmar, scanning av sidor i en sytidning som inte alls var inblandad i framplockandet av skivan, flytt av böcker som legat och skräpat länge och i alla fall var indirekt inblandade i skivframplockandet. Vad jag borde ha gjort? Tvätta fönstrena kanske. Men det regnade ju (och det är efterkonstruktion för jag hade inte ens en tanke på fönstrena). Jag använde i alla fall dammsugaren två gånger, när jag dragit fram alla saker och upptäckte att det fanns golv där :) och så för vacuumpåsen :)


Men duuu, det där soffbordet, hur har du kunnat hålla det hemligt för oss så länge! Urgulligt ju! Och TGR? När var det tänkt att nån skulle berätta för mig att det finns nåt sånt? Hade jag aldrig hört talas om förut. Nu måste jag ju planera in ett besök i nån butik.

Och var glad att du inte har för nära till iKEA... Jag passade ju på att gå till Stoff & Stil för ett par veckor sen när jag ju ändå skulle till IKEA för att köpa några småsaker. Så jag får väl ta och berätta en hemlis... De där småsakerna var extremt små... Batterier, och plåster. Va? Finns sånt i affärer i stan? Snacka om att jag är bra på att lura mig själv och hitta en ursäkt för att få gå till Tygaffären :) Sånt man kan göra när det finns direktbuss till IKEA från stan. Men jag skulle ju faktiskt kolla på ett överkast också, fast bara titta inte köpa. Nej, du vet inte vad du önskar dig, det är bättre med lite avstånd till Möbelvaruhuset. Så att man inte lurar sig själv att man har jätttttebra skäl för att åka Dit. För det är fult att luras.

Grodmamman sa...

Åh, vad härligt det låter!:) Här har de lovat en regndag och jag nästan hoppas på det för då blir det garderobsröj här. Först dotterns och sedan vår klädkammare och vår "lilla" garderob. Planen är att vi äntligen ska renovera klädkammaren och då måste jag röja där inne först. Ska försöka att inte vara nostalgisk utan bara spara det jag verkligen använder. Likadant i lilla garderoben.
Skulle även behöva gå igenom våra köksskåp och där gäller samma sak, inte spara saker av nostalgiskäl. Varför ska jag ha en massa saker där som jag aldrig använder?
Var ju så underbart när vi röjde och rensade förrådet/arbetsrummet jag och dottern. Njuter fortfarande varenda gång jag öppnar dörren in dit!:)
Har ingen aning om ifall det är en bricka eller ej som du visar, men den var riktigt fin som ljusbricka!:)
Kram

Anonym sa...

Härligt att få dagens skratt! Känner sååå väl igen mig både hos fröken Fräken och Monkan! Själv ska jag inhandla en glasfiberstav (så´n som stavhopparna använder) för att komma fram till andra ändan av rummet. Högarna växer, om man säger så... Men det blir säkert bra med tiden när rensningen bli klar! /SIV

Ester sa...

Haha, ja.. men det är ju lite så, att man "måste" grovstäda på semestern - för det hinner man inte en vanlig vardag! :)

Förresten, är du från Pite? :) Det måste jag ha missat totalt. Min kära mor är därifrån och Pite råkar vara mitt smultronställe på jorden.

Hanna sa...

Känner så väl igen detta. När skall man annars göra stor städningen.
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Det Vita Drömhuset sa...

Snygg bricka!

Lantmätarvillan sa...

Japp vi verkar ha spenderat vissa delar av semestern i samma anda. Jag har rensat bort så mycket att snart finns inget kvar. Så klart var jag ju tvungen att åka på loppis igår och fylla på med lite nytt. 5 st stolar, 2 träfat/träskålar, en knallgrön ljusstake och en grön liten keramikgrej. Allt för 120 kr :)