lördag 3 augusti 2013

Ramar och avstånd

Just nu.. eller snarare alla dagar, så önskar jag att jag hade närmare till Ikea. Typ sådär att man kunde cykla dit när helst man kände ett behov av lite uppmuntringstyg eller för att hänga på låset när någon nyhet släpps. Ikea 13 mil bort kräver lite planering och oftast ett annat transportmedel än cykel.

Som nu, när jag behöver ramar, och jag vill absolut ha dessa (mycket bättre än Ribba) i stl 50 x 70 till alla förnämliga affischer som jag köpt i Stockholm. För naturligtvis hade jag ju ett överskott på de i stl 30 x 40 istället...!

Men men, en äkta pysslare låter sig inte nedslås av sådana fataliteter utan tar helt enkelt och ramar in påsen som affischerna kom i! Det var ju ett så snajsigt typsnitt dessutom! Jo, nu vill jag ju hitta en avlång ram som precis passar in där under Y:et. Jättelätt verkligen, jajamen....


Klämmor är också fiffigt att sätta upp kort med! Dessa kommer från TGR - det är en affär som jag kan gå läääänge i..

15 kommentarer:

Grodmamman sa...

Önskar också att jag hade så nära till IKEA! Nu har vi dock fått ett som ligger "bara" 9 mil ifrån mot ca 13 tidigare.
Kram

Cicci H sa...

Så det är en plastpåse+ Då är väl herr Fräken glad :-)? Ja TGR är trevligt. Tur den inte finns i min stad...

Cinis sa...

Typ IKEA Älmhult, 10 min om jag cyklar normalfort! Vi planerar inte våra brsök eller strosar omkring. Åker tyvärr bara ner å "hämtar hem" det som behövs för stunden!

Cinis sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hanna sa...

Cykelavstånd till IKEA har jag inte, men ca 5 mil, så det tycker jag är hyfsat nära.
Ha en bra söndag.

susanne sa...

Plastpåse!? Jag har sagt det förut, fröken fräken ser nya användningsområden för saker och jag häpnar och applåderar. Gillar klämmorna också.

Anonym sa...

Har du ClasOlson nära? För de har bra utbud på ramar och även i storlekar som Ikea inte har.

Hannis sa...

Men jag storgillar det!

Det där med ramar,
jag hittar verkligen ingen ram till min Yoko Ono-plansch(till rimligt pris alltså). Måste skära den lite verkar det som...

MårsArt sa...

Det är kanske så att det som man har nära, har man inte förstånd att uppskatta, eller tar det för givet. Jag har IKEA 10 min bort, men är där bara 4-5 ggr om året...hmmm.
Men, du har säkert något annat bra nära dig.

Fröken Fräken sa...

Brysselkakan:
Jo, Clas Ohlson har jag här i stan, vilket är tur med tanke på mängden med sprayfärg bl a som inhandlas där. Men deras ramar är inte riktigt lika bra som Strömby som har en mycket bättre anordning på hur baksidan på ramen sitter fast så att inte motivet blir bubbligt för att det blir glapp liksom.

Min KuriÅsa Värld sa...

Sådär trodde jag också innan IKEA kom till min hemstad! Men inte fasen åker jag dit mer än ett par gånger om året ändå;)!
Kram Åsa

Jeane M. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lena sa...

Snart öppnar IKEA i Borlänge. Då får jag 10 (tio) minuter i restid när jag ska dit!! Jag väntar o längtar!!

Jonna sa...

Hej!

Tänkte höra om dina bilder från fotografiska. Vart kan man få tag på dem i den lilla storleken som du har? På hemsidan finns det bara att köpa 50x70 cm.. Jättetacksam för svar :)

Fröken Fräken sa...

Hej Jonna! Jag har köpt mina på Fotografiska, på själva museet alltså, inte i webbutiken, och det är vykort. Kortet med Delfinisk rörelse och citatet är från Moderna museet inser jag dock nu :-)