söndag 18 augusti 2013

Världens sämsta färg alla kategorier

Jag får ofta frågan om vilka färger jag använder, både för att måla med pensel och för att spraya.

Nu ska jag tala om vilken färg ni INTE ska använda!
Alcro Servalac Exklusiv (snickerifärg).


Denna färg blev jag pådyvlad via min hyresvärd när jag skulle måla om listerna i hallen. Jag har således inte betalat för den själv, vilket är tur då den kostade runt 350 kronor. Till det priset så förväntar man sig ju att den ska vara dubbelt så bra som färgerna jag annars använder. Och särskilt när säljare på färghandeln rekommenderade denna färg såsom en färg för proffs och mycket lättarbetad.

Och från en som har målat mycket i sina pysseldagar - låt mig säga HA!

  • Det enda som är dubbelt med denna är att den rinner dubbelt så mycket (minst!) som andra färger, och gärna i smyg när man lämnat det ommålade så man hittar färgrinnet först när färgen har torkat. (ja, ni ser ju hur burken ser ut)
  • Färgen måste man röra om i hela tiden för att färgpigmentet inte ska hamna i botten, och ändå täcker färgen väldigt dåligt.
  • Den ska vara halvblank, glans 45, men det ser ut som att man målat med glans 100, det man målat ser blankt och billigt ut. Således syns även penseldragen väldigt väl.
  • Den luktar som om den vore oljebaserad, och lukten sitter i länge hur man än vädrar.
  • Det tar minst 16 timmar innan man kan måla nästa varv (fast vem vill måla ett varv till med denna färg?)

Så ska ni måla, välj absolut inte denna färg!

Nu ska jag rensa i pysselskåpet som jag helt hade glömt bort att jag glömt bort så att säga.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Just den där är inte så kul... Istället borde du haft deras V-MILL halvblank Täckfärg trä
Men du fick ju inte välja...

Anonym sa...

Tack för tipset!
Jag hade problem med nordsjöfärgen för några år sedan. Den rann, precis som du säjer, efter man gått därifrån, så mina garderobsdörrar blev inte bra. Täckte dåligt gjorde den också. Hoppas att den blivit bättre, för den säljs på färgaffären som har absolut bäst service i vår stad, så jag ska nog ge den en chans snart igen, men en liten burk först.
Helle

Anonym sa...

Kan du avslöja vilken färg du gillar allra bäst till inomhussnickerier (ska måla ett skåp)? Vill verkligen inte ha den som du dissar utan en schysst, pysselvänlig, allmänt trevlig färg. :-)
//Marie

Anonym sa...

Min man svor för två veckor sen aldrig jag köpare av deras färg mer....... Blev också rekommenderad av försäljaren .juste rinner, penseldrag syns.

Det Vita Drömhuset sa...

Tänkte nästan lampan var i din smak! :)
Jag hade tur ändå, hålen på de kulorna jag köpte passade preciiiiiis, så jag slapp borra! :)
Men jag ska byta sladden från den jag köpte på Rusta till den vita textilsladden från Clas Ohlson. Den har snyggare "fäste" för glödlampan, om du hänger med på vad jag menar! :)))

Kram Åse

P.s
Den färgen har jag aldrig provat och tänker inte göra efter ditt inlägg heller! ;))))

Kram igen!

Villa Vinkelhaken sa...

Tack för tipset! ;)

susanne sa...

Du skulle kunna slå dig ihop med en annan skön bloggare och diskutera färg...Lästips: "Karin Krut" - och hon hade inte heller lyckats få någon vidare färg + roliga inlägg om du inte läst det tidigare... ;)

Kajsa sa...

Min man som är målare säger att färgen kan ha förvarats i minusgrader eller varit gammal och någon förtunning tillsatts, var burken oöppnad? Han säger vidare att det är suuperviktigt med en bra pensel (lika med dyr hm...) och att man stryker ut färgen tunt i låånga drag med heela penseln.

Måste erkänna jag är dålig på lyssna på hans råd och gör på mitt sätt, med färg från rusta och coop. Civil olydnad inom hemmets fyra väggar. ;)

Fröken Fräken sa...

Tack för tips och era erfarenheter av andra färger som inte heller varit så bra..
Färgen var ny och oäppnad, och jag använde en dyyyr pensel (som också färgaffären prackade på mig) men den här färgen var bortom all räddning. Och så var nästan lukten från den det värsta. Fortfarande en vecka efter så luktade det jättemycket!

Anonym sa...

Synd att du blev besviken / Jag tycker att det är den bästa färgen som finns , jag har ifs bara målat med den gamla färgen som var lackbaserad inte vattenbaserad , Fanns och finns ingen färg som kan ersätta den tyvärr lätt att måla med och håller år efter år men luktar som bara den under torktiden /