tisdag 17 november 2009

När som helst

Igår var en idékläckardag.
Jag beslöt att skjuta åt sidan tråkigheter som dammsugning och sorterande och fokusera på mitt nöjesliv. Och med det menar jag ju främst pysslande.

Jag satte upp tunt tyg på insidan av mina vitrindörrar till Billy, målade loppisfynd, beslöt mig för att mitt slagbord har gjort sitt som vitlaserat och nu ska målas, tillsammans med en stol - måste bara kirra mer färg! - och har funderat ut ett kommande tema till bloggen (beräknad start till helgen eftersom jag måste jobba också emellanåt, samt samla in lite material till det)

Jag har också haft storrensning bland växterna hemma. Brutalt hamande många blommor i komposten, man kommer till ett stadie då de inte går att rädda längre. Jag har gett upp att försöka ha murgrönor och Plättar i luften inomhus denna årstid. Än så länge klarar sig Hjärtan på tråd och mina olivträd bra.





Jag har väldiga problem med att kommentera hos många, något med tekniken krånglar, men jag jobbar på det!

33 kommentarer:

Vårt hem på landet sa...

Jag fick ett helt gäng med stoora murgrönor på Elmiamässan i september och jag kan tala om att de lever och mår bra allihopa :)

Men att du klarar av olivträd, det är inte dåligt!! Då gör det inget att du inte klarar av murgrönorna!!:)

Attans att du måste jobba oxå, jag hade lätt kunnat sitta fastklistrad här hela dagarna o kolla på ditt pyssel!

Vit som snö sa...

Konstigt det där, just plättar o murgrönor vill gärna bo hos mej, däremot undrar jag hur olivträdet ska klara vintern... Det rasar bara blad nu.
Vad klokt av dej att ägna dej åt nöjen, dammet ligger nog kvar till sen;-)
Kram Cilla

Huset utanför stan sa...

Ja, visst är det tråkigt när den torra elementvärmen tar död på växterna. Jag som är så dålig ändå på att hålla blommor vid liv har extra problem nu när värmen gassar i fönstrena.

Spännande med nytt tema! Det kommer jag inte missa=) Ha en fortsatt bra tisdag!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Det är bara bra att rensa lite bland blommorna ibland. Själv tog jag med mig ett par till jobbet.

Ha det fint!

Nilla Q sa...

Jag har aldrig varit bra på blommor och under denna tid på året är det katastrof... Men vad gör det, jag köper nya så fort dom gamla dör! Omväxling förnöjer ;)

Dina blommor, däremot, var ju hur fina som helst! Vackra bilder!


Kram Pernilla

Cathrin sa...

Vad skönt att det inte bara är jag! Mina murgrönor bara dör liksom plättar i luften. Trist. Håller nog på att ta livet av mina nya hjärtan på tråd också. Min man kallar mig "blomstermassmördare"... Fast jag tror att det har med det här huset att göra. I lägenheten gick det hur bra som helst.

Cathrin

Daniel sa...

Fina de e!

Bättre än ingenting som blommar!

Signe 1 sa...

Jag har just insett att jag har en ofantlig tur då både mina plättar i luften (ja det var det du såg på mitt köksbord, hihi) och olivträd verkar trivas hos mig, eftersom jag har de mest ogröna fingrarna i världen!!;-) Men din hjärtan på tråd var ju hur fin som helst, nu blev jag sugen att inhandla en sån oxå:-) Må gott!

annika sa...

Ja inte är det enkelt att få en del blommor att överleva inomhus. Jag föredrar trädgårdens blomning.
Vad har du nu hittat på för tema för bloggen? Jag är nyfiken i en strut.
Ha dé annika

Karin - Mina Rum sa...

Det känns brutalt, men ibland bara måste man rensa bland växterna. Tyvärr har jag ungefär lika svårt att rensa och slänga gamla brev, biljetter, tidningar, majblommor... Ja, listan kan göras oändlig. Kommer väl tillslut att bli tvungen att anmäla mig till "Rent hus" på tv! Kram!

Ida sa...

Blommor och blad har det tufft så här års, jag bojkottar allt som kräver fuktig jord, mina växter måste klara någon rejäl uttorkning då och då (när jag glömmer bort dem...)

Ser framemot att se ditt nya tema:)
Kram Ida

Marie - Systrarna sa...

Jag gillar ditt sätt att uttrycka dig: "jag beslöt att skjuta åt sidan tråkigheter som dammsugning och sorterande och fokusera på mitt nöjesliv. Och med det menar jag ju främst pysslande" Kunde inte sagt det bättre själv! För att hinna med både bloggande, pyssel och arbete får man vara lite strategisk - och det verkar du vara! Kul!
Köpte förresten en Pannkakor i luften (dvs stora plättar) - den syns på en bild på senaste inlägget i min blogg. Och "peppar peppar ta i trä" den lever fortfarande...
/Marie - Systrarna -

Nyanser av vitt sa...

Hej fröken F,
Mina takter. Dammet ligger ju kvar men ikväll ska jag först dammsuga ...och sen måla klart alla tomteaskar jag motivmålade igår. Ska lackas och skuggas ikväll.
Sköt om dig!

Livet på Vestergård sa...

Låter bra det där med att fokusera på nöjes = pyssellivet ;)
Jag har också urrensning bland min blommor nu och då.Något olivträd har jag inte vågat mig på ännu.
Ha en skön kväll!

Grodmamman sa...

Klart du ska fokusera på pyssellivet!:)
Här borde jag också rensa lite bland blommorna. Sonen är helt utan i sitt rum just nu, men jag vet inte vad jag vill ha där.
Hoppas att du lyckades få dit tyget i hyllan!
Kram

Jenny sa...

Hej!
Vad flitig du är:)

Du kan väl visa oss bilder på hur det blev med tyget innanför Billy vitrindörrarna här på bloggen??
Funderar på att ha det själv men har inte kommit till skott än..

Har en hjärta på tråd som konstigt nog har överlevt fast jag inte alls tagit hand om den så väl:)

Ha en trevlig kväll,

Kram Jenny

Lina sa...

Sådana däringa hjärtan vill jag också ha, helst nu på en gång.
/Lina

mo sa...

Ja det där med att måla blir som ett "gift"...det är så roligt när man ser hur fina en del saker kan bli när man har fått lite färg på dem. Jag köpte upp ett lager av sprayfärg när vi var i Ullared igår, de är gaaanska mycket billigare däruppe. Har en del planer där sådan målning ingår :)

Jo lite pyssellust har jag fått tillbaka, idag har jag fixat lite, ja flyttat runt lite grejjer o städat i tvättstugan, det är skönt när det är iordning därinne så blir det lite roligare att tvätta..

Ha en skön kväll, kram

Mitt skabbiga chica hus sa...

Hmm vad är det nu för spännande tema du har på G....

Och att du som älskar att pyssla inte gillar att baka är för mig en stor gåta....mixa ihop ett gäng ingredienser och se något helt nytt växa fram. Det är för mig pyssel på hög nivå;o) Dock är det jävligt jobbigt att ha frysen full...därför bjuder jag allt som oftast hem folk som hjälper mig äta upp allt:o)

kraaam
Mia

Norregård sa...

Oj, oj vad du är kreativ..Massor med ideer och penseln går för fullt!! Vad kul, jag vill oxå göra massor!! Men har problem med axlar och nacke...Nu börjar det dock bli bättre:o) Jag tycker ditt inlägg om reklamen var jätteintressant!
Kram Malin

sara på hedepipan sa...

Jag skulle verkligen behöva kolla över växterna här med. Skulle nog bytas en del.
Fina bilder.
kram sara

Sigrid sa...

Fram för mer pyssel och mindre måsten, själv har jag fått städmani här hemma vilket resulterade i att jag drog en vals med dammsugarn innan jag åkte till jobbet i morse. Tror dock att galenskaperna går över!

Kram
Sigrid

Britt sa...

Va fin din nya hesder är!

Håller helt med ang. reklamen, jag vill också kunna styra själv vad som ska ska skrivas. Det är ju ändå mitt sätt att få ut det som pockar på och vill ut som ska få styra...

Vackra bilder.

Kram Britt

Livet på Berget sa...

Ja herre gud så mörkt det är, känns som om man går i en dimma. Jätte trött blir jag. Kul med pyssel och nytt tema här på bloggen. Ska bli spännande att se vad det blir. Har också problem med blommorna och jag är rädda att min övervintrande chiliplanta håller på att ge upp.

Everyday living etc. sa...

Hej! Ibland är det skönt att få rensat hemma, även bland blommorna. Vad fint ditt olivträd är, mitt vill verkligen inte må riktigt bra. Det är kalt och spretigt, något bra förslag hur jag ska sköta det :)

Många fina inlägg du gjort sedan jag kikade in sist, keep up the good work!

Ha en fortsatt fin kväll!

Sari sa...

Kommande tema på bloggen... ? Låter spännande!
Ja... växterna inomhus sköter jag betydligt sämre än trädgårdens blommor och växter... Vet inte varför...
Ha det bra!
Kram Sari

Vitt för själen sa...

Låter som en toppendag!

militich sa...

Jag är inte alls bra på växter. Kan inte vad de heter och glömmer ofta bort att vattna dem, men jag tycker ju om att ha dem! Murgrönan har jag dock lyckats minnas namnet på, men jag har dessvärre inte lyckats så bra med att förlänga dess livslängd, fastän jag i stort sett bara brytt mig om den. Hur gör alla? Min står liksom på en hylla, rätt högt upp i köket, ganska långt bort från elementet, men den har ändå börjat torka. Än finns det några levande blad, men den håller på att dö! Hur gör man hjärt och lung räddning (läs rot och blad räddning) på en murgröna?

Hjärtan på tråd har jag dock aldrig haft, så ska nog försöka mig på någon sådan. Dina växter såg jätte fina ut!

Stjärnor & Champagne sa...

Du gjorde helt rätt, städ åt sidan och pysslande in...
Kram Anne

millandante sa...

Ja hjärtan på tråd verkar näst intill omöjlig att ta kål på...!
Vad spännande med tema! Hm... Anar att det inte är städtema...:):)
KRAM

Lyktor och Tyg sa...

Jag är lite dålig på att måla här hemma, blir små ryck bara. Kanske kan det bero på att jag itne har någon plats tycker jag. Och nu är det för kallt att vara i garaget.

Jag har lyckas med att ha två "plättar" i tre veckor nu utan att de har dött. Fantastiskt rekord för mig :b

kram Kristina

Hannis sa...

Kan Fröken förklara för mig hur man lägger till egna typsnitt i bloggrubriken?
Måste man göra det i photoshop också?
Så trista typsnitt att välja mellan i blogger...

lotta sa...

murgrönor klarar man genom att aldrig vattna dem...ungefär...glöm dem så klarar de sig..kraaaam