onsdag 18 november 2009

Tapprare kan ingen vara

Ja, nu tycker jag faktiskt att det börjar vara så att jag är helt enkelt tvungen att köpa fler ljusstakar och lyktor. Jomen, så är det! För vad ska jag annars kunna fota och lägga upp här på bloggen i detta mörker? Det är det enda som man kan fota lite mysigt utan krav på att allt ska vara knivskarpt.

Så, så är den bittra sanningen! Det var ju inte aaaaalls så att jag ville köpa denna fantastiskt underbara ljuslykta utan jag uppoffrade mig. Ja, det är min version av händelseförloppet och den håller jag mig till!



37 kommentarer:

Nilla Q sa...

Jag förstår precis! När jag tänker efter är det kanske så att jag måste göra precis samma sak. Det är min lediga dag idag, tror nog att jag borde ägna den åt att "uppoffra mig";)

Ha en bra dag!

Kram Pernilla

Emmas idéer sa...

Ååå den där kronorna är bara för underbara... Jag skulle kunna köpa ihjäl mig på dem.

Hoppas du får en trevlig helg. Själv åker jag till Ullared imorgon. Har ldrig vart där så det ska bli skoj.

Kramar Emma

Hem och Harmoni Marie sa...

Självklart var det så! Jag förstår precis... Så fin!

:)
Kram Marie

Loppan Lorum sa...

Ah, en sann hjälte! :)

Hannasvirrvarr sa...

Oj, den var fin! Och fina bilder har du fått till ändå :)

Alltså detta mörker! Nu är det ju inte ens ljust mitt på dagen. Jag tittar ut (på det som borde vara ljusaste förmiddagen) och det är mulet, grått och vått. Varför går inte vi människor i vinteride liksom?

Trevlig onsdag i alla fall :)

Jenny sa...

Hej Fröken!

Tack för uppoffringen;)
Underbar lykta som väcker habegär!!

Ha en bra dag,

kram Jenny

Madeleine Berglund sa...

Mysig och snygg på samma gång ljuslykta. Några ståtliga kottar också. =)

Spotlights har jag inget emot eftersom det ger en prima belysning. Jag köpte det för två veckor sedan och satte upp i vår ena hall. Toppen blev det!!!

Du pysslar och står i, härligt!!!! Själv tänkte jag städa ikväll, hur kul låter det egentligen?
Nåväl, sånt är livet!
Kram Madeleine

Lantliga drömmar sa...

Vilken tur att du fyndade så vi kunde få se lite härliga bilder! Nilla

Lina sa...

Jätte, jätte, jättefin. Förstår att du slog till.
/Lina

S o F sa...

Instämmer med övriga kommenterare.

Förstår dig, de är nåt alldeles extra!

Ha det gott!

Nyanser av vitt sa...

Ja den ropade väl på dig...det händer ofta mig också. Som du säger - man får offra sig lite.
Roligt inlägg och ursnygg lykta
A

Li.W sa...

Hej!
Jag har hittat hit till din blogg och jag måste få säga att den är ju helt underbar! Så inspirerande! Förstår precis vad du menar med ljuslyktan. Brukar själv intala mig sånt.... :)
Kram Linda

Cathrin sa...

Vilken bortförklaring som helst duger för att få in en sådan ljuslykta i hemmet. Vill också ha, men hittils kunnat motstå. Går nog inte längre...:)

Cathrin

Signe 1 sa...

Näe precis, det var nån som tvingade dig till detta inköp, förstår precis vad du menar, så brukar det vara för mig oxå...på riktigt;-) Men vilken tur att den var så fiiin då!!:-) Ha en fin dag!

hagagården sa...

Underbara bilder!!!
kram
ninni

fröken knopp sa...

ohh...den lyktan e ljuvlig!! har tittat på den länge..hm..

klart att du va tvungen o köpa den!! det förstår jag..vad skulle du annars fotat idag?? hihi...

kramar elin

hemmahosagge sa...

Förstår dig precis :), ljuvlig är den lyktan, njut över ett bra köp. Agnetha.

Pysselpralinen sa...

Tur att det finns någon här i världen som kan offra sig!

Ljus är bra att skaffa sig. Just nu är hela världen mörk och grå. Här har regnet öst ner hela dagen och himlen har inte ens närmat sig ljusgrått. Men IKEA har ju rätt så bra lampor och vi hänger upp en ny i veckan känns det som.

Har också funderat på att sätta ett tyg i dörrarna på en av mina lägre Billyhyllor men har inte hittat det rätta tyget, eller kanske snarare inte riktigt vetat vad det är jag letar efter. Kanske får jag inspiration nog av dig att ta tag i det nu.
Fast först ska jag måla lite hyllor så att vi kan hiva upp våra skor i luften. Hundra miljoner dojor på hallgolvet gör ingen glad. Puh!

Vem är jag.. sa...

Hej hej!

håller med fullständig det är en bra orsak varför man måste köpa en lykta :-), idag var jag och fönstershoppat och lyckades hålla plånboken i fickan, för min sambo blir tokig på mig med all dessa ljus

Kram lisa

Livet på Vestergård sa...

Så fint! Ja vad gör man inte för bloggen :)
Ha en skön kväll!

Pysselprinsessan sa...

Mmmm, så fin! Helt rätt resonerat!! ;D

En extravaganzablombutik som jag missade! Det var ju trist! Ett skäl att åka tillbaka alltså! :) Det är härligt med bra resonemang så här på onsdagskvällen! :)

Ang inlägget om reklam så tycker jag bäst om personliga bloggar, med egna bilder och inga pressbilder. Men det är ju individuellt vad man tycker. Jag bläddrar ju även förbi de flesta köptipssidorna i inredningstidningarna av samma anledning: jag tycker att själen saknas när bara prodikter presenteras. Jag vill se riktiga hem och saker i deras rätta miljö. Men samtidigt kan det vara bra inspiration med köptips och stylade press/katalogbilder. Ett svårt ämne, men jag har ju själv valt att bara ha mina egna bilder (i stor sett). Men reklam har jag. Dels blogg.ses automatiska reklam. Och självald reklam från Tailsweep av den anledningen att om jag får några intäkter så ska jag skänka dem till välgörande ändamål. Nu har jag inte fått någon utbetalning än (jag har alltså inte ens tjänat 1500 på ett år när jag tänker efter!!) så därför har jag heller inte skrivit detta på bloggen! Om jag tjänar några pengar till välgörenhet så ska jag skriva det dock! :)

Däremot är jag helt emot produktplacering och bloggande om saker som man fått gratis utan att det anges. Det som är så vanligt i modebloggarbranchen verkar smyga sig in i inredningsbloggarna oxå, Det tycker jag är synd!

Kramar

Karin - Mina Rum sa...

Stackars dig som blev tvungen att köpa ljuslyktor;)! Det är verligen jobbigt att omge sig med så fina saker. En riktig plåga! Hihi. Kram...

Sari sa...

Sååå sööööt!!
Och vilken uppoffring du gjorde!!
Helt rätt!

Kram Sari

Jo sa...

A woman's gotta do, what a woman's gotta do. And you did well! :D

Och snygg var den också!

Trikåsömnad verkar ganska tricky, men det fanns många tips i den fina boken, så jag ska nog bli haj på det efter lite tråcklande ;) Just nu har jag dock beslutsångest och vet inte VAD jag ska börja med att sy..? En liten tröja? Ett par byxor? En klänning? Eller rent av en tunika till mig själv?
Svåra val!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Det är verkligen fint av dig att offra dig så för bloggen. Dra din del av lasset och allt sånt. Använder samma taktik... :-)

Hur som helst...underbar ljusstake. Har stått och fingrat på sådana alltför många gånger utan att det blivit något köp. Får bättra mig...

Ha det fint!

Norregård sa...

Hej, håller med, tänk att man ständigt måste offra sig....Det har stormat och regnat hela kvällen här i småland..Visst behöver vi mycket ljus nu i rusket!
Kram Malin

Rosenvit sa...

Visst måste man ju uppoffra sig ibland...
Ljuslyktan är helsöt och nu kan man ju inte få för mycket av ljus här och där.

Ha det härligt
Anna

Stjärnor & Champagne sa...

Urrkkkk, dom är så fiiina men lite dyra.Skulle vilja ha flera stycken. Det gjorde du rätt i.

Kram Anne

Livet på Berget sa...

Oj då stackars dig som fick offra dig, hihi:). Underbar krona!
Må gott!
Kram
/Sara

annika sa...

Men vilken tur att du är så omtänksam om oss så du köper en så fin ljuslykta*ler* för att glädja oss. Det tackar jag för. Jo men nu har vi gjort det värsta för snart kommer alla adventsljusen och sen, snart, är det vår. Stå ut! Du klarar det!
Kram annika

sara på hedepipan sa...

Vilken uppoffring, helt underbar.
kram sara

Hannis sa...

Hehe, vi lider av samma typ av uppoffringsproblematik!
Underbart!
Jag hade inte tvekat en sekund när det gäller lyktan.

Var på Granit och skulle köpa Hyacintprylarna...
Dom är slut!!
Och enligt butiken är dom slut även i Stockholm.
Det kan man kalla otur.

rustik charm sa...

Å dom där är ju så himla fina:)Snällt att du offrade dig för oss, hihi:)

Ha en bra dag.
Kram Kristina

Nyanser av vitt sa...

Hm...jag har ofta funderat över vissa bloggares helt otroliga utlottningsvinster. Har tänkt att oj vad de kostar på...nu vet jag. Tack

Josefine sa...

Vilken fin blogg du har med mycket inspiration!

/Josefine- At home

Kristin sa...

Hej du! Kronan/ljusstaken är så vacker... beundrar dem men äger ingen!

Kul att du också gillar det där hemmet jag visade på min blogg. Fast jag tror inte att det är så himla lågt i tak egentligen, det är nog inte värre än ett vanligt gammalt torp/hus. Vi har bara 220 cm i takhöjd i vårt torp och jag tycker inte det är så lågt... hihi... är väl en vanesak! (Men å andra sidan är jag uppvuxen i ett gammalt hus med sådana där takbjälkar, så jag är väl indoktrinerad sedan barnsben!)

Ser att du norpat kottar ute du med. Jag har också det framme nu. Lite yttepyttestämning av jul gör november mer uthärdligt. Nu är det så svart och blött så jag nästan döööööööör. Jag är ingen snöälskare men jag nästan längtar efter lite snö så det blir ljusare ute. Nu känns det som om man bor i en säck!

Ha en bra weekend!

Kram Kristin

mo sa...

Haha, vad du är snäll som offrar dig så för bloggen ;)...Riktigt söt lykta o visst blir mörkret mer uthärdligt med levande ljus omkring sig. Nästa vecka blir det ju ännu mer mys då julbelysningen kommer upp....love it.

Jodu, kan du stå ut med trängsel så är Ullared något för dig...nu är det ju inte alltid såååå mycket folk, men mycket folk är det ju i stort sett alltid. Men de har faktiskt mycket fint, snygga lampfötter som jag tror du hade gillat, så jag tycker du får hyra en stuga där o shoppa loss lite...

Ha en skön kväll, kramar