tisdag 24 januari 2012

Och utanför flyger hela livet förbi

Ja, ni vet ju hur det är.
Fullt upp hela dagarna med att bränna armen på spisen, ramla av cykeln, fynda loppisgrejer, ligga på soffan istället för att förfina sagda loppisfynd samt kolla på "Den tredje mannen". Rätt ofta måste man vara på jobbet också, tänka sig!
Och nätterna är aldrig tillräckligt långa ens för all den sömn man vill hinna med så där kan man inte klämma in något bloggande.

Men här kommer nu bildbevis på den svarta sängkappa som jag sytt. Det finns både för- och nackdelar med den.

Plus:
Den döljer elegant de grejer som man har under sängen.

Minus:
Allt damm syns på det svarta tyget. Hur mikroskopiskt dammet än är.
Och, är svart verkligen en färg man vill ha nu när man bara längtar efter ljusare tider?


Sängskåp, klämspot och överkast (filten Ofelia) från Ikea.
Hängande stjärnljuslykta från Rusta.
Svart kudde Hemtex, övrigt loppisfyndat eller hemsytt.
Har ni en blogg vars kommentatorsfunktion inte är ett pop up-fönster så är det tydligen omöjligt för mig att kommentera hos er - har sett att det är fler som har detta tekniska problem...

19 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Men oj så snyggt! Svart går bra ännu ett tag tycker jag.
Kram Kicki

annashusidingtuna sa...

Hej!
Oj då! Inte kul att göra sig illa så där....men du man KAN inte köpa för mycket ljus enligt mig i alla fall. Jag tycker absolut att du kan skriva hur många blockljus du har köpt för jag har sääääkert fler här hemma ändå, tänk på mig när du köper ljus och ta några till för det gör då alltid jag.
Kram Anna

Maria sa...

Så snyggt men jag kan tänka mig att det kanske inte är så praktiskt. Ang kommentarer så har jag inte stött på några problem och hos mig verkar det funka. Någon skrev att jag hade pop up fönster och det var bra...??? Men varför jag har det vet jag ej. Har inte ändrat något...hum inte så bra på det där.
Och ha nu en bra dag från Maria ♥

Systrarna Hjertén sa...

Det är internet explorer som har problem, själv snvänder jag firefox, men har sett att flera löst problemet genom att byta till google chrome. Snyggt sovrum!

Moa Martinelle sa...

Oj så snyggt! Glöm dammet för en stund och njut av ditt vackra sovrum. Det är en alldeles lagom mix av mörkt och ljust, helt rätt om jag får tycka till. VAR har du köpt det härliga överkastet?

Cykla försiktigt och ha en finfin dag hälsar Moa

Brimserier sa...

Väldigt snyggt med svart,ett ljust tyg är väl känsligare ,skit i dammet,hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete.
Sååå snyggt sovrummet är.Jag hoppas du inte bränner dig igen,Men om....
AloeVera gel är bra att ha hemma.
Mirjam

Suz sa...

Trist när man inte kan kommentera där man vill ... om man har ändrat till det där med svarsmöjlighet i kommentarsfältet kan man tydligen inte ha pop-up. Jag gjorde det, men har i regel inte så många som kommenterar ;) så jag har inte märkt någon skillnad och ingen har mailat mig om det. Men å andra sidan har jag nu inte några problem att kommentera hos dem jag följer, vilket jag haft tidigare - konstigt!
Snyggt sovrum ni har, tycker det blev väldigt bra med det svarta men förstår precis vad du menar för vår tonårsdotter har ett väldigt mörkt grått!
Ha det gott! Kram Suz

Dagar hos mig sa...

Snyggt! Och stjärnljuslyktan från Rusta var väldigt fin:)

Hem och Harmoni Marie sa...

Det var himla snyggt även om svart kanske inte är det mest praktiska. Men som sagt himla snyggt...
Var det svårt att sy sängkappan? Något som en amatör kan klara, typ jag?

Ha en fin vecka!

LyckligaPraliner sa...

Svart är ju otacksamt på det viset. Men snyggt sovrum! Fast hos oss tycker jag att det är damm överallt. Inte alls bra att ramla av cykeln. Det är dumheter. Själv höll jag på att slå ihjäl mig i trappen idag. Också dumheter.

Ann-Louise

Lantmätarvillan sa...

Jättefint i sovrummet! Jo det där med svart och djur går mindre bra ihop, men jag vägrar ändå överge det svarta (till makens förtret) ;)

Jo det har ju varit krångel med bloggen och kommentarsfältet, men jag har inte undersökt det vidare (måste ju pyssla). Bra tips!

Domus Dulcis Domus sa...

Det var riktigt snyggt, gillar sängskåpen då har också.
Ser att du ställt sängen framför ett fönster, detta gjorde jag också ett tag men blev riktigt nedröstad av alla så jag själv till slut möblerade om, dumt ja jag vet.

Alltid kul att titta in hos dig även om det inte blir så ofta längre.

Ljuset börjar komma lite mer här i alla fall hoppas du snart märker av det också ;)

millandante sa...

Om du så ska damsuga den där sängkappan två gånger om dagen och skippa sömn och bloggande och äta och ja kanske t.o.m. jobba så ska du BEHÅLLA den svarta!!!! Attans så snyggt!!! Hela ditt sovrum är helt underbart och jag vill bara kopiera rakt av och gå och lägga mig! Sov gott!!
(själv sover jag och maken i sonens gamla rum, vi bytte i somras och har fortfarande vinröda och svarta väggar... INTE min melodi)

Tina sa...

Håller med Milla, ibland så får man göra uppoffringar hemma..men det är det ju kanske inte värt. Men snyggt är det i sovrummet!

Kramen

Madeleine Berglund sa...

Härligt med förändring! :)
Det där med att damm syns, jo tack, jag har märkt det på vårt svartmålade golv. Men äsch då, jag bara älskar golvet ändå. Tjohej! =D

Kram Madeleine

Jannike sa...

Hej!
Undrara vad sängborden/skåpen heter från ikea. Mycket fint sovrum

Mrs NoGood sa...

Vilken jätte trevlig blogg du har. Kul att jag hamnade här.....hit kommer jag snart igen.

Kram Mrs NoGood

Hannis sa...

Jag gillar den svarta sängkappan!
Och du kan ju alltid byta när vi närmar oss våren.

Det är just nu jag skulle vilja ha flera timmar på dygnet. Ljusa sådana helst.
Jag hinner ingenting känns det som.

veronica sa...

åh vilket fint sovrum. jag vill också göra om i sovrummet. funderar på att måla om sängstommen från ljusbrunt till antingen mörkbrunt eller vitt. och sy en sängkappa måste jag prova mej på...är det svårt???