måndag 5 augusti 2013

Som om jag skulle gå på den enkla!

Idag märktes det minsann att många börjat jobba igen. Även på min lugna gata i stan var det mer trafik, asfaltsläggare drog igång med en helvetesmaskin, det smällde i garageportar, ordinarie brevbärare är i tjänst och posten dyker upp till middagen istället.

Sådan tur då att undertecknad fortfarande har semester.
Sådan otur att undertecknad fått ånej-snart-börjar-jobbet-igen-och-ett-tu-tre-är-sommaren-slut-ångest.

Jamen, säger ni projektstartare out there, det är ju härligt att dra igång en nystart på jobbet och planera spännande saker! Nänänä, den gubben gick inte, det är ju mycket härligare att göra precis som man vill, dra sig till klockan elva, hänga på loppis och speja på igelkottar i kvällsskymningen.

Jamen, säger ni höstlovers out there, det är ju så myyyyyyyysigt att krypa upp i soffan under en filt och myyyyyyyyyyyysa! Nänänä, försök inte dra den valsen för mig. Krypa upp i soffan blir man ju TVUNGEN att göra sådär 275 dagar om året för att det är mörkt, regnigt, kallt och på annat sätt eländigt. Det är inget att se fram emot juh!

Så nu tänker jag minsann pyssla på ren trots. Kanske t.o.m går ut och sprayar fastän det blåser friskt, bara för att visa att Fröken Fräken stoppar man inte i första taget!


Jag kom ju på att jag inte visat mitt nya soffbord!
Och med "nytt" menar jag alltså det bord som jag köpte i november förra året....

Här ser ni ju också vad rambristen lett till. Gapande tomt på väggen!

9 kommentarer:

Grodmamman sa...

Jag började jobba idag och just nu känner jag inte alls för att jobba hela långa hösten. Kommer få en kollega som jag har väldigt svårt för och det känns inte helkul. Hade hellre haft semester ett par veckor till!:)
Hur gick det med spraymålningen?
Kram

Cicci H sa...

SÅ snyggt bord! Var hittar man såna?

Mirre Syr sa...

Ja, jobbet kunde lika gärna va om det inte vore för det där som kommer i slutet av månaden.. ;)

Linda - Egensinnigt sa...

Hittade precis till din blogg och undrar hur jag kunnat missa den så länge? Blev genast en ny favorit! :)
Gillar dina härliga bilder och din underbara fröken-ton i dina inlägg.

Och nej, sommaren är inte slut - det är massor med helger kvar med sommarvärme om inte annat!

Nyanser av vitt sa...

Jag har också en vecka kvar men jag gillar ju hösten :O)
Snyggt bord fröken

Anonym sa...

Ja fy för att semestern snart är slut och snart är det höst och vinter buhuu...

Du som pysslat på med det mesta kanske har nåt förslag till lösning på mitt lilla inredningsproblem. Jag har en vinyltapet som ser exakt ut som bred träpanel, ursnygg MEN den går liite åt det rosa hållet och jag vill ha den vit, eller åtminstone mindre rosa.
Har funderat mej gråhårig men kommer inte på nåt bra. Lasera med utspädd tunn vit lasyr... tanken är god men det fäster nog inte misstänker jag!? Kanske måla halva väggen vit så det ser ut som halvpanel, eller en mönstrad tapet till "halvpanelen" men vad för färger passar till det rosaaktiga? Gaahhh!!!

Du har bra smak och är så duktig så kanske du har nåt förslag till lilla mej? :)

Fröken Fräken sa...

Hej Anonym!

Tyvärr tror jag inte att det går att måla på tapeten som du har tänkt dig. Gissar att om det är en tapet som är av vinyl så är ytan liksom lite plastig och då kommer vattenbaserad färg bara att stötas bort. Misstänker att det bara kommer att se ut som att du har målat lite på tapeten, färgen kommer inte att smälta in i mönstret... Att lasera är hur som helst, även på vanligt trä, svårt att få till snyggt utan att det blir flammigt.

Man kanske skulle kunna sätta upp en list 2/3 upp på väggen och måla den i samma färg som väggen ovanför, men jag är lite sketisk till det också, det kan nog framhäva än mer att det enbart är tapet och inte riktig panel.

Kanske istället satsa på inredningen runtomkring? Göra den åt det industriella hållet, med grålaserat trä, metallhyllor, betong etc?

Anonym sa...

Lilla anonyma jag här igen. :)
Tusen tack för dina tips. Jag hade helt fastnat i det ljusa nordiska tänket med blonda träslag, naturliga inslag och vitt vitt vitt med en dutt svart. Har inte haft en tanke åt industrihållet som jag ju faktiskt tycker är väldigt snyggt.

Men nu har jag massor av ideer med grått, betong, metall, zink... och vitt och en gnutta svart. Tack igen, du räddade mej! :))

millandante sa...

UNDERBART att kika in hos dig igen, mötas av din kreativitet och dina ord, så som bara du kan uttrycka dig! Härligt, nu ska jag läsa ikapp och se allt du haft för dig:)


Kram kram
Milla