fredag 11 januari 2008

Kaos del två


Här är min nya inspiration, fotograferad från Allt i hemmet (gammalt nummer) Visserligen handlar det om julpynt, men jag tycker det känns mer vårigt, med en kombination av vitt, mera vitt, svart och vackert grönt. Kanske jag kan få till sovrummet med inspiration från detta?

Snickaren dök upp en dag försenad. Jag som hade sovmorgon väcktes yrvaket av uppfordrande ringsignaler och fick studsa upp i förvirring.
Nu har jag stora hål, i omkrets, ej i djup, i mina stackars sovrumsväggar där det lösa murbruket knackats bort. Det byggs upp ramar av reglar och så ska det på skivor. Det ser hemskt ut! Snickaren påstår att det blir bra, men jag är skeptisk.

Jag försökte även deala till mig nya vita socklar, men då såg snickaren ut som om jag föreslog att skulle fylla rummet med vatten. Socklar SKA vara i mörkbetsat trä tydligen. Varför tycker alla snickare så? Om jag har ljusgråa golv och vita tapeter så ser det ju ganska så konstigt ut med mörkbruna socklar?!

Sedan har det kört ihop sig med tapetvalet. Den tapet jag vill ha merför merkostnader för mig. Jag vill inte betala. Suck. Jag skulle tydligen ha haft allt som det var....

8 kommentarer:

MO sa...

Jaså det var mycket fint i Allt i hemmets senaste nummer? Vitt är alltid fräscht. Vad jobbigt det är att ha hantverkare hemma, men hoppas det blir bra. Skulle det vara så omöjligt att få vita socklar, märkligt, kram

Fröken Fräken sa...

Nej, det är från ett äldre nummer, nr 12/2005 faktiskt! Jag har gillat det länge, men inte hittat något tyg i denna stil förrän nu.
Ja, tydligen skyr alla hantverkare som jag kommer i kontakt med vita socklar! Vad är det med dem? Skandal! Fröken Fräken slår näven i bordet!

Linda P sa...

Nej,nej, nej!! Klart du ska ha vita socklar. Det bestämmer väl inte hantverkaren??? Stå på dig för sjutton!! Du måste :) Kan du inte prata med din hyresvärd? Du kommer att ångra dig annars. Vi hade massor av sådana val när vi renoverade och bl a "lurade" hantverkarna oss att vissa grejor inte gick att göra som vi sedan upptäckte att det gjorde det visst. De var bara ovilliga att jobba. Nu retar jag mig på att vi kunde fått ett superfint modernt handfat, men "bara" har ett vanligt pga en hantverkare. Det är bara ett exempel. Grr...

Tapeterna: ja, fundera på om du ska bo kvar ett tag och om det isf är lönt att lägga en slant för att få det riktigt fint.

Ja, iaf ha en skön fredag!!

Linda P sa...

Varm känsla av gult och terracotta, nja... jag tänker mer på en annan känsla ;)

Ann-Catrin / finthemma sa...

Nej men snälla inga mörkbruna socklar.. det är ju 70-tal.
kontig hantverkare.. nej vitt ska det vara.
Lycka till nu..och hoppas det ordnar upp sig med tapetval..
kramar A-C

Johi sa...

Tur tur att jag lever med en snickare som fixar vita socklar till mig. ;-)

Jes/Vita villa vila sa...

Vad roligt att snubbla in på en ny jättefin blogg :) Hit kommer jag gärna igen!

Kram Jes

Fröken Fräken sa...

Tack för ert stöd angående socklarna! Tyvärr fick jag inte samma respons från hyresvärden, blä! Turligt nog hittade jag en annan tapet, vit, som fick godkänt så nu bara väntar jag på att få upp den på väggarna! :-)

Johi: snickaren i den här familjen är nog jag...

Jes: Tack för besöket, välkommen igen!!