onsdag 12 mars 2008

Det är väl inte så farligt?


"Hej, jag heter fröken Fräken och jag missbrukar tyger"
"Hej fröken Fräken!"

Jodetärsåatt, jag gillar tyger, alldeles väldigt mycket! Jag gillar hur tyger doftar, att stryka handen över ett tyg och känna strukturen, att se häftiga mönster och färger kombineras, att titta på tyger och planera vad man kan göra med dem.. och så vidare.
Sådärja, nu har jag erkänt. Och ni var ju några som ville se lite foton...

Och detta är bara en liten del av min samling, de tyger som jag gillar bäst. De är hyfsat ordentligt sorterade efter färg och för mig blir de ett konstverk även medan de "ligger till sig".

10 kommentarer:

Livet i byn sa...

Hej Fröken fräken ;0)

Här fanns minsann resurser då det gäller tyger ser jag. Jag som inte ens kan sy...mycket fint verkade det finnas i högen.

~Livet i byn

Johi sa...

Oj, vilken massa fina tyger! Men vad ska det månne bliva av alla meter tyg? Jag kan tänka mig en hel del om du får över *ler*

MO sa...

Oj, du kanske borde gå med i AT, anonyma tygmissbrukare...hihi. Det var väldigt många fina tyger du har, o sorterat dem bra har du med. Kyckling är en favorit hos mig, kramar

Nilla sa...

Vilken härlig samling! :-)

Monkan sa...

"Hej jag heter Monkan, jag köper tyger fast jag inte har planer på att sy just precis då, men kanske senare... Och ska jag sy så köper jag alltid lite extra så att de ska bli över...".

Ok jag är nog i B-divisionen jämfört med dig för jag har ju lyckats ge bort tyger, utan att må dåligt, till mamma som sen sytt gardiner som jag kan titta på när jag är där, tack mamma :-)

Solis sa...

Härlig samling! Det ser ut som att du har ett bra skåp att ha tygerna i oxå. Det saknar jag. Jag köper alltid lite extra tyg när jag ska ha något och då får man ju en massa tygbitar över. Tyvärr har jag inte så bra ordning på mina som du *avis* :)

sannaslillavrå sa...

Hej jag heter Sanna och jag är en tyg-olist....

Vågar knappt tala om hur mycket tyger jag har hemma och än mindre visa dem på bild :-)

Kramelikram

Alla bäckar små sa...

Ja med! Missbrukare av tyget alltså, min sambo suckar tungt varje gång och undrar var jag ska ha det....:-) Sådär ja, nu vart det sagt, erkänt! Amen

Jo sa...

Oj, vad kul att se att det finns fler som är tygmissbrukare! Det fanns ett sådant där skämt-fax som gick runt på den tiden det inte fanns mail (eller nåt sånt) och det handlade om 10 skäl till varför det är okej att vara tygmissbrukare. Jag hittar det inte (någons mamma hade det så jag kopierade det då), men en av punkterna har fastnat: Det isolerar bra. Så man kan med gott samvete trava tyger längs väggarna! Jag brukar benhårt hävda detta när sambon sneglar på mina otaliga högar. :) Flest antal meter tyg när han/hon dör vinner! ;)

Pysselprinsessan sa...

Hej!
Jag hittade just hit. Vilken härlig blogg. Jag kommer absolut tillbaka!
Å vad jag känner igen mig om tygerna!! Är du en 2 eller 3 meterstoka? Haha! Skämt åsido... Själv måste jag köpa minst två meter av alla vackra tyg! (Jag menar, tänk om man köper 1,5 meter och så räcker inte det till vad man nu tar sig för!) Är det på IKEA eller på rea brukar jag mer närma mig 3,5-metersinköp! ;D
Kram