måndag 17 mars 2008

En ny bricka?Och har man ytterligare lite tid över så kan man måla en bricka! I torsdags tog jag en sväng förbi Kupan och hittade en bricka i mässing, såg handslagen ut och som något som kan ha inköpts i Turkiet typ. Jag gillade verkligen mönstret, men mässing.. neeej. Men jag tänkte att man säkert kan måla den lite slarvigt vit, "gnida" in färgen om så vore. Och det funkade. Så nu har jag en ny ljusbricka. Precis vad jag behövde. Eller något sådant...

6 kommentarer:

Solis sa...

Det blev ju väldans bra! Vit färg löser det mesta :) Kul med gamla saker som får nytt liv!

Eftersom ditt tygskåp är lackat bör du ju slipa innan du målar, men jag tror inte du behöver ta i så värst. Bara man får bort den glatta ytan så brukar det funka bra att måla sen.

Inredningsgalen sa...

Gillar fotot, jätte snyggt fotat!
Smart ide, trodde inte att det gick att måla på brickor. Vägg färg eller träfärg????

Fröken Fräken sa...

Jag har målat med Hobbyfärg från Herdins. Den verkar fästa på det mesta! Klart, den lär väl inte hålla om man ska diska brickan, men det räknar jag inte direkt med att behöva göra. Jag brukar testa mig fram, det mesta går att måla med lite pill. Men man ska ju inte ge sig på att måla om ett teakbord eller intarsiaskåp!

Monkan sa...

Man kan väl inte få för mycket varken av ljusbrickor eller kuddar ;-)

Aha, så du har inte tygsamlande som Yrke då alltså. Färdigt material, säger du, kanske det är förklaringen att tidningen ser så skum ut? (I mina amatörögon). Vissa sidor som nån sorts byggkatalog och massa sidor som man först tror är annonser. Och så grått på nåt sätt. Men sen rätt som det är, nåt "normalt" och glättigt.

Dina underbara tygtravar, du har väl kort på dem i plånboken?! :-)

Livet i byn sa...

Tänka sig vad man behöver mycket ;0) Men det blev riktigt snyggt med lite måla.

~Livet i byn

HÄRLIGA SAKER sa...

Hej!! Vilket jätte fin kort.
Jag gillar bokstaven.
Brickan blev ursnygg.
Må gott.