onsdag 26 mars 2008

Påsken över...

Sådär, då var man tillbaka efter påskledighet och en ny jobbintervju. Det har förhoppningsvis inte hunnit växa för mycket mossa på mig!

Större delen av påsken har jag målat! Jag har målat mitt soffbord vitt, och eftersom det var så mycket färg över (som dessutom var DYR!) så beslöt jag mig för att måla om mina lister och dörrfoder, eftersom de har börjat se rätt skamfilade ut. Medan de torkade tog jag och linoljebetsade undersidan av mitt slagbord. Ska det verkligen vara nödvändigt, kan då vän av ordning fråga sig? Jo, för jag störde mig på att man såg den obehandlade undersidan då man hade någon av bordskivorna nedfällda. Att ingen annan lade märke till detta är en bisak. Nu ser det ju mycket snyggare ut!
Den påskigt gula duken åkte bort redan efter två dagar. Då hade jag fått nog av gult... Istället för fjädrar i björkriset blev det zinklöv och hjärtan i ståltråd och pärlor.

Mitt stora projekt var ju annars att linoljebetsa mitt linneskåp. Men se det gick inte alls! När jag försökte stryka på färgen på ovansidan bildades små klumpar direkt, och allt blev grynigt. Förmodligen så måste betsen ha reagerat mot den tidigare färgen som skåpet varit målat i, trots att allt nu är borttaget. Jag vet inte om jag törs måla skåpet heller, det kanske reagerar på samma sätt då? Betsen gick i alla fall att torka bort, men jag känner mig snopen!!

7 kommentarer:

Livet i byn sa...

Jag har också lampan knubbig i två storlekar. Även 15 W lyser starkt, men det är mildare sken i den stora knubbig än i den lilla.

Vad duktig du varit som målat, fint blev det!

~Livet i byn

Inredningsgalen sa...

Ser att solen strålar in i ditt kök! Gillar köket ditt, enkelt och stilrent.

Fröken Fräken sa...

Livet i byn: I ärlighetens namn är jag inte riktigt klar, karmen in till köket behöver tas ett varv till..

Inredningsgalen: Jag älskar när man får se solen stråla in i köket igen, äntligen får man se solkatter och skuggor igen. Snart kanske det är vår ändå.

MO sa...

Det låter som du fått samma målarfnatt som jag...Visst är det fräscht när man målat om det vita, det blir lite skavt o fult lätt. Idag har jag målat med griffelfärg för första gången...ska bli kul o se hur det blir. De svart/vita kuddarna har jag sytt av ett tyg som jag köpt på ikea...kram

Monkan sa...

Oj vad du har jobbat på, men vilken otur med skåpet. Kanske nån i färgaffärn kan hjälpa till med lite tips?

Tack för idéerna om det gröna, jo jag hade tänkt att göra det "försiktigt", t.ex försöka hitta gardintyg som är grönt/natur-mönstrat (löv t.ex) och så ett tavelprojekt, som jag också gärna vill ha lite råd/beslutshjälp om :-)

MO sa...

Jo tyget finns på ikea nu...de o andra snygga tyger. Samma tyg fanns med orange mönster fast då var mönstret mindre....klart du ska ta en sväng dit, kram

Linda P sa...

Vad flitig du varit!! Två kladdkakor- det var inte illa.

Är det den lampan som syns på bilden som du sprayat? Fräck som tusan är den.

Klart du skulle betsa undersidan. Det hade jag också gjort för att slippa störa mig (ordningssinne kallas det). You go girl! :)

Själv sitter jag o väntar på att killen som skulle kommit idag och kaklat hos oss i köket, ska friskna till från sin förkylning. Jag kände på mig att det inte skulle bli dagen D idag. *gråter och stampar med foten i marken, otålig som få*