onsdag 10 juli 2013

Passa på att fynda!

Här kommer ett tips på vad man kan hålla utkik efter på diverse loppisar om man behöver lite nya ljuslyktor. Och är det så att man inte precis behöver, men vill ha ändå, så går det bra också för detta går att fynda för småslantar.

Jag talar om glaskupor från lampor. Sladdar och upphäng är tycks ha försvunnit eller gått sönder längs vägen (vilket är lite märkligt, om något skulle gå sönder är det väl glaset?!) och eftersom de då inte är kompletta brukar de vara billiga. Men glaskuporna går ju istället utmärkt att omvandla till ljuslyktor för värmeljus (det kan vara bra att ställa ljuset i en glaskopp så att man skyddar underlaget). Glaset kan man ju även spraymåla eller måla med glasfärg om man vill ha annan färg.

Här har jag haft turen att hitta en supersnygg kupa i både färg och form.


Sedan vill jag passa på att poängtera att detta värmeljus tändes enbart för fotograferingens skull. Här tändes icke levande ljus under sommaren! Med långa, ljusa kvällar och nätter (solen är nere ungefär 1 ½ h per natt, men det är ändå aldrig mörkt - har ni inte varit med om det förstår ni det nog inte riktigt) så ska man väl ändå inte tända ljus?! Någon ordning får det väl ändå lov att vara.

7 kommentarer:

Jojjo sa...

Smart idé! Men det är väl klart att man kan tända ljus även på sommaren? Älskar levande ljus, särskilt på uteplatsen under sommaren! Eller på vardagsrumsbordet när vi har filmkväll, oavsett årstid och väder. Eller på middagsbordet. Frukostbordet. Som sagt, älskar ljus! Men ja, det blir såklart mer på vintern, då är de livsnödvändiga för att överleva mörkret.

kungen o majkis sa...

Åh vad jag tänder ljus på sommaren. PÅ altanen med goda vänner sisådär klockan 22.30, när mörkret börjar smyga sig på. Värmeljus och stearinljus. Rubbet ska lysa. Hur mysigt som helst.

Väldans charmig ljuslykta du fyndat :-)!

Emma sa...

Åh superduper underbar ljuslykta! Ska absolut kika runt efter glaskupor på nästa loppisbesök!

Cicci H sa...

En bra idé! Men du som gillar så mycket svartvitt kan skicka den till mig istället som är mer brunorange ;- (skojar)

Mitt vita hem sa...

Smart idé! :)

Kram Åse

Kraja Maria sa...

Den idén har jag kört på ett tag, och ljuset blir helt fantastiskt i mina. Ljus är mys året om! :)

Lisa sa...

Åh! Värsta bästa tipset! FIN lykta, ful lampa! Synd bara att du jagar i mina jaktmarker...