tisdag 7 oktober 2008

Fynd som lyser upp dagen

De senaste loppisräderna har varit lyckade och jag har hemfört i triumf en del fynd - i alla fall enligt min uppfattning! Av någon anledning tror jag inte att vissa herrar i min närhet anser att den krackelerade byrån räknas till ett kap. Kaffeved möjligen. Men sådant sätter man sig ju över!

Jag har inte tänkt måla om byrån utan tycker att den är fin som den är. Möjligen ska jag sandpappra lite här och där och ta bort lösa färgbitar.
Glasflaskorna med porslinkork har jag ännnu inte lyckats få helt rena, men jag har en del knep på lager. Helst vill man ju inte ta till något starkt kemiskt medel.
Fågelburen saknar botten men det gör då rakt inget. Kanske den får agera blomspalje? Eller bara stå och vara vacker.

Jag såg buren på håll på Kupan och då stod en annan kvinna och tittade på den. Med all tankekraft som jag kunde uppbringa så försökte jag få henne att släppa den. Och kanske det fungerade, för hon gick och tittade på gallerkorgar istället. Snabbt svepte jag in och grep den. (Kan man bli pysslare med superhjältestatus? Med allt mitt svischande, svoschande och greppande måste jag nog snart skaffa mig en mantel..)

18 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Vad bra! Att du fick henne att släppa buren med ren tankekraft... ;-) Jättefin är den och kan alldeles säker fungera till massor av fint. Ett blockljus i? Eller som du säjer - som spaljé åt en murgröna? Eller nån blomma som är lättare att få att överleva. Tro mig...du är verkligen inte ensam med att ha murgröneproblem. Jag har aldrig fått något att överleva länge hemma hos odd, och då är jag ändå ganska stolt över mina gröna fingrar. Nä - murgröna är inte min kopp te.

Ha en fortsatt fin dag!

Rebecka sa...

Ibland kan man ha tur =)
Vad fina saker du har hitta!
Kram Rebecka

Tina på peppar och vanilj sa...

Vilket härligt inlägg! :D Och vilka härliga fynd du gjorde! Jag blev jätte inspirerad och tror minsann att jag ska ta en sväng förbi stadens terkommande tisdagsloppis och hoppas på samma tur som du. Om jag lyckas så lovar jag att visa det hos mig ;D

Appropå din kommentar hos mig angående "gummibandstipset" så är det jag i vår familj som har vattenglas och kaffekoppar på vift emellanåt...:D

Ha det så himla bra!/Tina

Linda P sa...

Och en mantel är ju perfekt nu när det är så kallt!

Jo du, jag drar till Sthlm. Måste ha den där asiatiska lyktan. Finns inget annat alternativ. Var det Himiko Oriental Gallery eller Rilton du sett den i??? Bara en vild chansning.

Levindas Värld sa...

Härliga fynd hörrödu!!

Gillar allting av det du fyndat *fniss*. Tycker den lilla lådbyrån var hur charmigt söt precis som den är :)

Vardagstugg sa...

Vilken fin fågelbur!

Annelie

Lilla huset på prärien sa...

Jättefina saker! Jag har också gamla sådana där flaskor... hur gör du för att få dem rena får jag fråga? Använder du dem sedan till saft osv? Jag har inte ens försökt att få mina rena... tänkte att de bara duger till dekoration?

Kram Jenny

Joanna sa...

Du är minsann grym på att fynda. Jag vill också fynda men jag har ett inofficiellt köpstopp, hrm får se hur länge det varar. Superhjälte var det ja, haha misstänker att denna superhjälte har fått namnet fröken fräken=)

Ja vet du va, min plansch har kommit idag. Snabbt som tusan gick det. Fin var den också nu måste jag snabbt köpa en ram (ooops köpstoppet kanske inte höll så länge).

Villa Hemmet sa...

Akta så att du inte råkar böja till en gaffel med din starka tankekraft på nästa loppisrunda :D

Lisas inredningsblogg sa...

Buren är såå läcker!! Gör rätt i att inte måla "byrån"..
Mmm kanske kan vara så att det smittar mellan bokstäverna och webben.. man brukar ju säga att det kan smitta via telefon.. haha! :D Nu är det äntligen hemma och mys pys med Gus! KRAM på dig!

Saramedflera sa...

Hej
Byrån var så söt, måla den inte! Tur att du kan det här med tankeöverföring :-)
Kram Sara

pysselpralinen sa...

Buren är underbar. Verkar som att du är en Fröken med riktigt användbara krafter. Om du syr dig en mantel så måste du ta ett helfigurfoto, annars är jag inte med!

Min hjärna är mosig och osmart just nu. Jag blir visst alldeles slut av att föreläsa. Är antagligen på helspänn utan att veta om det. Kan varken tänka eller pyssla om kvällarna. Men på fredag är det slut på´t, då jobbar jag sista dan här. *leeeende*

Nästa vecka ska jag till Sundsvall, känns som att jag nästan är uppe i dina trakter då. Det kan väl inte vara mer än några timmars bilresa upp till Luleå därifrån? =)
Dagen efter ska jag till Lund. Snacka om galet schema.

Imorrn ska jag jag skriva nåt roligare. Japp, det ska jag.

Linda P sa...

Du är ju en klippa! Tackar tackar! Var det länge sen du såg dem i butiken? Kunde inte hitta dem på hemsidan nämligen...

Monkan sa...

Rengöring av flaskor… Jag har ett tips som jag inte vet om det funkar…Och det är egentligen lite miljödumt dessutom… Jag var desperat att få min toalett ren och läste om mirakelmetoden som skulle fixa problemet på studs, Alka-Seltzer brustablett (nån sorts värktablett). Det hjälpte inte i min toa men den är ett mycket svårt fall, så du skulle kunna testa den metoden ändå om de andra tipsen du fått inte hjälper, men grejen är ju att det inte är så lyckat att spola ut medicin i avloppet (för, även om det är en värktablett, tror jag inte att du ska dricka upp blandningen efteråt…). Annars, tandkräm kanske? På Mallorca-semestern i juni hade vi tekoppar som var av nåt märkligt material som blev helt missfärgat av kaffe/te och de verkade helt nya så det kändes verkligen inte bra att lämna dem så. Då fick jag en snilleblixt och gned in lite tandkräm och det gjorde susen! Bländvitt leende :-)) Vim och flaskborste kanske kan gå också? Eller bakpulver, är inte det nåt gammalt beprövat rengöringsmedel?

Jag tror helt klart att kvinnan som tittade på fågelburen ville sträcka fram händerna och greppa den, men En Stark Kraft förde henne bort därifrån och över till avdelningen för gamla serietidningar. Men kanske får du öva lite mer på Kraften, den borde göras snällare, så att andra ser fula saker i det som är fint och tvärt om.

Självhäftande plast, hmmm, tror du man kanske t.om kan ladda skrivaren med sånt? ;-) Jag har faktiskt haft plast i tankarna men för ett annat syfte, att göra grejer vita så jag kan sätta på decoupage. Och nu kommer du och har övertro på mig, att jag skulle kunna tämja en penna att förflytta sig på ett underlag på ett sätt som jag bestämmer? Att det skulle kunna bli nåt som jag och möjligen nån väldigt snäll person skulle kunna kalla blomma? Nja, nä, jag tror faktiskt att pennorna är i maskopi med symaskinen i gissa-vilka-som-bestämmer-här-det-är-vi.

Engångsblomkruka är helt rätt tycker jag! De flesta har ju överflöd med krukor, och vill hålla sig till en viss färg eller form som passar in i hemmet. Din hemmagjorda var jättefin, bra idé! När jag var i Växjö härom veckan och skulle ge bort en blomma (och Malin sa att cyklamen var en tantblomma så jag inte vågade köpa en sån då), så fanns det faktiskt engångskrukor i kartong att köpa (inte så värstans fina), mycket praktiskt framför allt när man är på bortaplan.

Mari sa...

Byrån var ju för söt, ja tycker oxå den ska var som den är.

Skulle vilja haft din tankekraft i lördags då jag såg två smala höga krukor som ett par velade om, stod som på nålar. De köpte dem givetvis av grannen bordet jämte mej, fasen att jag inte så dem 1 minut tidigare.
Men hade fullt upp själv med att sälja min egna saker.

Hur har du plats för allt?
Eller du gör nog som de flesta flyttar om och bär ner eller upp från vinden/källare antar jag. Tur att mitt på vinden nästan är tömt, nu är det bara finliret kvar där uppe, städning och sortering. Så lite har jag kvar men det är mest barnens gamla saker och en jäkla massa julpynt. Gött!!
Nu kan jag ju börja handla lite igen............underbara/hemska tanke!

Kramen på dej!!

Terese sa...

ja det var ordentliga kap du gjort. Jag håller med dig, byrån är fin som den är!

svartataket sa...

vilken tur för dig!! Jättefin!

trevlig helg!

Dessi sa...

Vilka underbara fynd! Ser riktigt fint och mysigt ut! Byrån är fin som den är!