tisdag 28 oktober 2008

Känn ingen sorg för mig Luleå..

..jag drar till Göteborg imorgon!
Vi får se om jag hinner med några affärer. Jag föredrar alla gånger att hinna med att titta i affärer istället för att hänga på fik, pub eller restaurang. Tyvärr har inte alla samma åsikt!

Här är anledningen till att det blev en ganska tidig hemfärd från loppisen i lördag. När man har fyndat ett växthus i plåt, ca 60 cm långt med glasrutor, så blir det väldigt tungt att gå och släpa på. Men man får ju offra sig för ett sådant fint hus! Nu ska jag komma på vad jag ska ha här i fram till att det kan bli dags för växter.
Ljuslyktan är från Blomsterlandet! Och blåbärsris är fantastiskt fint att ta in och ställa i en vas med vatten - snyggt även att blanda med snittblommor.

Just ja! Jag har ju blivit utmanad att berätta sju saker om mig själv från flera olika håll, bland annat av Från koja till slott ,Mitt liv som Joanna och Vitudden.

Reglerna för utmaningen är följande:

* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Jag är beroende av lypsyl. Hittar jag inte lypsylen på direkten blir det kris i kubik.

2. Jag är rättstavningsfanatiker...

3. Jag har inte den minsta "moderskänsla" inom mig. Längtar inte efter barn och tänker inte skaffa några barn.

4. Jag är inofficiell expert på Agatha Christies deckare.

5. Jag dricker inte något med alkohol i. Tycker inte om alkoholsmaken och det finns så mycket annat roligare som man kan lägga pengarna på. Dessutom har alkohol ställt till med så mycket elände.

6. Alla tyginköp är absolut nödvändiga. Jag kan försvara varenda tyginköp för mig själv.

7. När jag var liten var min käraste leksaker en grön väckarklocka och en orange vägkon...

Jag utmanar:

Pysselpralinen
Mallaco
Lilla huset på prärien
Pyssla och syssla
I mitt paradis
Levindas värld
Dicksonska våningen
Om ni har tid, lust och ork!!

41 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så fint! Du gör verkligen superfynd på "dina" loppisar. Hoppas nu att du får det riktigt skoj i Göteborg!

Cornelias Cottage sa...

Var du i Ulrika Messings nya inredningsaffär? Tror den öppnade nu någon gång.

Jozan sa...

Vilken tur alla har med sina fynd på loppis. Det där var ju jättefint! Ljuslykan med!

Jag håller med dig. Kika i affärer och passa på måste man ju givetvis göra. Vi skulle trivas tillsammans du och jag hihi. Bor du i Luleå? Inte så långt från min hemstad i så fall.

Vi hörs. Kram

Lotten sa...

Hoppas att du får det riktigt kul i "min" stad ;-) Vilket fint växthus du fick tag på....

Jozan sa...

Nej tyvärr blev det ingen tripp till loppis idag. Jag har inte hunnit. Det får bli en annan dag. Hoppas du får trevligt i Göteborg. Vem vet.. du kanske hittar nåt riktigt fint :) (Det tror jag nog du hihi, att du inte kommer hem tomhänt).

Lisas inredningsblogg sa...

Har du fyndat igen?! Hur får du plats med sakerna? Eller ngn annans saker kanske åker först?
:D I varje fall så var det ett snyggt fynd du gjort, precis som vanligt ju! Ja såna där kvistar är väl rätt tåliga också om de skulle bli utan vatten ett par dar för länge... *pik*
Nej usch och fy som jag skriver till dig :D Hoppas att Göteborg inbringar shooooopping! :D KRRRRRRAAAAAAAAM

Minigrisen sa...

Himla snyggt!Förstår att du "offrade" dig;) Hoppas du får det fint här i Gbg - solen har då skinit idag iaf, hoppas det är fint när du kommer hit! Ha det gott!

Helen sa...

Du är ett riktigt loppis proffs! jag måste bli bättre på att kolla runt på loppisar. Ha en härlig Göteborgs tripp, jag älskar den staden mer är där alldeles för sällan.

Mrs. b sa...

Hoppas du får det trevligt här i Gbg! Kom att tänka på att vi faktiskt har konsulter från Luleå på besök hos oss på jobbet denna veckan... (intresseklubben antecknar... :-)

mia sa...

Hmm jag är lite delad. Visst det är roligt att shoppa men jag väljer nog ändå att umgås med vänner över ett glas vin. Handla blir rätt tråkigt efter ett tag tycker jag...

Hoppas du får en härlig tid!
Kram Mia

Lilla huset på prärien sa...

Jamen se där! Ett så fint litet växthus. Det får du vara nöjd med tycker jag. Och den lilla vasen i fattigmanssilver är inte dålig den heller... eller var det en ljuslykta? I vilket fall så är den väldans söt.

Ha det riktigt bra i Göteborg!

Kram Jenny

Från koja till slott sa...

Vilka fina fynd du gjort, älskar växthuset! Du är förresten utmanad! Kolla in på min blogg!
Kram Pernilla

Grodmamman sa...

Fint växthus du hittade!
Ha en bra resa till Göteborg!
Kram

Saramedflera sa...

Hejsan
Underbart växthus! Så kul att det finns fler rättstavningsfanatiker i vårat land ;-)
Kram Sara

Tulipa sa...

Håller med dig, varför slösa tid på cafe, pub eller vad det nu kan vara för hak, när man vill insupa inspiration i butiker!
Det är min åsikt!
Kram Tulipa

Malla sa...

Tack, gulle för utmaningen, den är antagen!
Måste klura lite på den bara=)

Kul me Götlaborg, här har jag min vardag i en av klädbutikerna mitt på Fredsgatan.. every single day=)
Hoppas du har skoj här och att vädret blir bättre än det varit den sista veckan med storm å så..

Fiint växthus förresten!

Hem och Lycka sa...

Vilka fina fynd du gjort! Och hoppas du gör fler härnere i Götet! kram

In my house sa...

Hej hej!!!
Ååååå, rättstavnings freak,,, hmmm ajdå, jag som skriver och stavar exakt som jag pratar.... Du får ha öveseènde med de *tihi*
- Sååå skönt att höra någon mera säga att man inte längtar efter barn,,, som är en sån jobbig jäkla självklarhet hos alla, typ!!! Jag är inte särskilt barnkär,, el jo gillar ju min systers lille knodd... Men tycker att andras barn är jäkligt jobbiga!!!! ALLTID... Som tjej förväntas man att längta efter barn,,, vänner och de flesta går med stora magar,,, och jag får nästan andnöd och panik, de flesta tänker inte på ekonomin, förhållandet och att hela livet ändras,,, bebisen blir stor & ska sen på dagis,läxor och ALLT annat!!!
- Och varje vecka, när man möter någon blir kommentaren - ska inte ni skaffa barn snart,,,, puhhh!!! Då säger jag, vi har vårt barn "Snuffe" =)

- Knoppbrädorna kanske är mer vanliga här nere!! men spana på...

Kram kram j

pysselpralinen sa...

Hej!
Va glad jag blir för din hälsning hos mig! För det är knappt jag är värd uppmärksamheten tycker jag, nu när jag hållt mig borta så länge. Det är skittråkigt att inte hinna göra kul och viktiga saker som blogga, pyssla och fixa hemma. Mitt inredningsprojekt just nu består i att gräva mig igenom flyttlåda efter flyttlåda. Idag hittade jag både hammaren, de obetalda räkningarna och mina temuggar. Lycka!

Jag har också börjat kolla efter en egen lägenhet här i stan. Att va inneboende passar inte riktigt en kvinna i min ålder tycker jag. Ja, vi skyller på det.

Ha det riktigt gött i Götet! =) Ta med sydväst, gummistövlar och oljerock, det är egentligen det enda du behöver.
Hade jag varit kvar i stan hade jag stått och spanat efter dig utanför Panduro. ;-)

Monkan sa...

Fint litet växthus, det kan du nog göra nåt fint med. Aha, blåbärsris är bra säger du, då ska jag försöka komma ihåg att plocka lite ute hemma hos mamma o pappa i helgen, har inte sett någon förekomst av den växten här inne i stan…

Läskigt... Jag skulle kunna kopiera flera av dina sju punkter. Absolut nr 2, 5 och 6. Rättstavning, jag ryser framför allt när man skriver "dem" istället för "de" vid helt fel tillfällen, när man tror att alla "dom" i talspråk ska bli "dem" i skrivspråk. Men i bloggeriet använder jag mig själv medvetet av lite okorrekt ;-) stavande, framför allt vissa ord som "nån" och "huvet". Jag brukar ju skriva lite långt så jag får spara in bokstäver där det går :-)

Jag ska klura lite och sen ska jag nog kunna plita ner sju egna punkter. Ja just den meningen anknyter till en av punkterna jag nog kommer att ta med...

Nacka... är rätt stort... och jag har inte riktigt inventerat trädutbudet... Kastanjer finns annars t.ex inne i Stockholm, vid Rådhusets tunnelbana, uppgången vid polishuset. Ekollon har jag inte sett sen jag var liten, vid Pilhamns skola ute på Ingarö, men det ligger ju ännu längre bort från stan än Nacka, åt rätt håll visserligen men troligen inte ett alternativ, och jag vet ju inte om trädet står kvar… Hmmm, Eklidens skola (om den nu heter så fortfarande) vid Nacka Gymnasium låter ju som att den skulle kunna ha (haft?) ekar i sin närhet. Näe du, det där var lite för klurigt. Men de har Village :-) I Forum Nacka, öppnade visst i helgen, och vad ser jag, de ska få en Panduro också.

Hmmm, det kan bli så att jag ska till Nacka i helgen, kanske jag ska samla ihop lite kastanjer (om det finns några kvar här) och plantera ut på strategiska platser i Nacka :-)) Fast om du åker ända från Luleå till Nacka, då är det kanske Hasseludden som är målet, lite spa-besök? Det ligger ju på Andra Sidan (Skurubron, som delar Nacka i två jättehalvor) och så långt bort ska jag ju inte. (Och den sidan bron är väl snarare Saltsjö-Boo än "riktiga" Nacka).

Mari sa...

Hjälp!! Är du rättstavningsfanatiker och jag som alltid skriver så galet och har så bråttom......

Förstår att det inte blev så lång tur på loppisen med ett växthus på släptåg. Otympligt och tungt, ve och fasa.

Hoppas du får en tripp till Götet och att du får springa lite i affärer iaf.

Kram och ha det så gott!!

Vitbalansen - Helena sa...

Vilket supersnyggt växthus du hittade! Jag är inte ett DUGG avundsjuk ;-).

Jag instämmer helt i punkterna 1-3, de hade kunnat vara mina. Läppvalla ja tack, rättstavning ja tack, barn nej tack...

Hoppas att du får tid för shopping här i Göteborg. Det finns verkligen mängder av bra inredningsbutiker. Och loppisar, inte att förglömma :-).

Kram från Helena

Dicksonska våningen sa...

Så fint växthus! Jag ska genast ut och hämta in blåbärsris - så vackert det var.
Jag antar utmaningen. Ska se om jag kan få lite datatid ikväll, men bilder blir det inga än... Man behöver tydligen drivrutiner för att lägga in kameraprogram... Kan inget om datorer längre...
Kram kram

Tidsmästarinnan sa...

Hej! Vad roligt att kika in här på din fina blogg, jag blir helt tok-inspirerad ju!

Hoppas du har det toppen i Göteborg, jag var där förra veckan med jobbet och hann med några fina butiker också, bl a Balders Hage och Grönbergs interiör, kika in hos mig om du vill läsa mer.

Hit kommer jag snart tillbaka!
Kram!
Susanne

Tineling sa...

Vad spännande att få veta lite mer om dig!! det lilla växthuset var verkligen sött! Önskar jag kunde göra några bra loppisfynd!!!!

Susanne sa...

Superfint hus! Vilket fynd!

Tineling sa...

Jag glömde skriva att jag tänkte direkt när jag läste om blåbärsriset på en bukett jag köpte en gång. De hade trätt pärlor på blåbärsriset som små bär. Jätte fint!

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Fröken Fräken, du har något kul att hämta inne hos mig...:D

Kram Tina

Rebecka sa...

Hoppas du får en bra tripp till Göteborg, växhuset var jätte fint, förstår att man inte orkar gå och bära på det någon längre stund =)
Kram Rebecka

MO sa...

Ok, då vet jag det, nu känner jag dig ännu bättre, hihi...

Så du drar iväg till stan du, hoppas du får en givande shoppingtur..

Så fint det lilla glashuset är, kan tro att det var otympligt att gå o bära på, kramar

mia sa...

Wow vad roligt att du var så öppenhjärtig!

Min pappa dricker inte heller alkohol och precis som du säger är det många som ifrågasätter det. Tycker det är löjligt! Ingen ifrågasätter dem som dricker varför ska man då ifrågasätta dem som inte gör det. Svensk alkoholkultur är för övrigt förkastlig.
Jag fick verkligen upp ögonen för det i Frankrike, där man åt middag och drack ett max två glas vin under hela kvällen. Här är det minst en flaska!

Hur är din omgivnings reaktion på att du inte vill ha barn? Jag har total respekt för det, tror jag vill ha barn men absolut inte än. Det är däremot ett ganska okonventionellt beslut och det skulle va intressant att höra hur det är att leva med det. Kan tänka mig att det inte alltid är lätt. Kommer ihåg när Titti i Riks morron zoo bekände samma sak och hon blev ju fullständigt nerringd med kritik som att hon inte var en kvinna bla bla bla. Jag tyckte hon var otroligt modig iaf.

Expert på Agatha Christie? Okej, nämn tid och rum så kör vi en duell! För jag är rätt säker på att jag kan klå dig! :)

Många kramar Mia

Tant Grön sa...

Åh, berätta om du kommer på något bra till miniväxthuset. JAg har ett själv som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Förut använde jag det som tidningsställ.

Frida sa...

Vilket fint växthus, vissa saker är värda att offra sig lite mer för det sa jag med när jag släpade på en fågelbur genom hela Köpenhamn och så fin den blev! Dessutom är den dyrare här hemma.
Jag dricker också väldigt sällan något med alkohol i jag tycker inte heller om alkhoholsmaken och som du säger det finns så mycket roligare saker att lägga sina pengar på.
Kram Frida

Monkan sa...

Ja jag vet att du fått den av Hannis redan (samtidigt som jag, så jag kan inte ens försöka påstå att jag inte kände till det) men jag kan bara inte skriva en lista på mottagare av tjuuusig utmärkelse utan ditt namn i listan. Med tanke på hur den ser ut så tror jag den gällde galna bloggare och där är du ju ohotad etta :-))

Levindas Värld sa...

Hej!

Vilken jättefint växthus, och så stort!! Men sånt tänker man ju inte på när man ser nåt man vill ha, då ska man bara ha det så får man ta itu med resten sen, som att frakta hem grejerna och sånt...haha!

Vilken rolig utmaning, men jättesvår tycker jag...får ser om jag kan svar på den :)

Kram å ha en bra dag!

Levindas Värld sa...

PS. Läste att du också är lypsyl-beroende, här har du en till!!

Jozan sa...

Jag ser att du redan blivit utmanad nu.. jag har nämligen utmanat dig i min blogg men då behöver du ju inte skriva en gång till :) Kram

Anonym sa...

Åh vilket fint hus! Ja jag förstår att det blev både otympligt och tungt att gå och bära på!
kram

Villa Hemmet sa...

Klart att man måste offra sig :-D . Hårt liv.... *fniss*

- jenny

Hannis sa...

Vet du..
Det där med moderskänslan känner jag igen!
Fan vad skönt att du skrev det!
Ursäkta kraftuttrycket=))

Hoppas resan blir kanon!!

Blåbär och hallon sa...

TAck för kommentaren inne hos mig!

HA en trevlig helg! Kram A