torsdag 22 juli 2010

Målandet går vidare

Jag fyller inte bara år, jag målar också! (föga förvånande!)

Korgar är ju en akilleshäl för mig, men det börjar bli svårare att hitta gamla spånkorgar till vettigt pris. Däremot går det att hitta mer nytillverkade korgar, kanske inte så konstigt om de ser ut såhär:Men med vitfärg på blir de charmanta! Visserligen är det lite joxigare att måla korgar med pensel än genom sprayfärg, men jag tycker att det blir finare när färgen inte täcker perfekt. Stolarn är också nymålad, tidigare var den brungulbetsad.


Idag har jag tänkt ägna mig åt lite spraymålning, OM det någon gång slutar att blåsa. Jag fick nämligen nya sprayfärgsflaskor i present av herr Fräken! (kanske inte det vanligaste att få som gåva...)


Tusen tack för alla gratulationer igår! Det värmer verkligen att få lyckönskningar från när och fjärran, från personer som jag aldrig träffat men som jag ändå tycker att jag känner. När man fyller år mitt i sommaren, är det svårt att ordna kalas då nästan alla är bortresta, så grattishälsningar betyder väldigt mycket.

Regnet höll sig borta under dagen, så att herr Fräken och jag kunde gå ut och äta och bjuda på tårtkalas hemma. På kvällen började det att hällregna men då satt vi i soffan och kollade på gamla deckare!


Och så bjuder jag på den sötaste gratulanten. Som som vanligt tyckte att det var han som skulle stå i centrum.

19 kommentarer:

Marita sa...

Korgen blev jättefin i vitt. Själv målade jag en blomkorg för länge sen. Först tänkte jag slänga den, men den blev som ny målad.
Nu har jag en sopkorg som jag inte gillar, men tack vare inspiration av dig kommer den nog att få ett lager färg på sig så småningom..roligt.
saker blir som nya.
ha en fin dag!
~marita~

Edith och Jag sa...

Korgen blev ju jättefin i vitt och vilken söt liten kompis du har. Inte helt olik min egen.
Maria

Femtio vita kvadrat... sa...

Tänk va, att man aldrig slutar att förvånas över vad lite vit färg kan göra? Det blir verkligen så himla snyggt!!!

Kram Patricia

Smultron på ett strå sa...

Vilken skillnad det blev på korgen! Jag beundrar dej som ser möjligheterna, jag hade aldrig kommit på att måla en sån korg tror jag. Ha en bra dag med sprayandet, här vräker regnet ner så vi får se vad det blir av den här dan. //kram maria

http://mysbella.blogg.se/ sa...

Åhhhh den blev ju kanonsnygg!! Mycket finare i vitt, du är duktig du:)

Titta in hos mig för att se vad jag har målat! ;-)

Ha en fin dag <3

Kram Izabell

Anonym sa...

Det låter som du haft en underbar födelsdag & jag tror nog att Herr Fräken visste precis vad hans älskade behövde, eller? Sprayfärgen tar ju slut alldeles för fort när man har roligt ;))

Lille vovvsen är väl för gullig:) Klart han ska vara i centrum, hihi.
Kram kram Milla

Livet på Vestergård sa...

Det var verkligen stor skillnad på korgen. Den blev jättefin somv vit!
Vilken söt gratulant :)

Jo sa...

Grattis i efterskott! Det lät ju som en alldeles förtjusande födelsedag, det där! Om jag kunde, skulle jag skicka dig en hink med glass som du kunde dela med Herr F. Det var nämligen så vi gjorde, jag hade aldrig kunnat käka upp fem kulor plus mjukglass på egen hand, men med hjälp av J gick det galant!
Grattis igen!

Grodmamman sa...

Som sagt, korgen blev så fin i vitt. Önskar att jag också klarade av att hålla liv i murgrönor!:(
Låter väl som en perfekt present till ett pysselproffs, mer sprayfärg?!?:)
Kram

Lantliv i Norregård sa...

Vad du är flitig....sprayfärg i present är ju bara ett måste till Dig;o)

Så söt vovve!
Kraaaaaam Malin

Lantmätarvillan sa...

Datorhaveri och utebliven bloggläsning är vad som händer i Lantmätarvillan. Så jag får säga grattis en dag för sent! En mycket bra present av Herr Fräken tycker jag :)

Hanna sa...

fin korgen blev.
Kram
Hanna

Anonym sa...

Grattis lite i efterskott! Själv fyller jag i morgon ... :-) Jag är en stor fan av din blogg och trogen läsare. Och nu har jag en lite undran ... vad gör Herr Fräken när du pysslar??? Vad "pysslar" han med?

Vitt och Blått sa...

Grattis, grattis grattis!!!!!! STORT grattis på din födelsedag! Vad roligt med sprayburkarna, men oj vad det är praktiskt att spraya, men vissa saker vill man faktiskt ha målade. Korgen och stolen blev jättefin!! Ha en bra dag - kram Ewa

FräckaSyster sa...

Åhhhh, vad korgen blev fint i vitt. Älskar vitt!!

Kram Jenny

Tiger sa...

Men, så snygg korgen blev! Vilken skillnad när den blev vit! Jag kanske borde köpa lite målarfärg och måla de gamla korgarna som jag har sparat i förrådet...

Sommarhälsningar
Elisabet

Fröken Pyssel sa...

Finfin korg! Har ett gäng gamla korgar här hemma och funderat på att spraya dem, men kanske ska testa att måla på någon också :-)

Systrarna Hjertén sa...

Hej och grattis i efterskott!

Snygg korg! Hittade flera stycken på den lokala returen (loppis) härom veckan tyvärr bak på lagret (dit jag kom av en händelse) och jag fick inte köpa dem då utan måste komma tillbaka när de hunnit gå igenom och prismärka dem...suck!

Mvh
Frida

Fröken Fräken sa...

Hej Anonym och grattis på födelsedagen du med!

Ja pyssel är för mig en hobby som man bäst utövar i ensamhet, så herr Fräken är oftast inte delaktig i mitt pysslande, det där med att sy och virka är inte hans grej heller erkänner han villigt.. ;-D Så när jag pysslar så hittar han på annat, han har ett stort musikintresse, umgås med sina vänner och har jobbat oregelbundna tider, tex när jag har varit ledig. Vi tycker att det är kul att pula på på varsitt håll och gör inte allt tillsammans, som en del par verkar göra.
Så det går ingen nöd på herr Fräken ;-D