lördag 3 juli 2010

Äventyr stundar

Man behöver inte nödvändigtvis dyra snittblommor, det funkar med ett par kvistar från en närbelägen vinbärsbuske också!


Man kan inte ligga ute i solstolen hur länge som helst, hur soligt och varmt det än är. Efter 40 minuter är jag uttråkad! Och jag försökte verkligen att hålla ut...

Nej, nu putsas och fejas det. Tvättmaskinen kastar runt tvätt, disken blänker och golven ska få sig en duvning. Det packas, stretchas och väljs skor. På måndag åker jag till Stockholm, och det duger ju inte att lämna det fräkenska hemmet i misär eller att ha en resväska utan packning i.

Har ni några tips på något som jag absolut inte ska missa i Stockholm?

Herr Fräken får hålla ställningarna på hemmaplan, det ryktas om att han har synnerligen högtflygande planer, om vädret är på hans sida... men inga plastpåsar överallt här när jag kommer hem va?

17 kommentarer:

Anonym sa...

Låter skönt med lite semester..Stockholm, hmm Granit gillar jag:) Sedan ska väl
Par Courrier finnas som butik i Stockholm? Väl värd ett besök...
Ha det gott. Milla

Kristin sa...

Hej du städande fröken!!! Gillar verkligen också att bara ta in en grön kvist, eller enkel blomma! Hela dikeskanterna är ju fulla med jättevackra blommor som klassas som "ogräs"... jag älskar t ex hundkex/kirskål/hundloka i ensam majestät i smal glasvas, hallon, några vippiga grässtrån, klöver... det behöver ju inte alltid blomma!

Jag har nog inga stockholmstips som du inte redan besökt, men Årstiden, Ambiance, Granit, Turquoise tycker jag är vackra butiker. Par Courrier skulle jag också vara nyfiken på, som föregående kommentarsskrivare var inne på.

Ha det så skönt och njut av din semester, själv jobbar jag en vecka till!

Kram från Kristin

Sanna sa...

Här har det solats nästan hela em och kvällen, men jag hann också med loppis och se gay-paranden i Helsingfors. Senast jag var i Stockholm beökte jag bl.a. Granit (som tyvärr inte finns här i Finland) och den butiken tycker jag har mycket fint.
Ha en trevlig resa!
Kram

Grodmamman sa...

Inte för att vara elak, men jag har väldigt svårt för att se dig ligga i en solstol överhuvudtaget!;) Så mycket pyssel som du alltid har på gång!
Ha en bra resa till Stockholm!
Kram

hemma på Hasselgatan sa...

Vackert med det enkla.
Jag skulle ha varit i Stockholm denna helg, men har skjutit på det till Torsdag.
Är som du , det är tråååkigt att sola. Jag somnar efter 10 min i solstolen och vaknar av att jag tappar boken...eller något annat ljud... Zzzz...eller att sonen väcker mig...
(tur nog så tål jag att vara i solen)
Agneta

http://mysbella.blogg.se/ sa...

Vackert är oftast enkelt, fina bilder:)Jag hade besökt Skansen och H&M Home om jag åkt till STHLM:) Trevlig resa,

kraam Izabell

♥ Pia..... sa...

Hahaha..nu var jag ju tvungen kika in på plastpåsarna oxå..ja du ..dessa våra män:)..de kan då .mycket!..Min kan han med. Vad , ska vi inte räkna upp här. Själv är jag duktig och felfri :)
Ska du till Stockholm? Kul..blir lite avundsjuk..VAr längesen jag var där nu. Får planera in det nåt år.... ha en trevlig tripp och tips det har jag inga.
Pia

Karin - Mina Rum sa...

Låter inte dumt att få åka till Stockholm. När jag var där senast var det snökaos.
Jag tycker absolut att du ska ta dig en tur ut till Gustavsberg (bussar från Slussen). Där finns flera porslin- och glas outlets och en supermysig liten butik som heter Sköna Ting nere vid hamnen. Väl värt ett besök.
Ha en fin resa. Kram!

Vårt hem på landet sa...

Hahaha! Hoppas Herr Fräken håller sig i skinnet nu när det storstädas, men han kan väl inte annat för då blir han uthängd igen :)

Skulle oxå behöva städa, men med penseln i handen så är det annat som ska göras först!

Ha det så härligt i hufvudstaden!

Drömmar och Lycka sa...

Hej! Vilket mysigt inlägg. Nej solstolen har jag också svårt att ligga i en längre stund, alldeles för mycket spring i benen, eller måsten som hänger över ;)

Ha en underbar semester i Stockholm och njut ordentligt! kram kram

Ting o Tankar sa...

Vinbärskvist, enkelt och snyggt!
Kul med en Stockholmsresa.
Har du besökt Cosmonova på Naturhistoriska riksmuseet?
Var där i åras. Det var en fantastisk upplevelse!

Lantmätarvillan sa...

Hm jag känner igen mig angående plastpåsarna.. Det är märkligt att en man inte kan ta en "manlig" handväska till jobbet, utan åker dag ut och dag in med en grann icapåse som sen hamnar lite här och där vid dagens slut, för att sen ta en ny nästa dag...Det är ialla fall ett fenomen som herr Lantmätare sysslar med ;)

Hanna sa...

Ha det bra i Stockholm.
Ha en fortsatt bra sommarkväll!
Kram
Hanna

Marie - Sofias syster! sa...

Borde ju kunna komma på nåt bra förslag... men det står helt still! frågan är ju vad du vill göra? Äta gott? Shoppa? Underhållas? Är du här på semester? Eller är det med jobbet? Ja du ser, av mig får du inga svar utan bara en massa frågor!
Fast du löser det nog ändå - med nåt kul att göra! Annars får du slänga iväg ett mail till mig så rycker jag ut! :-) Är ju ändå gräsänka nu i veckan...
/Marie

Smultron på ett strå sa...

Härligt att åka till Estocolmo så här års! Är på en blixtvisit i Åre, I love!!! Virka matta i solen låter inte helt fel, måste bara fixa trasorna först?!?!? Blir också aaaaaningen otålig av att sitta still för länge. Ha det gott//kram maria

Livet på Berget sa...

Ha så kul i storstan. Jag håller ställningarna hemma i sur Lulä. Man kan undra vart f-n sommaren är?
Kram
/Sara

Vardagslyx sa...

Låter skönt att ha ordning och reda innan man åker bort. ha så trevligt i Stockholm!

kram Pernilla